mar. iun. 18th, 2024

Televizoarele Samsung QLED și Lifestyle 2022 recunoscute de institutele de top de certificare globale pentru confortul ochilor, siguranța și acuratețea culorilor

3 min read
  • Televizoarele Lifestyle primesc verificarea „Glare-Free” de la UL, certificarea „Eye Care” de la VDE în Germania
  • Douăzeci de modele noi QLED au fost declarate primele ecrane „validate Pantone” din lume

București, România – 13 ianuarie 2022 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi că televizoarele QLED și Lifestyle 2022 au fost recunoscute de institutele de top de certificare globale pentru siguranța ochilor și acuratețea culorilor. Vestea vine în momentul în care compania și-a anunțat cele mai noi televizoare QLED și Lifestyle la CES 2022.

Samsung QLED și Lifestyle 2022 au fost recunoscute de institutele de certificare globale de top_2

Televizoarele Samsung din gama Lifestyle 2022 au câștigat Certificarea „Eye Care” din partea Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) din Germania, una dintre cele mai mari asociații tehnico-științifice din Europa, cu peste 36.000 de membri. Certificarea se aplică modelelor de televizoare Samsung din gama Lifestyle 2022, precum The Frame, The Serif și The Sero. Ecranele sunt evaluate pe diferite categorii, precum „siguranță”, „blând cu ochii”, nivelul de pâlpâire a ecranului (flicker), uniformitate și fidelitatea culorii.

Samsung QLED și Lifestyle 2022 au fost recunoscute de institutele de certificare globale de top_3

Noile televizoare Lifestyle au fost evaluate pentru siguranța împotriva emisiei de lumină albastră și pentru nivelurile de inhibare a melatoninei pe baza unei metode de clasificare a pericolelor de lumină stabilită de Comisia Electrotehnică Internațională (IEC). Televizoarele Samsung Lifestyle 2022 îndeplinesc standardele IEC pentru pâlpâirea ecranului, ceea ce poate provoca oboseala ochilor sau dureri de cap. Acestea au fost, de asemenea, recunoscute pentru excelența în fidelitatea culorilor și uniformitatea calității imaginii, ambele elemente contribuind la nivelul unui confort crescut al ochilor în timpul utilizării.

Samsung QLED și Lifestyle 2022 au fost recunoscute de institutele de certificare globale de top_1

Televizoarele Samsung Lifestyle 2022 au fost, de asemenea, verificate din punct de vedere „Fără Strălucire” (Glare-Free) de către Underwriters Laboratories (UL), o companie independentă de top în domeniul științei siguranței. Verificarea UL validează cerința „Fără Strălucire” (Glare-Free) prin evaluarea produselor în raport cu standardul de testare Unified Glare Rating (UGR) stabilit de către Comisia Internațională pentru Iluminare (CIE). Noile modele de televizoare Lifestyle de la Samsung folosesc un nou ecran mat cu proprietăți anti-glare, anti-reflex și anti-amprentă pentru a oferi luminozitatea optimă și cea mai bună calitate a imaginii fără strălucire.

  • Proprietatea de strălucire reflectată (Reflected Glare) este determinată atunci când obiectelede pe ecranul televizorului sunt vizibile chiar și atunci când lumina externă se reflectă pe suprafață;
  • Disconfortul la strălucire (Discomfort Glare) este determinat atunci când ecranul televizorului este prea luminos;
  • Incapacitatea de strălucire (Disability Glare) este determinată atunci când un ecran de televizor este prea luminos în momentul utilizării într-o cameră întunecată;

Aceste evaluări de strălucire au fost calculate pe baza rezultatelor testelor de vizionare la televizor atât la ​​300 lux, echivalentul unei zone de lucru puternic iluminată, cât și la 150 lux, care semnifică de obicei valoarea pentru o zonă de lucru slab iluminată.

În plus, toate noile modele QLED 2022 de la Samsung au primit prima certificare „Pantone Validated” din lume de la Pantone, brandul de renume mondial în industria globală a culorilor și fondatorul sistemului Pantone Matching System (PMS).

În cadrul modelelor care primesc această recunoaștere din partea Pantone sunt incluse toate cele 20 de modele nou lansate – 15 televizoare QLED atât ​​4K, cât și 8K și cinci monitoare. Gama de televizoare QLED 2022 de la Samsung a fost recunoscută pentru expresia sa exactă a 2.030 de culori Pantone și 110 de nuanțe de piele recent adăugate.

„Pe măsură ce televizoarele devin din ce în ce mai mult un centru de divertisment de acasă, există o cerere tot mai crescută pentru ecranele cu o calitate superioară a imaginii care minimizează oboseala ochilor. Această recunoaștere din partea institutelor de top la nivel mondial validează tehnologia noastră care oferă cele mai bune imagini din industrie, împreună cu cea mai confortabilă experiență de vizionare”, a declarat Seokwoo Yong, Executive Vice President and Head of R&D Team, Visual Display Business de la Samsung Electronics.

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *