mie. sept. 18th, 2024

O nouă ediție a programului “Academia Femeilor pentru Inovație Rurală” va reuni în noiembrie, în Croația, antreprenoare din toată Europa

5 min read

Principalul obiectiv al Academiei Europeane de Leadership este utilizarea noilor tehnologii și dobândirea competențelor necesare pentru a genera noi oportunități pentru comunitățile din zonele rurale ale Europei.

Cea de-a doua ediție a programului “Academia Femeilor pentru Inovație Rurală” se va desfășura anul acesta în Croația, în perioada 17-21 noiembrie. Timp de o săptămână, antreprenoarele, femeile care lucrează în inovație și cele care se numără printre liderii emergenți din regiunile rurale ale Europei vor participa la activități care le vor ajuta să își dezvolte abilitățile necesare pentru a stimula inovația în zonele pe care le reprezintă și pentru a influența într-un mod pozitiv viitorul – care va fi definit de tranziția digitală și verde.

Parte a bine-cunoscutei Academii Europene de Leadership, a Huawei, ale cărei programe au atras din 2021 până în prezent, peste 12.000 de aplicații și care găzduiește, de asemenea, Școlile pentru Leadership Feminin în Era Digitală, Academia Femeilor pentru Inovație Rurală a debutat anul trecut, în 2022, cu o ediție inaugurală în Spania și reprezintă o oportunitate unică pentru femeile din mediile rurale.

Femeile reprezintă jumătate din populația lumii, dar încă se confruntă cu provocări structurale care le împiedică pe multe dintre ele să-și dezvăluie întregul potențial. Scopul Academiei este de a elimina acest dublu decalaj (de gen și urban-rural) care împiedică femeile din zonele rurale și depopulate să devină liderii de care lumea noastră are nevoie.

Înscrierile sunt deschise femeilor din regiunile rurale din 37 de țări: cele 27 de state membre ale UE, cele șase țări din Balcanii de Vest și Ucraina, precum și din trei țări, nou adăugate în programă, ai căror cetățeni vor fi eligibili să aplice pentru prima dată la ediția din acest an – Islanda, Elveția și Turcia. Juriul independent va selecta femei care pot și vor să aducă un impact semnificativ – de exemplu, specialiști în agricultură, inginerie, ecoturism, fermieri aspiranți, femei de afaceri sau nomazi digitali. Tinerele talente care au plecat de la sat pentru a studia în oraș, dar doresc să revină pentru a investi în comunitățile lor, sunt, de asemenea, încurajate să aplice. Cele 20 de persoane selectate vor primi fiecare o bursă completă care acoperă toate costurile asociate participării lor. Acest lucru oferă șanse egale tuturor și se asigură că nimeni nu este lăsat în urmă.

Participantele vor fi îndrumate de experți de top, printre speakerii prezenți la ediția anterioară numărându-se José Luis RODRÍGUEZ ZAPATERO, fost prim-ministru al Spaniei, care la deschiderea ediției din 2022 a comentat: “Felicitări Huawei pentru această inițiativă și pentru că a arătat cum o mare companie de tehnologie poate sprijini dezvoltarea într-o societate globală”.

Mary COUGHLAN, fostul viceprim-ministru al Irlandei, a afirmat: “Sper că veți fi conștienți de oportunitatea pe care o aveți astăzi aici, acest moment va contrui si va alimenta pasiunea și puterea de care avem nevoie cu toții, care este extrem de importantă pentru femei, în special pentru femeile din mediul rural”.

Iratxe GARCÍA, deputată în Parlamentul European, a declarat: “Trebuie să încurajăm participarea activă a femeilor, în special a femeilor din mediul rural, pentru a construi o Europă egală. Sunt convinsă că Academia Europeană de Leadership va sprijini lupta pentru o societate echitabilă și o lume mai bună”.

BEGOÑA PÉREZ, Director, EIT Food CLC South, a adăugat: “Vedem cât de important este și va fi deep tech-ul în viitor. Vedem că sunt foarte puține femei în acest domeniu și ne dorim să încurajăm leadership-ul feminin în cât mai multe domenii”.

Agenda Academiei pune un accent deosebit pe antreprenoriat și utilizarea noilor tehnologii în zonele rurale, de la digitalizarea IMM-urilor și soluții pentru accesarea finanțării și asigurarea sustenabilității afacerilor, până la explorarea puterii conectivității și a potențialului pe care inovațiile de ultimă oră îl oferă în conturarea unui viitor mai verde. Persoanele înscrise vor participa la ateliere inovatoare și interesante, discuții de grup și dezbateri care îmbină conversațiile la nivel înalt cu mentoratul dedicat.

Tony Yong JIN, vicepreședintele executiv al Huawei pentru regiunea europeană, a comentat: “Acest program reflectă angajamentul continuu al Huawei față de incluziunea digitală. Vrem să eliminăm decalajul de gen, decalajul urban-rural și să creăm o lume în care comunitățile rurale să fie mai puternice, datorită tehnologiei, iar toate acestea să contureze un viitor sustenabil”.

Selina WEN, reprezentantul șef al Huawei în instituțiile UE, a adăugat: “Este vital ca cetățenii să participe activ la construirea viitorului verde și digital al Europei. Ne dorim ca femeile să fie lideri în revoluția tehnologică și ne bucurăm că partenerii noștri europeni împărtășesc același obiectiv și s-au aliat eforturilor noastre de a promova incluziunea și eliminarea discriminării”.

Berta HERRERO, director al Academiei Europene de Leadership și șef al departamentului de diversitate, echitate și incluziune la Huawei Europe, a declarat: “Zonele rurale ale Europei sunt o comoară care ar trebui protejată. În fiecare sat există un antreprenor, un inovator și un lider al cărui potențial nu a fost încă pe deplin dezvăluit. La Academia Femeilor pentru Inovare Rurală, sprijinim factorii de schimbare rurală în construirea comunităților la care visăm cu toții”.

Marijo KARABAIC, Country Manager Huawei Technologies Croația, a subliniat: “Suntem încântați să găzduim Academia Femeilor pentru Inovație Rurală aici în Croația. Țara noastră are o economie rurală puternică și este mândră să îmbine tehnicile tradiționale cu abordări inovatoare care ajută comunitățile rurale să prospere”.

Câștigătoarea ediției din 2022 a Academiei Femeilor pentru Inovare Rurală, fermiera de origine greacă Anastasia Verzytoglou, și-a descris timpul petrecut la Academie ca fiind “inspirațional, intens și cu adevărat special”.

Candidații care doresc să se alăture Academiei Femeilor pentru Inovare Rurală pot să aplice până la data de 30 septembrie accesând link-ul https://www.europeanleadershipacademy.eu/.

Informații suplimentare aici: https://www.youtube.com/watch?v=-RxkRrRuPPg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *