sâm. sept. 7th, 2024

­SGS, clasata printre cele mai sustenabile 10 companii din lume de catre TIME SI STATISTA

2 min read

SGS anunta includerea sa in lista realizata de TIME si Statista a celor mai sustenabile companii din lume in 2024. SGS s-a clasat pe locul 6 din 500 de corporatii la nivel global si ocupa prima pozitie in sectorul de testare, inspectii si certificare (TIC).

TIME si Statista au evaluat de-a lungul vremii, folosind o metodologie riguroasa si transparenta, peste 5.000 de companii pe baza unor parametri precum ratingurile externe de sustenabilitate si angajamentele asumate, practicile de raportare corporativa si gestionarea responsabila a mediului si a aspectelor sociale.

Scorul ridicat obtinut de SGS intareste obiectivul sau ambitios de reducere a emisiilor de carbon – emisii net zero pana in 2050, obiectiv verificat de Science Based Targets. Ceilalti factori luati in considerare includ implementarea proiectelor de eficienta energetica, utilizarea energiei regenerabile pentru 97% din consumul total al firmei, aderarea la UN Global Compact, includerea in Anuarul S&P Global Sustainability si recunoasterea de catre CDP drept companie de top in sfera sustenabilitatii. In plus, SGS este dedicata diversitatii, avand 31,9% din pozitiile de conducere ocupate de femei.

Géraldine Picaud, CEO al SGS, a declarat: „Ne simtim extrem de onorati sa fim recunoscuti de TIME si Statista pentru angajamentul nostru fata de sustenabilitate. Acest rezultat ne rasplateste strategia adoptarii unor practici sustenabile in cazul tuturor operatiunilor si actiunilor pe care le intreprindem. Strategia noastra 2027 prevede obiective ambitioase de sustenabilitate si ne propunem sa continuam sa fim un exemplu in implementarea celor mai bune practici, pentru obtinerea unui impact sustenabil maxim”.

Despre SGS

SGS este cea mai importanta companie de testare, inspectie si certificare din lume – recunoscuta la nivel mondial drept referinta in domeniul sustenabilitatii, calitatii si integritatii. Cei 99.600 de angajati ai SGS opereaza o retea de 2.600 de birouri si laboratoare raspandite in intreaga lume.

Contact Media:

First Connect

Monica Muscă

Mobile: +40723310256

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *