mar. iun. 18th, 2024

Seriile de televizioare QLED C72+ și Mini Led C82 de la TCL sunt acum echipate cu Software-ul Calman de calibrare a culorilor

3 min read

București, 24 August 2021 TCL, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice de consum și printre principalii jucători din industria TV la nivel mondial, anunță parteneriatul cu Portrait Displays® pentru a echipa și optimiza capacitatea de calibrare automată a seriilor TCL QLED TV C72+ și Mini LED TV C82, televizioare lansate pe piața europeană în luna aprilie a acestui an.

„Echipa Portrait Displays® este onorată să facă Software-ul Calman accesibil studiourilor și sufrageriilor din întreaga lume alături de TCL”, a comentat Eric Brumm, președinte și CEO al Portrait Displays. „Prin integrarea Calman Ready în noile serii QLED TV C72 + și Mini TV LED C82, calibrarea se face ușor, consecvent și automat.”

Screenshot 2021-08-24 134159

„Datorită software-ului de calibrare automată de la Portrait Displays®, televizoarele noastre premium își pot utiliza pe deplin capacitățile de calibrare a formatelor Dolby Vision, HDR10 +, HDR10, HLG, SDR datorită 3D LUT 17x17x17. Mai precis, până la 4934 puncte de calibrare pot fi folosite pentru a ajuta profesioniștii și consumatorii să se bucure de imagini vii, clare, cu erori de culoare extrem de scăzute, totul complet automatizat și extrem de rapid”, a declarat Marek Maciejewski, Director de dezvoltare a produselor TCL Europa.

Ce înseamnă “Calman Ready”?

Dezvoltat de Portrait Displays®, Calman este cel mai utilizat software de calibrare a culorilor în studiourile de la Hollywood și nu numai. Acesta îndeplinește cerințele riguroase din contextele și mediile în care calibrarea, raportarea, verificarea și validarea culorii sunt cruciale.

Software-ul Calman înseamnă calitate excelentă a culorilor, de care consumatorul are parte pe deplin în intimitatea casei sale, în timp ce se bucură de filme, emisiuni TV și streaming media.

Eticheta „Calman Ready” se aplică dispozitivelor care comunică perfect cu software-ul Calman, îmbunățind, după calibrare, calitatea și precizia culorilor.

Având Calman Ready pe televizoarele TCL C72 + și C82, consumatorii se pot bucura din plin de capacitățile Aurora Color Engine, care a fost construit prin implementarea celor mai recente cercetări în domeniul științei culorilor. Aurora Color Engine utilizează tehnologia de ultimă generație Unity Grayscale, cel mai recent program de gradare profesională a culorilor în digital, pentru imagini și video.

Despre TCL

TCL este recunoscut pentru televizoarele de înaltă calitate care garantează o veritabilă experiență cinematografică direct în confortul casei consumatorilor.

Fondată în 1981, astăzi este prezentă în peste 160 de țări. Punând nevoile clienților în centrul activităților de testare și dezvoltare de produs, TCL s-a bucurat de o creștere impresionantă pe piața globală.  Pe locul al doilea din punct de vedere al volumului de vânzări pe piața globală a televizoarelor în primul trimestru al anului 2020, potrivit celui mai recent raport OMDIA, TCL operează propriile sale centre de cercetare, producție și dezvoltare de produse electronice de larg consum, de la televizoare și dispozitive audio, la produse inteligente pentru casă.

Despre Portrait Displays

Portrait Displays® oferă soluții de afișare care combină cele mai recente tehnologii cromatice cu controlul avansat al afișajului, asigurându-se de o calitate incontestabilă a culorilor pe ecrane de toate dimensiunile – pentru producătorii globali de dispozitive, creatorii de conținut și distribuitorii de conținut.

Software-ul de la Portrait Displays, Calman, este cea mai cunoscută soluție de calibrare a culorilor utilizată de cei mai respectați profesioniști în cromatică de la Hollywood. Soluțiile de calibrare a culorilor Calman oferă o experiență de vizionare superioară.

Portrait Displays® are sediul central în Pleasanton, California, un birou în Edmonds, și o prezență în Europa, Taiwan, China, Japonia și Coreea. Cu decenii de experiență în știința culorilor și tehnologia de afișare, Portrait Displays® devine lider în crearea unui viitor digital mai colorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *