Tehnologie,  Telefoane și Tablete

Google Pixel Slate – Tableta cu care Google vrea să se ia la trântă cu iPad-ul

Distribuie dacă îți place:

Cu toții ne folosim de motorul de căutare inventat de Google. În fiecare zi căutăm diverse lucruri pe Internet. Este practic și ușor de folosit. Aplicațiile create de Google sunt utilizate și sunt apreciate de milioane de oameni. Putem spune că pe partea de software Google se descurcă foarte bine.

Dar câți dintre voi cunoașteți că firma din Mountain View produce și hardware? Nu, nu este vorba despre telefoane. Toată lumea știe de telefoanele Google. Mă refeream la laptopuri sau tablete. Compania a început să producă laptopuri din gama Pixel din 2013. De fapt, înainte să lanseze telefoane, Google producea deja laptopuri și tablete. Desigur, nu sunt atât de cunoscute ca cele de la Apple sau Lenovo, ca să dau două exemple. Sau mai bine spus, în România nu prea au circulație.

Google a scos pe piață prima generație de tablete pe 29 septembrie 2015, alături de telefoanele Nexus 5X și 6P. Prima generație a fost întreruptă în decembrie 2017.

După numai un an, pe 9 octombrie 2018, Google anunța la New York, noua tabletă Pixel Slate, alături de noile sale telefoane. Ce este Pixel Slate? În termeni simpliști, Pixel Slate reprezintă cea mai recentă a Google de a crea un dispozitiv premium care rulează Chrome OS. Este o nouă interpretare a al vechiului Pixelbook și are ca țintă piața high-end de tablete-laptopuri sau device-urile 2 în 1, care este dominată de Apple iPad Pro sau Microsoft Surface Pro.

Ceea ce face atractiv (oarecum) acest gadget este accesul la sistemul de operare Chrome OS și la aplicațiile din Google Play. Am spus oarecum deoarece, dacă am continua argumentația, utilizatorii de iPad sau Surface Pro ar achiziționa aceste produse doar pentru magazinele de aplicații oferite de către Apple sau Microsoft. Însă, faptul că Google a ales ca sistemul de operare de pe această tabletă să fie Chrome OS și nu Android, mă face să cred că Chrome OS este pregătit să intre pe segmentul premium al sistemelor de operare.

 

 

Tableta în sine are un ecran touch de 12,3 inch pe care Google îl marketează sub denumirea de ”Molecular Display”. Ecranul este realizat din siliciu policristalin de silicon la temperatură scăzută (LTPS)Long story short, culorile sunt foarte saturate și textul este foarte vizibil. Sticla care protejează display-ul este Gorilla Glass.

Rezoluția este de 3000 cu 2000 de pixeli și o densitate de 293 de pixeli per inch. Displayul poate afișa 94% din spațiul de culoare sRGB, dar doar 66,3% din Adobe RGB și 68,3% din gamutul DCI-P3, spațiu de culoare preferat de artiști sau creativii de foto sau video. Gama de culori indică precizia culorilor afișate pe ecran în comparație cu modul în care acestea vor arăta când sunt tipărite fizic. Ecranul are o luminozitate de 400 de niți sau candele pe metru pătrat, destul de luminos.

Tableta are o grosime de 7 mm, greutate de 700 de grame, ecran 2,5 D, colțuri rotunjite și are o nuanță de albastru închis.

Tableta vine cu două difuzoare duble care produc un sunet amplu cu efecte de bass care surprind pentru o tabletă.

Tableta dispune de două camere de câte opt megapixeli, atât pe partea din față, cât și pe cea din spate. Camera poate înregistra videouri la rezoluția de 1080p.

Google Pixel Slate este disponibilă într-o varietate de configurații. Memoria poate fi de 4, 8 sau 16 GB, în timp ce capacitatea de stocare variază de șa 32 la 256 GB. Procesorul este produs de Intel, iar cel mai performant este Core i7.

Performanțele dintre variante pot varia, dar, având în vedere lipsa unor aplicații care să mănânce resurse în sistemul de operare Chrome, este puțin probabil să întâmpinați probleme grave de performanță.

Bateria dispozitivului este una eficientă, care ține cel puțin o jumătate de zi de folosire intensă.

Primul indiciu că Google Pixel Slate este mai mult decât o tabletă este orientarea implicită în modul peisaj. Gadgetul poate fi complementat cu o tastatură detașabilă și un creion. Tastatura este iluminată și dispune de touchpad. Odată ce tastatura este conectată la tabletă, aceasta trece automat în modul desktop și pe ecran apare un cursor. Pentru conexiune tableta folosește porturi USB tip C, dar îi lipsește mufa de căști.

 

 

 Dar de ce ai dori să achiziționezi această tabletă?

În cele din urmă, Pixel Slate este rezultatul logic al riscului companiei Google de a-și produce propriul hardware.Dacă sunteți un consumator obișnuit, nu un profesionist și îți place sau ăți este util ecosistemul aplicaților concepute de Google și cauți un convertible all-in-one care funcționează la fel de bine ca și tableta și laptopul, Pixel Slate este un dispozitiv excelent. Pentru profesioniști, lipsa suportului pentru aplicații de la terți și freeware înseamnă că sistemul de operare este prea limitat pentru o muncă serioasă. De asemenea, Google trebui să rafineze și să remedieze problemele inerente unui sistem de operare puțin răspândit și nematurizat precum este Chrome OS pentru ca acesta să poată concura cu celelalte sisteme de operare mobile deja consacrate.

Deși Pixel Slate este cea mai puternică tabletă produsă de Google și cel mai puternic dispozitiv care rulează Chrome OS, device-ul nu poate concura de la egal la egal nici cu vârful de gamă de la Apple, iPad Pro, nici cu notebook-uri și convertibile mai performante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *