lun. iul. 22nd, 2024

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

4 min read

Noile măsuri variază de la inovații de produs care oferă caracteristici mai ecologice până la ambalaje durabile care reduc deșeurile

 

București, România – 6 ianuarie 2022 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi inițiativele de sustenabilitate din 2022 care vor accelera dezvoltarea aparatelor electrocasnice prietenoase cu mediul. Prin aceste măsuri, Samsung acționează împotriva problemelor de mediu prin produse și servicii inovatoare care pot fi utilizate în viața de zi cu zi.

„La CES 2022, am subliniat modul în care Samsung va contribui la abordarea unora dintre cele mai presante probleme de mediu și sustenabilitate din lume”, a declarat Hyesoon Yang, Executive Vice President and Head of Customer Experience of the Digital Appliances Business at Samsung Electronics. „Colaborări pentru combaterea poluării cu microplastic, sprijinirea consumatorilor să-și reducă consumul de energie, reducerea deșeurilor prin utilizarea plasticului reciclat și adaptarea ambalajelor ecologice, acestea sunt câteva dintre activitățile la care lucrăm pentru a dezvolta diverse soluții tangibile pentru problemele de mediu și un viitor sustenabil.”

logo samsung

Tehnologie pentru reducerea poluării

Într-o colaborare recent anunțată, Samsung face echipă împreună cu compania americană de îmbrăcăminte Patagonia. După cum a fost dezvăluit deja la CES 2022, această colaborare va promova sustenabilitatea mediului prin abordarea problemei microplasticelor și a impactului acestora asupra mediului oceanic. Vincent Stanley, CPO Patagonia, și-a împărtășit gândurile în timpul discursului Samsung cu privire la semnificația acestei colaborări și direcția pe care o va lua, numind-o un exemplu al modului în care companiile pot „ajuta la redirecționarea valului schimbărilor climatice și la restabilirea sănătății naturii”.

Patagonia este un brand cunoscut pentru angajamentul său față de materialele inovatoare care diminuează daunele aduse planetei. Compania de îmbrăcăminte continuă să ajute Samsung în mai multe moduri, inclusiv prin testarea produselor, împărtășirea rezultatelor cercetărilor sale și facilitarea aderării în ONG-ul Ocean Wise. Samsung dezvoltă noi funcții concepute pentru a ajuta la depășirea impactului negativ al microplasticelor.

De asemenea, Bespoke Water Purifier a fost recent certificat de NSF International în SUA pentru capacitatea sa de a filtra particulele care măsoară chiar și 0,5 până la 1 micrometru, care includ microplastice. Acest lucru face ca Samsung să fie unul dintre primii producători de purificatoare de apă care a primit această certificare.

Economisirea energiei și încurajarea unei utilizări mai ecologice a acesteia

Pentru a contribui la o utilizare mai bună a energiei și pentru a sprijini viața sustenabilă, Samsung a încheiat, de asemenea, un parteneriat cu Q CELLS pentru a stabili o nouă funcție Zero Energy Home Integration pentru SmartThings Energy. Această caracteristică oferă date de producție și stocare de la panouri solare și sisteme de stocare a energiei pentru a ajuta utilizatorii să stabilească autosuficiența energetică.

SmartThings Energy monitorizează consumul de energie al dispozitivelor conectate ale consumatorilor și recomandă metode de economisire a energiei pe baza tiparelor lor de utilizare. În parteneriat cu Wattbuy în S.U.A. și Uswitch în Marea Britanie, SmartThings Energy permite utilizatorilor să treacă la cel mai eficient furnizor de energie din zona lor.

Creșterea utilizării plasticului reciclat

Samsung va crește, de asemenea, cantitatea de plastic reciclat care este folosită în aparatele sale de uz casnic. În acest scop, va extinde utilizarea plasticului reciclat de la componentele interioare ale aparatelor sale și la elementele exterioare.

Samsung urmează să-și crească obiectivul de utilizare a plasticului reciclat în aparatele sale de uz casnic de la 5% în 2021 la 30% în 2024. Aceasta este o creștere de la 25.000 de tone de plastic reciclat în 2021 la 158.000 de tone în 2024.

În plus, Samsung a dezvoltat și un nou tip de plastic reciclat din polipropilenă pentru cuvele mașinilor de spălat rufe. Folosind polipropilenă și polietilenă aruncate din articole precum cutiile de prânz uzate și benzile pentru măști faciale, compania a creat un nou tip de rășină reciclată care este mai rezistentă la șocuri externe.

Ambalaje mai durabile

Samsung extinde, de asemenea, utilizarea ambalajelor ecologice pentru a include o gamă mai largă de produse, inclusiv electrocasnice, cum ar fi aspiratoare, cuptoare cu microunde, purificatoare de aer și multe altele. Acest lucru va permite consumatorilor să reutilizeze cutiile în care au venit produsele lor. Această extindere a fost lansată pentru prima dată în Coreea în 2021 și va fi introdusă pe piețele globale în 2022.

Pentru mai multe informații despre inițiativele ecologice ale Samsung, vă rugăm să vizitați Samsung.com.

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *