joi. mart. 28th, 2024

AMD prezintă noile tehnologii pentru Data Center

3 min read

În cadrul evenimentului AMD Accelerated Data Center Premiere, AMD și-a prezentat inovațiile privind segmentul de data center și gama de produse de înaltă performanță prin lansarea celui mai rapide HPC și Accelerator Ai din lume. Astfel, acceleratorul din seria AMD Instict MI200 integrează noile procesoare AMD EPYC  din a treia generație cu tehnologia AMD 3D V.

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment AMD a prezentat un update privind parcursul procesoarelor dedicate domeniului de date center AMD „Zen 4”, dar și pentru procesoarele AMD EPYC de ultimă generație.

Mai jos este un rezumat al știrilor anunțate.

Data Center Momentum

  • AMD a anunțat că Meta (fost Facebook) este cea mai recentă companie de cloud hiperscale care a adoptat procesoarele EPYC. AMD și Meta au lucrat împreună pentru a defini un server dedicat cloud-ului, cu un singur socket, conceput pentru performanță și eficiență energetică, bazat pe procesorul EPYC din a treia generație.
  • AMD și SAP își extind parteneriatul, concentrându-se pe testarea infrastructurii alimentate de EPYC, ca parte a ofertei RISE cu SAP, ancorată de SAP S/4HANA Cloud.

Prezentarea celor mai rapide HPC (High Performance Computing) și Accelerator AI

  • Acceleratorul din seria AMD Instinct™ MI200 este construit pe arhitectura AMD CDNA 2 și dispune de tehnologie inovatoare de ansamblare care îl face primul GPU multi-die din industrie.
  • Acceleratoarele AMD Instinct MI200 și procesoarele EPYC din a treia generație alimentează supercomputerul Frontier de la Laboratorul Național Oak Ridge.

Asamblare avansată pentru Data Center Performance

  • AMD a dezvăluit o altă aplicație a tehnologiei sale inovatoare de asamblare a chiplet-uilor 3D – dedicate domneniului de Data Center pentru procesoarele AMD EPYC din a treia generație cu AMD 3D V-Cache, primul procesor de server cu stivuire de matrițe 3D de înaltă performanță.
  • Procesoarele AMD EPYC de a treia generație cu AMD 3D V-Cache sunt cele mai rapide procesoare de server pentru sarcinile de lucru tehnice de calcul, cu o creștere de peste 50% în comparație cu procesorul din seria EPYC 7003.
  • Procesoarele AMD EPYC din a treia generație cu AMD 3D V-Cache sunt cele mai rapide procesoare de server pregătite pentru cele mai solicitante sarcini de procesare, cu o creștere de peste 50% în comparație cu procesorul din seria EPYC 7003.
  • Procesoarele vor fi disponibile în primul trimestru din 2022, fiind așteptate soluții de la parteneri precum Cisco, Dell Technologies, Lenovo, HPE și SuperMicro.

AMD „Zen 4” – „Genoa” și „Bergamo”

  • Procesorul emblematic AMD EPYC din a patra generație, cu numele de cod „Genoa”, este de așteptat să fie procesorul cu cea mai înaltă performanță din lume pentru sarcinile din rutina zilnică. Va avea până la 96 de nuclee „Zen 4” de înaltă performanță și va suporta următoarea generație de tehnologii de memorie și I/O. „Genova” este pe cale de producție și lansare în 2022
  • De asemenea, AMD a anunțat nucleul „Zen 4c”, adaptat pentru aplicațiile native de cloud. Viitorul procesor „Bergamo” are 128 de nuclee „Zen 4c” de înaltă performanță și vine cu aceleași caracteristici software și de securitate. Totodată, este compatibil cu soclul „Genoa”. „Bergamo” este pe cale să fie livrat în prima jumătate a anului 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *