Dum. iun. 23rd, 2024

Samsung Electronics dezvăluie viziunea Together for Tomorrow la CES 2022

9 min read

Compania și-a evidențiat planurile de a construi un viitor mai sustenabil, personalizat și mai conectat cu produse și inițiative care minimizează impactul asupra mediului, răspund stilului de viață al consumatorilor și fac ca experiențele caselor inteligente să fie cu adevărat perfecte.

 

București, România – 5 ianuarie 2022 – Samsung Electronics și-a dezvăluit astăzi viziunea pentru viitor, „Împreună pentru mâine”, în timpul unui eveniment de referință înainte de prezentare la CES 2022. Jong-Hee (JH) Han, Vice Chairman, CEO și Head of DX (Device eXperience) Division la Samsung, a evidențiat eforturile companiei de a introduce o nouă eră dedicată comunității, cu experiențe personalizabile care reflectă stilul de viață în evoluție al consumatorilor și inovații care marchează progresul atât pentru societate, cât și pentru planetă.

CES Keynote JH Han (2)

Viziunea companiei Together for Tomorrow („Împreună pentru mâine”) este una care încurajează consumatorii să creeze schimbări pozitive și stimulează colaborări care abordează unele dintre cele mai presante provocări globale. Prezentarea a ilustrat modul în care Samsung intenționează să își transforme viziunea în realitate prin introducerea unor inițiative de sustenabilitate, parteneriate cu sens și tehnologii personalizabile și interconectate. Sunt încântat că fiecare dintre voi poate vedea cum inovația poate crea schimbări pozitive și că ne sunteți alături pentru a lucra împreună pentru viitor”, a spus Han. „Aceste evoluții vor face ca sustenabilitatea să facă parte din experiența dumneavoastră cu produsul, permițându-vă să trăiți o viață mai sustenabilă.”

CES Keynote JH Han (3)

Construirea unui viitor sustenabil

În esență, viziunea Samsung pentru viitor se bazează pe ceea ce compania numește „sustenabilitate de zi cu zi”. Este un concept care inspiră Samsung să pună sustenabilitatea în centrul a tot ceea ce face. Compania și-a construit viziunea prin adoptarea de noi practici de fabricare a produselor cu impact redus, ambalaje care reduc amprenta asupra mediului și o experiență mai sustenabilă a clienților prin eliminarea responsabilă a produselor la sfârșitul ciclului de viață.

CES Keynote JH Han (4)

Eforturile Samsung de a reduce emisiile de carbon pe tot parcursul ciclului de producție au fost recunoscute și de Carbon Trust, principala autoritate mondială în ceea ce privește amprenta de carbon. Anul trecut, cipurile de memorie certificate Carbon Trust ale companiei au contribuit la reducerea emisiilor de carbon cu aproape 700.000 de tone.

Eforturile Samsung în acest domeniu merg dincolo de partea de semiconductori și includ extinderea utilizării materialelor reciclate. Pentru a introduce sustenabilitatea în viața de zi cu zi pentru mai multe produse, divizia Visual Display Business de la Samsung intenționează să folosească de 30 de ori mai mult plastic reciclat decât a făcut în 2021. Compania a dezvăluit, de asemenea, planurile de extindere a utilizării materialelor reciclate pentru toate produsele mobile și electrocasnicele în următorii trei ani.

CES Keynote JH Han (1)

În 2021, toate cutiile televizoarelor Samsung au inclus materiale reciclate. Pentru anul acesta, compania a dezvăluit că va extinde utilizarea materialelor reciclate și în ambalajele din interiorul cutiilor. Acum, materialele reciclate vor fi încorporate în Styrofoam, suporturi pentru cutii și pungi de plastic. De asemenea, compania a anunțat extinderea globală a programului său premiat Eco-Packaging. Extinderea programului, care transformă cutii de carton în case pentru pisici, mese și alte articole de mobilier utile, va include ambalaje pentru aparate electrocasnice, cum ar fi aspiratoare, cuptoare cu microunde, purificatoare de aer și multe altele.

De asemenea, Samsung introduce sustenabilitatea și în modul în care clienții experimentează produsele. Astfel de experiențe vor fi parte integrantă pentru încurajarea consumatorilor să reducă amprenta de carbon și să facă schimbări pozitive împreună pentru un viitor mai bun. De exemplu, compania a introdus îmbunătățiri notabile la telecomanda SolarCell, prima sa de acest fel, care elimină risipa bateriilor cu un panou solar încorporat care poate fi încărcat atât ziua, cât și noaptea.

Telecomanda îmbunătățită SolarCell primește energie electrică de la frecvențele radio ale dispozitivelor Wi-Fi, de exemplu. „În plus, vor fi incluse în mai multe produse Samsung – cum ar fi noile televizoare și electrocasnice Samsung – cu scopul de a elimina peste 200 de milioane de baterii din gropile de gunoi. Puse cap la cap, putem compara cu distanța dintre Las Vegas și Coreea”, a spus Han.

În plus, până în 2025, Samsung plănuiește să facă toate televizoarele și încărcătoarele telefoanelor să funcționeze cu o putere de așteptare aproape de zero, astfel încât produsele să nu consume aproape deloc energie atunci când nu sunt utilizate.

Deșeurile electronice reprezintă o altă mare provocare pentru industrie, motiv pentru care Samsung a colectat peste cinci milioane de tone de deșeuri electronice începând cu 2009. Pentru produsele mobile, anul trecut, Samsung a lansat Galaxy for the Planet, o platformă de sustenabilitate care a fost creată pentru a determina acțiuni climatice tangibile și pentru a minimiza amprenta asupra mediului înconjurător a dispozitivelor pe parcursul ciclului lor de viață.

„Aceștia sunt niște pași importanți”, a spus Han, „dar nu ne putem atinge obiectivele singuri. Credem că inovația și colaborările deschise reprezintă cheia pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru protejarea mediului înconjurător.” Având în vedere acest lucru, Samsung a anunțat că tehnologiile sale ecologice, cum ar fi SolarCell Remote, vor deveni open source, astfel încât și alții să le poată utiliza pentru noile lor dispozitive.

Decizia Samsung de a face astfel de tehnologii disponibile în mod deschis reflectă angajamentul față de inovație – și sustenabilitatea de zi cu zi – care transcende industriile. Colaborarea cu Patagonia pe care Samsung a anunțat-o la keynote-ul de la CES demonstrează tipul de inovație care poate rezulta atunci când companiile – chiar și cele din industrii complet diferite – se unesc pentru a aborda problemele de mediu. Soluția inovatoare pe care companiile o proiectează va ajuta la combaterea poluării cu plastic, permițând mașinilor de spălat Samsung să reducă la minimum particulele de microplastic care pătrund în râuri prin ciclurile de spălat rufe.

Aceasta este o problemă serioasă și nu o putem rezolva singuri”, a spus Vincent Stanley, Director of Philosophy la Patagonia. Lăudând munca grea și devotamentul inginerilor Samsung, Stanley a descris relația de lucru drept „un exemplu perfect al tipului de colaborare de care avem nevoie cu toții pentru a ajuta la schimbarea valului modificărilor climatice și la restabilirea sănătății naturii”.

Suntem încântați de această colaborare, dar munca noastră nu se va opri aici”, a adăugat Han. „Vom continua să explorăm noi parteneriate și colaborări, cu scopul de a aborda provocările cu care se confruntă planeta noastră.”

Încurajarea utilizatorilor prin experiențe personalizate

Pe lângă descrierea pașilor pe care îi face pentru a promova sustenabilitatea de zi cu zi, Samsung a subliniat diferite moduri în care folosește tehnologia pentru a răspunde nevoilor diverse ale consumatorilor. Înțelegând că fiecare persoană este unică și dorind să-și personalizeze dispozitivele pentru a se potrivi fiecărui stil de viață, Samsung se străduiește să găsească modalități de a ajuta oamenii să-și redefinească relațiile cu tehnologia de zi cu zi. Această abordare a inovației bazată pe oameni este un pilon cheie al viziunii Together for Tomorrow a companiei.

Platformele și dispozitivele pe care Samsung le-a dezvăluit la eveniment reflectă epoca „Screens Everywhere, Screens for All” la care a făcut aluzie Han la CES 2020. The Freestyle este un ecran ușor și portabil care oferă o experiență de calitate cinematografică, indiferent unde vă aflați. Dispunând de sunet cu AI, aplicații de streaming încorporate și o serie de funcții de accesibilitate Smart TV, Freestyle poate fi configurat practic oriunde și proiectează pe o suprafață de până la 100 de inci.

De asemenea, Samsung Gaming Hub oferă o platformă all-in-one pentru a descoperi și a juca jocuri în cloud și pe consolă și urmează să fie lansată pe televizoarele și monitoarele inteligente ale companiei din 2022. În cele din urmă, Odyssey Ark este un ecran de jocuri de 55 de inci, flexibil și curbat, care duce imersivitatea la următorul nivel, cu o experiență de vizualizare multiplă care permite utilizatorilor să joace jocuri, să aibă conversații video cu prietenii și să vizioneze videoclipuri în același timp.

Pentru a introduce mai multe experiențe de produs personalizate în casele consumatorilor, Samsung a anunțat lansarea a și mai multe opțiuni de personalizare pentru gama sa de electrocasnice Bespoke. Acestea includ noi opțiuni personalizate pentru Family Hub de la Samsung și frigiderele french door cu 3 și 4 uși, alături de mașini de spălat vase, plite și cuptoare cu microunde. Samsung introduce, de asemenea, noi produse precum aspiratorul Bespoke Jet™ și Mașina de spălat și uscător, extinzând gama în fiecare cameră din casă pentru a oferi consumatorilor mai multe modalități de a-și personaliza spațiul, pentru a se potrivi stilului și nevoilor lor.

Samsung explorează în mod constant modalități de a valorifica personalizarea pentru a ajuta utilizatorii să profite cât mai mult de dispozitivele lor. Proiectul #YouMake reprezintă punctul culminant al acelor eforturi care încurajează consumatorii să aleagă și să personalizeze produsele în funcție de ceea ce contează cel mai mult pentru ei, astfel încât să se poată bucura de o experiență mai personalizată pe dispozitivele lor. Anunțată în cadrul conferinței, inițiativa extinde viziunea Samsung Bespoke dincolo de electrocasnice și o aduce la viață în smartphone-urile și dispozitivele cu ecran mare.

Inaugurarea unei noi ere a conectivității

Construirea unui viitor mai bun împreună presupune mai mult decât focusul pe sustenabilitate și personalizare în nucleul produselor Samsung – necesită, de asemenea, o conectare perfectă. În timpul conferinței, Samsung și-a demonstrat angajamentul de a introduce o eră a experiențelor conectate cu adevărat perfecte, evidențiind colaborările sale cu parteneri, precum și produsele de nouă generație.

Dezvăluit pentru prima dată la CES, noul Samsung Home Hub duce experiențele conectivității de acasă la următorul nivel cu serviciul SmartThings care se integrează cu aparatele conectate prin inteligență artificială pentru a simplifica felul în care gestionezi toată tehnologia casei. Samsung Home Hub combină șase servicii SmartThings într-un singur dispozitiv convenabil care oferă utilizatorilor control complet asupra casei lor inteligente și facilitează gestionarea treburilor casnice.

Pentru a permite diferitelor tipuri de dispozitive inteligente să funcționeze mai bine între ele, Samsung a anunțat că plănuiește să facă din SmartThings Hub o caracteristică încorporată a televizoarelor din 2022, monitoarelor inteligente și frigiderelor Family Hub. Astfel, experiențele de conectivitate vor fi mai accesibile și mai simple pentru toată lumea.

Subliniind nevoia de a oferi consumatorilor cea mai bună experiență a unei case inteligente, indiferent de marcă, Samsung și-a anunțat și rolul de membru fondator al Home Connectivity Alliance (HCA), care reunește diverși producători de electrocasnice inteligente. Organizația își propune să încurajeze o mai mare interoperabilitate între dispozitive între branduri, pentru a oferi consumatorilor mai multe opțiuni și pentru a spori securitatea și siguranța produselor și serviciilor.

În calitatea unei coaliții globale a producătorilor de electrocasnice inteligente, membrii HCA împărtășesc convingerea că ecosistemele conectate și tehnologia digitală ne vor permite să dezvoltăm în continuare experiențe ale produselor care sunt elegante, foarte personalizabile și cu adevărat inteligente pentru consumatorii noștri”, a spus Katherine Shin. Vicepreședinte al experienței clienților la Trane Technologies. „HCA invită orice producător mondial cu o viziune similară pentru eficiență, interoperabilitate și inovație să vină să construiască împreună cu noi.”

Conferința Samsung a subliniat un angajament profund față de responsabilitatea socială corporativă, care continuă să caracterizeze abordarea sa față de inovare. Acest angajament nu este realizat doar în tehnologiile companiei, ci și în dedicarea acesteia față de programele care încurajează următoarea generație să aducă schimbările pe care doresc să le vadă în lume. Promovând dezvoltarea tinerilor și construind abilități pentru locurile de muncă de mâine, programe precum Solve for Tomorrow și Samsung Innovation Campus transformă visele în realitate.

Sunt onorat să vă împărtășesc că programele Samsung care încurajează următoarele generații au ajuns acum la peste 21 de milioane de oameni din 2012 până astăzi”, a spus Han. „Acesta reprezintă viitorul mai bun pe care îl căutăm cu toții: să le permitem oamenilor să ajungă dincolo de visele lor, o planetă protejată astfel încât și alții să se poată bucura de minunile ei, [și] inovația asemenea unei scântei pentru schimbare.”

 

Pentru mai multe informații, inclusiv imagini și videoclipuri cu produsele pe care Samsung le anunță la CES 2022, vă rugăm să vizitați news.samsung.com/global/ces-2022.

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *