sâm. nov. 23rd, 2024

SGS și-a lansat Strategia 2027: Accelerarea creșterii și construirea încrederii

4 min read

SGS Group, lider global în testare, inspecție și certificare, și-a prezentat Raportul Integrat pentru 2023. Raportul cuprinde informații semnificative despre rezultatele financiare și non-financiare ale companiei. Formatul raportului din acest an a fost actualizat și îmbunătățit pentru a ajuta părțile interesate să înțeleagă mai bine strategia companiei, performanța, guvernanța și impactul asupra planetei.

În 2023, SGS a înregistrat o creștere organică a vânzărilor și o creștere semnificativă a cash flow-ului. SGS a reușit să depășească provocările globale generate de creștere a costurilor și de instabilitatea geopolitică, cu ajutorul angajaților săi, concentrându-se pe productivitate, diversitate geografică și a serviciilor și inovație.

SGS oferă testare specializată, inspecție și servicii de certificare în 116 țări, servicii pe care le livrează prin cinci linii de afaceri. Conectivitate și produse, Sănătate și nutriție, Industrii și mediu și Resurse naturale – sectoare de testare și inspecție, iar Business Assurance (anterior denumit Cunoaștere) reprezintă activitatea de certificare. Raportul complet este prezentat aici: https://www.sgs.com/en/integrated-report

În 2023, SGS a înregistrat vânzări de 6.622 milioane CHF (6.944 milioane euro), susținute de o creștere organică puternică de 8,1%, determinată de toate liniile de activitate. Aceasta a inclus o creștere de doi digiți în Business Assurance pentru certificări și o creștere mare de un digit în Resurse Naturale și Industrii și Mediu.

Venitul operațional ajustat s-a ridicat la 971 milioane CHF (1.018 milioane euro), reprezentând o creștere organică de 6,3%. Marja ajustată a venitului operațional din vânzări a fost de 14,7.

Fluxul de numerar din activitățile de exploatare a ajuns la 1.123 milioane CHF (1.177 milioane euro), ceea ce duce la un flux de numerar net de 604 milioane CHF (633 milioane euro), în creștere cu 25,6%. Acest lucru a fost determinat, în principal, de cerințele nete de capital de lucru și de cheltuielile de capital mai mici.

„În 2023, SGS a avut o creștere organică superioară și o creștere semnificativă a fluxului de numerar liber, datorită lărgirii portofoliului său. Toate liniile și regiunile noastre de afaceri au contribuit la această performanță, cu o creștere deosebit de puternică în serviciile de durabilitate, securitate cibernetică, asigurare ESG și consultanță. Aceasta reprezintă o platformă puternică pe care se construiește”, a declarat Frankie Ng, CEO-ul SGS Group care-și va încheia mandatul în fruntea companiei în luna martie.

Europa a reprezentat 36% din totalul vânzărilor SGS de anul trecut, iar regiunea Asia Pacific a avut o pondere de 34%. America de Nord a reprezentat 12%, Africa și Orientul Mijlociu 9%, iar America Latină tot 9%.

În ceea ce privește sustenabilitatea, în 2023 SGS Group a ajuns la o reducere de 14% a emisiilor de CO2, comparativ cu 2019 (conform Scope 1 și Scope 2), procentul de femei în poziții de management a ajuns la 31,9%, iar numărul orelor de voluntariat realizate de angajații companiei a fost de 32.590.

Strategia pentru 2027

SGS și-a anunțat Strategia 2027: accelerarea creșterii și a încrederii în relația cu partenerii. Această nouă strategie este creată pentru a stimula o creștere profitabilă, pentru a eficientiza organizația și pentru a oferi profituri atractive pentru părțile interesate.

Strategia SGS se bazează pe trei factori:

  • Creștere:Grupul va valorifica impulsul anual puternic al industriei de testare, inspecție și certificare și va investi în segmente și regiuni în care există oportunități mai mari.
  • Performanță și agilitate:SGS va implementa un model de operare bazat pe costuri și o cultură bazată pe performanță, promovând responsabilitatea. Va fi numit un nou Comitet Executiv format din 12 membri.
  • Profil financiar puternic:SGS va crește pe plan extern prin achiziții sporite și sinergice, păstrând în același timp un bilanț solid. Remunerația acționarilor va rămâne atractivă.

Doamna Géraldine Picaud, recent desemnată CEO al SGS Group, a declarat: „Aștept cu nerăbdare să conduc o companie atât de mare și să conduc schimbări pozitive în această industrie dinamică. În conformitate cu Strategia noastră 2027, vom investi în segmente și regiuni în care există oportunități mai mari, ne vom simplifica organizația și vom îmbunătăți profilul financiar pentru a crea valoare pentru toate părțile interesate.”

În România, din 1922

SGS și-a început activitatea în România în 1922, în portul Dunărean Brăila, pe acea vreme fiind al doilea port în comerțul cu cereale la nivel mondial, după Chicago. Societatea a activat în România până în 1947, Jacques Salmanowitz – Société Anonyme Roumaine de Surveillance. În anul 1992 s-a reluat activitatea în România prin înființarea SGS România cu sediul în București.

În prezent, SGS este liderul național privat în furnizarea serviciilor de inspecție, certificare, verificare și testare, oferind încredere oamenilor, organizațiilor și guvernelor.

Prin cele nouă divizii de afaceri, SGS furnizează servicii principalelor sectoare economice: agricultura și sectorul alimentar, petrol, gaze și chimie, sectorul minerale, transporturi, mediu și securitate în muncă, industrie, construcții, energie și utilități. SGS România are birouri și laboratoare în toată țara – Brăila, Constanța, Craiova, Cluj-Napoca, Drobeta Tr. Severin, Galați, Iași, Pitești, Ploiești, Slatina, Tg. Jiu, Timișoara și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *