joi. apr. 18th, 2024

Frigiderul aprovizionat cu nostalgie: Samsung colaborează cu TetrisTM pentru a crea „Samsung Stackers”

6 min read

Samsung a făcut echipă cu The Tetris Company pentru a lansa o ediție limitată de recipiente de depozitare a alimentelor în formă de Tetriminos pentru a ajuta la reducerea risipei de alimente printr-o organizare mai bună a frigiderului

Toate profiturile încasate în urma Samsung Stackers vor merge către Federația Europeană a Băncilor Alimentare

 Picture1

București, România – 7 decembrie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd., anunță parteneriatul cu The Tetris Company pentru a lansa Samsung Stackers, o gamă de recipiente de depozitare a alimentelor în ediție limitată, inspirată de faimosul joc de puzzle Tetris®, pentru a contribui la reducerea risipei alimentare casnice.

Setul de recipiente de depozitare, primul de acest fel, va include toate cele șapte forme și culori emblematice Tetrimino (cian, galben, violet, verde, albastru, roșu și portocaliu). În acest mod, depozitarea alimentelor, în frigider sau în congelator, nu a fost niciodată mai ușoară, eficientă și sigură, fiind realizată într-un mod distractiv și complet unic. Toate profiturile, în urma achizițiilor acestor recipiente, vor merge către Federația Europeană a Băncilor Alimentare.

Picture2

Risipa alimentară devine o preocupare din ce în ce mai îngrijorătoare, deoarece gradul acesteia raportat la nivel personal, în ultima perioadă, a căpătat acum, din nou, o creștere considerabilă, ajungând la nivelul celui din perioada de pre-pandemie. Trei din zece persoane (30%) recunosc că au niveluri mai ridicate de risipă de alimente în comparație cu perioada de pre-pandemie (20%), ca urmare al unui comportament iresponsabil de gestionare a alimentelor, precum gătitul în porții mici și refolosirea resturilor.

Picture3

Folosind modelele colorate și nostalgice în formă de Tetris, clienții vor putea aranja setul Samsung Stackers, în frigider, la fel ca în joc. Fie că este poziționat în sus, în jos, în stânga sau în dreapta, setul de recipiente alimentare este perfect pentru a optimiza spațiul necesar depozitării resturilor de alimente într-un mod mai eficient, evitând aruncarea acestora. De asemenea, înainte de sezonul sărbătorilor de iarnă, setul Samsung Stackers poate fi cadoul perfect pentru iubitorii de jocuri, gurmanzii și războinicii sustenabilității, care sunt în căutarea a ceva cu adevărat unic de Crăciun.

La fel ca setul Stackers, gamele de frigidere Samsung oferă o personalizare infinită atât în ​​interior, cât și la exterior. Fie că este vorba de funcțiile „Spațiu de interior personalizabil” sau „Raft pentru vin”, care minimizează spațiul irosit al frigiderului, sau de tehnologia SpaceMax™, care oferă opțiuni mai convenabile pentru produsele proaspete – toate acestea servesc aceluiași scop, combaterea risipei alimentare prin utilizarea întregului spațiu al frigiderului. Toate aceste caracteristici inovatoare au fost integrate în cadrul frigiderelor din gama Samsung Bespoke, o colecție care îmbină frigiderul și  congelatorul într-un mod complet unic, fiind apreciată pentru capacitate, confort și personalizare. Această gamă în ediție limitată vine pe fondul cercetărilor la nivel european efectuate de Samsung, care a demonstrat că 46% din alimentele cumpărate în gospodăriile europene sunt aruncate, ceea ce înseamnă că aproximativ 4.003 EUR per familie ajung la gunoi în fiecare an. Întrebați cum ar putea fi evitată risipa de alimente, peste jumătate dintre europeni (54%) au recunoscut că un sistem mai bun de organizare a alimentelor i-ar ajuta să-și reducă risipa, iar două treimi (64%) sunt de părere că alimentele lor ar dura mai mult dacă le-ar depozita corect.

Picture4

 „Misiunea noastră, la Samsung, este să dezvoltăm produse și soluții pentru un stil de viață capabil să îi ajute pe consumatori să-și gestioneze și să-și gestioneze viața cât mai bine, inclusiv prin reducerea risipei alimentare. De aceea, ne-am asociat cu The Tetris Company pentru a lansa Samsung Stackers, o soluție de depozitare complet unică, care oferă o modalitate distractivă de a stoca alimentele. Nu doar că recipientele Samsung arată grozav și se potrivesc perfect în frigiderele noastre, dar le oferă și clienților noștri o modalitate mult mai eficientă de optimizare a spațiului de depozitare disponibil, susținând în același timp lupta Federației Europene a Băncilor Alimentare împotriva risipei de alimente”, a spus Tim Beere, Senior Category Lead Cooling, Samsung.

„Suntem încântați să colaborăm cu Samsung pentru a crea Samsung Stackers și pentru a oferi soluții distractive pentru organizarea frigiderelor, cu o doză de nostalgie Tetris. Este grozav să vedem că Samsung Stackers aduc la viață iubitul nostru joc de puzzle și abia așteptăm să vedem modul în care clienții își vor transforma spațiile obișnuite din frigider și congelator într-un joc Tetris real. În plus, faptul că toate profiturile merg către Federația Europeană a Băncilor Alimentare, ne oferă o oportunitate incredibilă de a ajuta la combaterea risipei alimentare în moduri cu totul noi și diverse”, a spus Maya Rogers, Președinte și CEO, Tetris.

Noile Samsung Stackers vor fi disponibile în următoarele țări europene: România, Serbia, Croația, Slovenia, Spania, Cehia, Slovacia, Italia, Ungaria, Grecia, Franța și Marea Britanie.

Clienții care doresc să afle mai multe despre noua gamă distractivă și eficientă Samsung Stackers pot vizita samsung.com/tetris. Cei care doresc să cumpere un set pot face acest lucru în schimbul a 25 EUR (aproximativ 124 RON), toate profiturile fiind destinate Federației Europene a Băncilor Alimentare, o organizație non-profit care reprezintă o rețea de 335 de bănci alimentare din Europa, angajate să prevină risipa alimentară și să reducă insecuritatea alimentară.

Federația Europeană a Băncilor Alimentare a înregistrat o creștere semnificativă a cererii de alimente în ultimii ani, așteptându-se ca aceasta să continue să crească de la an la an. Doar în 2020, rețeaua de organizații caritabile care primesc alimente de la membrii Federației Europene a Băncilor Alimentare a asistat un total de 12,8 milioane de persoane aflate la nevoie, în creștere cu 34,7% față de nivelurile pre-pandemice din 2019. Drept urmare, membri europeni ai organizației au recuperat, colectat și redistribuit 860.000 de tone de alimente, dintre care majoritatea ar fi fost altfel irosite, o creștere anuală de 12% față de 2019, pentru a sprijini organizațiile caritabile care îi ajută pe cei nevoiași.

Sfârșit

Exemple de recipiente Samsung Stackers:

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Despre marca Tetris®

Tetris® este unul dintre cele mai importante și mai distinctive brand-uri și francize de jocuri video din lume. Acum, după mai bine de 35 de ani, marca continuă să fie iubită la nivel global de oameni de toate vârstele și toate culturile. Miliarde de jocuri Tetris sunt jucate online în fiecare an și peste 500 de milioane de jocuri Tetris pentru mobil au fost descărcate până în prezent. Rețeaua globală de licențiați a mărcii Tetris include editori majori de jocuri video, inclusiv Nintendo și Sega, precum și mulți parteneri din electronice, jucării, îmbrăcăminte, produse de lifestyle, divertisment și multe altele. Tetris Holding, LLC, este proprietarul drepturilor Tetris la nivel mondial, iar The Tetris Company, Inc. este licențiatul exclusiv al acesteia. Pentru cele mai recente informații despre brand-ul Tetris și produsele Tetris, vă rugăm să vizitați www.tetris.com.

Despre Federația Europeană a Băncii Alimentare

Înființată în 1986 și cu sediul la Bruxelles, Federația Europeană a Băncilor Alimentare (FEBA) este o organizație europeană non-profit, care lucrează în colaborare cu o rețea de membri titulari și asociați din 29 de țări europene. FEBA reunește o rețea de peste 300 de bănci alimentare care se angajează să prevină risipa alimentară și să reducă insecuritatea alimentară. Activitatea zilnică constă în recuperarea, colectarea și redistribuirea alimentelor către organizații de caritate care îi ajută pe cei mai defavorizați. În 2020, membrii cu drepturi depline FEBA au recuperat, sortat, depozitat și redistribuit 860.000 de tone de alimente pentru a ajuta 12,8 milioane de persoane defavorizate prin colaborarea cu 48.126 de organizații caritabile și datorită profesionalismului a 37.016 colaboratori (85% voluntari). Pentru mai multe informații despre Federația Europeană a Băncii Alimentare, vă rugăm să vizitați https://www.eurofoodbank.org/.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *