mar. apr. 23rd, 2024

Nokian Tyres oferă siguranță deplină în condiții de vreme schimbătoare

4 min read

Nokian Tyres, inventatorul anvelopelor de iarnă, dezvoltă anvelope moderne și revoluționare din anul 1934. În tot acest timp, aspirația pentru siguranță maximă și calitate premium au stat la baza tuturor anvelopelor produse. Astfel, anvelopele de iarnă de la Nokian Tyres sunt dezvoltate pentru a rula pe zăpadă, gheață și șosele uscate deopotrivă, ajutându-i pe șoferi să depășească diferitele provocări ale sezonului de iarnă.

 

Anvelope premium de la inventatorul anvelopelor de iarnă

Nokian Tyres a conceput prima anvelopă de iarnă din lume în 1934, aceasta fiind destinată nevoii de siguranță în condițiile dificile ale iernii nordice. Descoperirea revoluționară, denumită „Anvelopă pentru intemperii” (Kelirengas în finlandeză), a fost dezvoltată pentru camioane și autobuze, iar doi ani mai târziu a fost dezvoltată și o versiune pentru autoturisme, numită „Snow Hakkapeliitta”. Începând cu această anvelopă, a început o adevărată revoluție în ceea ce privește siguranța la volan pe timp de iarnă, care a avut un ecou puternic în industria auto de-a lungul celor 85 de ani de la crearea sa.

 Nokian Tyres

Încă de la început, Nokian Tyres a creat cele mai sigure anvelope pentru toate condițiile de condus, datorită unor teste riguroase realizate în condiții reale. Centrul de testare „White Hell” din Ivalo, Finlanda, este renumit în întreaga lume și este locul în care anvelopele sunt testate în condiții aspre de iarnă, mult deasupra Cercului Arctic. Cea mai nouă unitate din rețeaua de testare este cel din Santa Cruz de la Zarzain Spania. „Hakka Ring”, așa cum mai este denumit, va permite o testare și mai riguroasă în viitor, oferind condiții excelente nu numai pentru testarea anvelopelor de vară și all-season, ci și a anvelopelor de iarnă. Toate produsele Nokian Tyres sunt supuse unor teste extreme în condiții climatice reale, care simulează verile și iernile din Europa Centrală.

Cea mai sigură experiență de condus cu anvelopele de iarnă Nokian Tyres

„Fie că alegeți anvelopele iarnă sau pe cele all-season de la Nokian Tyres, vă puteți baza întotdeauna pe siguranța excepțională oferită în situații extreme – pe zăpadă și zloată. În plus, vă puteți bucura de durabilitate fără compromisuri și de durata mare de folosinșă. Pereții laterali ai anvelopelor noastre pentru SUV-uri și camioane sunt întăriți cu aramidă, iar tehnologia Aramid Sidewall de ultimă generație garantează o protecție fiabilă împotriva impacturilor și tăieturilor.”, precizează Martin Dražík, Product Manager CE, Nokian Tyres.

 

Conceptul este folosit și la noul model de anul acesta, Nokian Snowproof C, o anvelopă de iarnă sigură și fiabilă concepută pentru camioane grele. De asemenea, și versiunea all-season, Nokian Seasonproof C, oferă siguranță iarna, menținându-și caracteristicile excelente pentru condusul pe tot parcursul anului.

Anvelopa de iarnă premium Nokian Snowproof pentru autoturisme și versiunea sa ultra-performantă, Nokian Snowproof P, sunt opțiunea perfectă pentru călătoriile în Europa Centrală pe timp de iarnă. Caracteristicile lor unice au fost dezvoltate în cooperare cu Mika Häkkinen, dublu campion de Formula 1, care a participat la dezvoltarea și testarea acestui model unic.

SUV-urile, care sunt din ce în ce mai populare, necesită iarna anvelope robuste și stabile, de înaltă performanță, capabile să suporte sarcini mai mari și potrivite pentru zăpadă și gheață,  Anvelopele Nokian WR SUV 4 au fost create special pentru astfel de condiții.

Într-o climă blândă, anvelopele Nokian Tyres all-season oferă fiabilitate și siguranță superioare pe drumurile de iarnă, iar vara oferă performanță și confort.

Toate anvelopele Nokian Tyres de iarnă și all-season au simbolul 3PMSF, ceea ce indică faptul că sunt potrivite pentru utilizare iarna. Provenind de la cel mai nordic producător de anvelope, acestea sunt capabile să reziste în cele mai dificile condiții, fără niciun compromis în ceea ce privește performanța pe drumuri umede și uscate.

Când alegeți anvelope în general, nu numai pe cele de iarnă, căutați în primul rând produse de la producători de renume, care garantează calitatea premium în materie de siguranță și durabilitate.”, adaugă Dražík.

Cele mai recente modele de anvelope de iarnă Nokian Tyres:

  • pentru autoturisme: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P
  • pentru SUV-uri: Nokian WR SUV 4
  • pentru camioane: Nokian Snowproof C

Cele mai recente modele de anvelope all-season Nokian Tyres:

  • pentru autoturisme: Nokian Seasonproof
  • pentru SUV-uri: Nokian Seasonproof SUV
  • pentru camioane: Nokian Seasonproof C

Cum puteți alege anvelopele potrivite?

  • Mai întâi, asigurați-vă că anvelopa are dimensiunea potrivită. Utilizarea unei dimensiuni incorecte crește riscul de deteriorare a anvelopelor și compromite siguranța în timpul condusului în condiții dificile de iarnă.
  • Dacă nu știți ce să alegeți, verificați manualul vehiculului, care ar trebui să indice dimensiunile adecvate ale anvelopelor. De asemenea, puteți apela la un service de anvelope sau la un distribuitor autorizat de încredere.
  • Alegeți anvelopele de iarnă în funcție de condițiile meteo din regiune. Într-o climă blândă, puteți alege și anvelope all-season.
  • Simbolul fulg de zăpadă(3PMSF) indică faptul că anvelopa a fost omologată oficial pentru utilizare iarna.
  • Noile etichete UE pentru anvelopefac alegerea mai ușoară. Informațiile specifice despre produs, cum ar fi aderența pe zăpadă și gheață sau eficiența consumului de combustibil, sunt furnizate în format standard, permițându-vă să comparați cu ușurință modelele de anvelope între ele.

 

Descărcați imagini

 

Citiți mai multe:

Cum a fost inventată prima anvelopă de iarnă din lume

Testare în condiții extreme

Garanțiile Nokian Tyres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *