Tehnologie,  Telefoane și Tablete

Nokia 8 Sirocco ~vântul cald ce vine din Finlanda~

Distribuie dacă îți place:

Nokia a prezentat fanilor companiei și nu numai, în februarie 2018, la Barcelona, în cadrul Mobile World Congress, un nou vârf de gamă, denumit Nokia 8 Sirocco. Practic singurul telefon cu funcții avansate pe care firma finlandeză (a se citi … chineză, desigur) îl are în portofoliu.

Nokia 8 Sirocco este un continuator al vechiului telefon Nokia 8800 Sirocco, lansat în aprilie 2005. Ca o coincidență, Nokia 8 Sirocco a fost lansat tot în luna aprilie, dar în 2018. Telefonul este denumit după un vânt uscat (Sirocco este un vânt uscat din direcția sud sau sud-est ce bate în bazinul mediteraneean când deasupra nordului Africii se instalează un maxim barometric, iar în Marea Mediterană, o zonă depresionară. Numele vântului, numit de italieni scirocco, vine din limba arabă – vânt cald).

Comparativ cu modelul Nokia 8, care un corp de aluminiu, modelul Sirocco are un corp de sticlă, și un șasiu din oțel inoxidabil, o cameră îmbunătățită, un ecran puțin mai mare și superior ca tehnologie, o baterie cu o capacitate mai mare și lipsa mufei de căști.

Telefonul vine cu un ecran capacitiv pOLED 3D Corning® Gorilla® Glass 5, cu margini curbate, ce are o rezoluție QHD 2K de 1440 cu 2560 de pixeli. Diagonala ecranului este de 5,5 inch, adică aproape 14 centimetri. Densitatea este cu aproximație de 534 pixeli per inch. Ecranul are un raport comparativ la întreg corpul telefonului de 81,1%.

Cum spuneam, corpul telefonului este realizat din sticlă și oțel inoxidabil, deci suportă încărcare wireless. Are 140,93 mm în înălțime, 72,97 mm în lățime și 7,5 mm în grosime. Cântărește cam 177 de grame. Nokia 8 Sirocco rezistent la apă și praf conform standardului IP67. Asta înseamnă că telefonul rezistă la o adâncime de 1,5 metri de lichid timp de 30 de minute.

Telefonul are două camere principale. Prima este o cameră panoramică (cu un unghi de vizualizare de 78,2 grade) de 12 MP, cu lentilă Zeiss și zoom optic de 2x. Senzorul este produs de către Samsung, iar pixeli au mărimea de 1,4 micrometri. Apertura este de f/1.7. Cea de a doua cameră a telefonului este un ”teleobiectiv” de 13 MP, cu un unghi de vizualizare de 47,3 grade, mărimea pixelilor de 1 micron și o apertură mai întunecoasă de f/2.6. Blițul este în două tonalități. Telefonul poate filma la rezoluția de 2160p la 30 de cadre pe secunde sau la 1080p, la aceeași viteză.
Camera de selfie are 5 MP, iar mărimea pixelilor este de 1,4 microni. Senzorul este produs tot de către Samsung. Blițul se realizează cu ajutorul luminii de la ecran. Poți filma cu 1080p la 30 cadre pe secundă.
Cu noul mod Pro al camerei foto, poți controla manual balansul de alb, focalizarea, sensibilitatea ISO, timpul de expunere și compensarea expunerii.

Cele trei microfoane integrate asigură un sunet cu interval dinamic mare, cu o rezoluție de 24 de biți sau 192kHz, și pot înregistra până la 132 decibeli. Telefonul are anulare activă a zgomotului. Nu are mufă de 3,5 mm.
Bateria este integrată și nu se poate scoate sau schimba, este din Lithiu-Polymer și are o capacitate de 3260 mAh. Încărcarea se face fără fir și suportă standardul Qi. Telefonul poate fi încărcat în 30 de minute la 50%. În stand by, bateria se epuizează după 495 de ore, îți ajunge pentru o conversație de 22 de ore, iar dacă îți place să asculți muzică, te ține cam 11 ore.

Nokia 8 Sirocco are o memorie internă de 128 GB USF 2,1 și nu are slot pentru carduri, pentru o capacitate suplimentară de stocare. Singura memorie RAM este de 6 GB.

Telefonul este controlat de un CPU Qualcomm Snapdragon 835, cu opt nuclee Kryo, 4 dintre nuclee având viteza de 2,36 GHz și celelalte 4 viteza de 1,9 GHz. Performanța grafică este asigurată de un GPU Adreno 540.

Telefonul rulează Android 8 Oreo, dar în versiunea curată, Android One. Nokia vrea să updateze sistemul de operare la Android 9 Pie. Android One oferă o interfață optimizată, ușor de folosit, cu un set redus de aplicații preinstalate și spațiu de stocare gratuit și nelimitat pentru fotografii prin Google Photos.

Nokia a pus pe acest model de smartphone un USB tip C, Senzor amprentă plasat sub cele două camere, pe spatele telefonului, ALS/PS, senzor G, E-compass, Gyro, senzor Hall și Barometru. Telefonul nu are radio.

Valorile SAR sunt 0,59 W/kg pentru cap și 1,54 W/kg pentru corp.

Telefonul poate fi achiziționat atât în variante cu un singur sim, cât și cu două.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
13 + 4 =