vin. nov. 22nd, 2024

LaPrimulBebe a strâns în 6 zile 460.000 de euro, în cadrul campaniei #10anideprecizie

4 min read

Donația va ajunge la Institutul Fundeni și va fi folosită pentru achiziționarea unor kituri de analize precise pentru diagnosticarea cancerului la copii

Cea mai mare comunitate de mame din România, LaPrimulBebe, s-a mobilizat și a strâns, în doar 6 zile, 460.000 de euro în urma licitațiilor organizate în cadrul campaniei #10anideprecizie. Banii vor fi folosiți pentru dotarea Clinicii de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni din București. Astfel, vor fi achiziționate kituri speciale pentru diagnosticarea precisă a cancerului (leucemii și limfoame) la copii, care să acopere nevoia pe o perioadă de 10 ani. De asemenea, secția va fi dotată și cu 10 stații cu infuzomate, pentru ca micii pacienți să primească tratament corespunzător.

Ideea campaniei #10anideprecizie a venit de la câteva mame din comunitatea LaPrimulBebe, ai căror copii au fost diagnosticați cu diverse forme de cancer și care au trăit pe pielea lor experiența chinuitoare a unui diagnostic inexact și a repetării analizelor. Astfel, LaPrimulBebe a aflat de nevoia Institutului Clinic Fundeni și s-a hotărât să le ofere șansa copiilor la diagnostic exact și la tratamente personalizate, eficiente și mai puțin invazive.

La strângerea de fonduri caritabilă, organizată online în cele 5 comunități LaPrimulBebe din țară și în cea din Diaspora, au fost scoase la licitație aproape 13.200 de obiecte, servicii și experiențe. Suma totală strânsă a fost de 459.620 de euro, dintre care 448.105 au fost strânși de la membrii comunităților LaPrimulBebe, iar restul de 11.515 euro din sponsorizări.

Peste 400 de copii sunt diagnosticați anual cu cancer.

În România, în fiecare an, sunt diagnosticați peste 400 de copii cu diverse forme de cancer, iar cele mai frecvente sunt leucemiile acute și limfoamele (50% dintre cazuri). În Clinica Pediatrică a Institutului Fundeni sunt tratați aproximativ 35% dintre copiii cu leucemie acută diagnosticați la nivelul întregii țări. Spitalul deține aparatura necesară și personalul pregătit pentru a face analizele exacte, însă kiturile sunt insuficiente- spitalul primește doar 2 kituri pe an care permit analiza a mai puțin de 100 de probe.

Cele mai inedite obiecte licitate

Printre cele mai inedite obiecte sau experiențe licitate în cadrul campaniei umanitare s-au numărat: invitație la concert cu acces în backstage, îmbrățișări și ședința foto cu Andra și familia ei, o vizită de o zi în penitenciar, o experiență în studio alături de Liviu Teodorescu, borcane cu dulceață făcută acasă, tablou pictat de David Alexandru, copilul minune al picturii românești, deținător al premiului Global Child Prodigy Award în 2022 sau memoriile unei bunici de 100 de ani care a trăit prin foamete, război, refugiere sau epidemie de pneumonie.

Cele mai scumpe obiecte licitate

Cea mai mare sumă strânsă la o licitație a fost de 37.560 de lei, însă aici nu s-a licitat un obiect, ci o experiență. O mamă din comunitatea LaPrimulBebe a scris un mesaj și a împărtășit o dramă personală. Apoi a încurajat mamele să doneze, având un singur gând: să nu mai audă niciodată vorbe precum “Îl lăsați să moară aici în spital sau îl luați și moare acasă?” sau “Copilul suferă de o boală incurabilă!”. Aceasta a încurajat mamele din comunitate să fie recunoscătoare că au copii sănătoși. Mesajul ei a fost ascultat de peste 1400 de mame care au donat.

La o altă licitație din cadrul campaniei, cu un singur câștigător, a fost scos un proiect complet de arhitectură, structură și instalații (termice, electrice și sanitare), pentru o casă de până în 300 mp, cu toate verificările, pentru care s-a plătit 12.000 de lei.

“Campaniile umanitare LaPrimulBebe nu mai sunt demult doar despre cauza pentru care se strâng fonduri. Au devenit o mișcare a binelui și a implicării, în care, de două ori pe an, zeci de mii de părinți din toată țara și din diaspora stau umăr lângă umăr și strâng fonduri, vreme de 6 zile. Dincolo de schimbările mai mari sau mai mici pe care le aduc în viața unor oameni, campaniile LaPrimulBebe aduc multă speranță. Speranța că pot să facă ceva. Văd că implicarea lor are finalitate, schimbă ceva palpabil. Iar noi, românii avem mare nevoie de acest fel de speranță. Nu credem că suntem prea mici să contăm, este nevoie doar să ne așezăm unii lângă alții”, a declarat Atena Boca, fondatoarea LaPrimulBebe.

În 10 ani, LaPrimulBebe a investit 4.2 milioane de euro în spitalele din România

Condițiile din spitalele de la noi sunt unele dintre marile provocări cu care se confruntă tinerele mame din România. De aceea, cele mai multe donații au mers către astfel de cauze.  Printre cele mai de impact proiecte umanitare La Primul Bebe se numără:

  • Renovarea secției de pediatrie a spitalului Municipal Câmpulung;
  • Dotarea cu aparatură a secției AȚI a Spitalului de Urgență Pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași;
  • Dotarea secției de Neonatologie și Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Județean Sibiu cu un sistem de supra-monitorizare care reduce mortalitatea infantilă și un sistem audio-video prin care mamele pot vorbi bebelușilor aflați în incubatoare;
  • Renovarea secției de pediatrie Spitalului Municipal Moreni și dotarea cu echipamente mediale;
  • Renovarea și amenajarea a două etaje din clădirea MagicHome, refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer;
  • Renovarea Secția de Neonatologie a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *