joi. mart. 28th, 2024

Nou accelerator pentru afacerile CEE AgriTech Agricover, SeedBlink și Microsoft fac echipă pentru a lansa Nextcelerator – The Digital Agriculture Hub

4 min read

București, 20 decembrie: Agricover împreună cu SeedBlink și Microsoft lansează Nextcelerator, un nou accelerator digital conceput pentru a ajuta startup-urile AgriTech aflate în stadiu incipient să sporească viteza inovației în sectorul agricol din ECE.

Grupul Agricover, principalul jucător în agribusiness-ul românesc, activ de peste 20 de ani în agri-business, agri-finanțare și agri-tech, în colaborare cu SeedBlink, platforma europeană de investiții pentru startup-uri tech, și Microsoft prin filiala dedicată sprijinirii startup-urilor, caută companii inovatoare care să răspundă nevoilor industriei.

Nextcelerator

Nextcelerator – The Digital Agriculture Hub, lansat astăzi, 20 decembrie, este deschis antreprenorilor din sectorul AgriTech cu un startup în stadiu incipient fondat în Europa Centrală și de Est, cu un MVP deja testat și planuri de scalare internațională. Programul va folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilitatile și oportunitățile startup-urilor, și apoi va implementa mecanisme de sprijin adecvate sub formă de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat, și înlesnirea accesului la fermieri profesioniști si jucători din agricultură.

Scopul general al acestui program este de a dezvolta capacitatea startup-urilor și antreprenorilor din domeniul agriculturii pregătite pentru piața din Europa Centrală și de Est, astfel încât aceștia să aibă un potențial mai mare de a genera venituri durabile și pentru a-i conecta cu parteneri de investiții care să le susțină viziunea.

Startup-urile selectate vor avea acces la 4 sesiuni săptămânale de mentorat individual, concentrate pe abilitățile antreprenoriale, cum ar fi dezvoltarea unui model de afaceri, finanțarea unei afaceri și planificarea lansării, precum și o serie de masterclass-uri unice adaptate nevoilor startup-ului. Subiectele pot varia de la vânzarea către fermieri și încheierea de parteneriate, până la dezvoltarea de noi tehnologii și aplicarea inteligenței artificiale în agricultură.

Liviu Dobre, Director General Agricover Holding, a declarat: „România se află printre primele țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește producția agricolă, cu un potențial semnificativ de creștere neexploatat. Agricultura viitorului trebuie să fie durabilă și responsabilă în privința normelor de mediu, iar adoptarea tehnologiei digitale este un factor cheie în transformarea acestui sector. 2021 a fost un an bun pentru agricultură și pentru agribusiness în general în România, iar toate perspectivele indică faptul că tehnologia este cea care va susține această creștere sustenabilă. Prin urmare, un parteneriat strâns între experți în agribusiness, experți în tehnologie și o platformă de investiții poate stimula și sprijini o nouă generație de AgriTech. Parteneriatul Agricover cu SeedBlink și Microsoft oferă companiilor AgriTech în stadiu incipient acces la resurse de excepție, suport pentru dezvoltarea afacerii, expertiză, cercetare și know-how și abia așteptăm să începem”.

Este clar pentru noi toți – nu doar pentru comunitățile rurale, ci pentru întreaga societate – că nu putem permite să lăsăm agricultura în urmă din punct de vedere al digitalizării. Conversațiile pe care le avem astăzi cu clienții din agricultură sunt aproape aceleași ca acum câțiva ani – cum ar putea să-și reducă costurile, să-și îmbunătățească eficiența și să creeze noi locuri de muncă prin folosirea instrumentelor potrivite. Agricultura se transformă radical și tehnologia are potențialul de a rezolva multe provocări globale de sustenabilitate și productivitate. Programul își propune să ajute startup-urile cu potențial ridicat să își dezvolte în continuare modelul de afaceri, oferindu-le resurse tehnologice, de afaceri și financiare care să le ajute să își asigure o poziție de lider în scena AgriTech din CEE. Încurajăm toți antreprenorii AgriTech să verifice oferta programului și să aplice”, a declarat Bogdan Putinică, Director General Microsoft România.

Pentru mai multe informații despre program și detalii despre cum să aplicați, vizitați https://pages.seedblink.com/agritech-hub/

Despre Agricover

Agricover este liderul pietei de agribusiness din Romania, un generator de soluții inovatoare care transformă afacerile și viața fermierilor pe termen lung, creator de progres și prosperitate la scară socială.

Încă de la înfiinţare, Grupul Agricover şi-a propus să deservească fermierii români şi să le ofere soluţii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel încât aceştia să își poată consolida în mod sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante la nivel internațional, la soluţii de finanţare adaptate specificului sectorului agricol și la servicii de agricultură digitală.

Agricover Holding SA reunește Agricover SA (specializată în distribuția de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN SA (instituția financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor) și Agricover Technology SRL prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovații în agricultura digitală mondială, facilitându-le astfel transformarea modului în care își desfășoară activitatea de zi cu zi din fermă pentru a putea adopta decizii în timp real.

 

 

Despre SeedBlink

SeedBlink este platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere, specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea a startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea noastră este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care să aibă acces la crowdfunding, flexibilitatea investitorilor angel și structura VC-urilor.

Comunitatea SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de o selecție riguroasă de startup-uri tehnologice aflate în faza pre-seed și seed și de echipele lor pasionate. Ne propunem să deschidem investițiile în start-up-uri către oameni reali și facem acest lucru prin construirea unei platforme moderne, a unei comunități cu experiență în tehnologie și a rețelei și expertizei noastre, pentru a scala companiile după investiții.

Despre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) susține companiile în procesul transformării digitale și facilitează dezvoltarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecăre persoană și organizație de la nivel global să realizeze mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *