vin. apr. 19th, 2024

Sanatatea ochilor si a urechilor este foarte importanta!

3 min read

 

Este foarte important sa va pastrati ochii si urechile curate pentru a evita posibilele infectii. Cu toate acestea, metoda prin care le curatati este la fel de importanta. Daca purtati lentile de contact, asigurati-va ca aveti mainile curate inainte de a le pune sau a le scoate sau faceti acelasi lucru daca, pur si simplu, va curatati ochii cu apa. De asemenea, evitati sa ii expuneti la solutii iritante.

Cand vine vorba de urechi, curatati doar partea exterioara a urechii folosind un servetel. Nu impingeti betisoare sau obiecte similare ascutite in interiorul urechii, deoarece acest lucru poate provoca leziuni semnificative ale canalului urechii.

De asemenea, nu uitati sa pastrati curate toate accesoriile pe care le folositi in preajma ochilor si urechilor: lentile de contact, cercei, casti etc. Este important sa oferiti pauze atat ochilor, cat si urechilor. Expunerea constanta la zgomot sau sunete puternice, sau la lumina unui ecran, va poate degenera cu usurinta ochii si urechile. Prin urmare, daca utilizati casti, scoateti-le in mod regulat. Daca va aflati in fata unui computer, lasati-va ochii sa se odihneasca uitandu-va in alta parte la fiecare 15 pana la 20 de minute timp de cateva secunde. Exista o multime de solutii naturiste pe site-ul nutriplantmed.ro, detalii care ajuta la preventia anumitor afectiuni!

Cand iesiti in oras sau cand indepliniti anumite sarcini solicitante, este esential sa va protejati ochii si urechile impotriva agentilor straini care pot provoca multe daune. Pentru ochii tai, iesi intotdeauna folosind ochelari de soare cu protectie UV, deoarece lumina soarelui este deosebit de daunatoare pentru ei. De asemenea, daca aveti un loc de munca intr-un domeniu care necesita ochelari de protectie, nu evitati sa-i folositi.

Cand vine vorba de urechi, incercati sa stati departe de locurile cu prea mult zgomot sau, daca nu poate fi evitat, folositi dopuri pentru urechi. Acestea includ concerte, locuri de munca zgomotoase si orice eveniment in care exista sunete puternice. De asemenea, nu uitati sa aplicati protectie solara pe urechea exterioara, deoarece este o parte a corpului care poate suferi cu usurinta arsuri solare.

Multe boli, cum ar fi cataracta sau problemele de auz, nu prezinta simptome precoce, care ne pot avertiza cu privire la dezvoltarea lor. De aceea, este esential sa vizitati un expert in mod regulat si sa ne verificam temeinic ambele parti ale corpului, deoarece doar un examen profund poate ajuta la detectarea semnelor de deteriorare.

De asemenea, este deosebit de important daca familia are antecedente in ceea ce priveste bolile oculare sau urechile sau daca experimentati durere, mancarime sau circumstante neobisnuite (cum ar fi orbirea temporara sau un zumzet). Sanatatea ochilor si a urechilor depinde doar de cum putem preveni posibile afectiuni. Mainile sunt expuse la multa murdarie, praf si bacterii, iar toate acestea pot fi transferate cu usurinta de fiecare data cand atingenti aceste zone. Asa ca evitati sa va puneti mainile la ochi pentru a preveni infectia si iritatia. Daca obiceiul este atat de inradacinat, faceti un efort sa scapati de el cat mai curand posibil.

Spalati-va mainile in mod regulat pentru a tine bacteriile la distanta si pentru a le impiedica sa intre in contact cu ochii, ochelarii si lentilele de contact.

Folositi aceste sfaturi pentru o buna preventie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *