vin. mart. 29th, 2024

Huawei Romania Global Service Center primește certificarea SOC 2 și ISO 27701 pentru securitate cibernetică și protecție a datelor personale

2 min read

Bucureşti, 22 decembrie. Huawei Romania Global Service Center a primit două certificări la nivel global privind securitatea cibernetică și protecția datelor personale – SOC 2 și ISO 27701, demonstrând încă o dată că securitatea rețelei Huawei este de clasă mondială.

Securitatea cibernetică este o parte integrantă a platformei digitale Huawei, oferind capabilități de securitate a rețelei end-to-end rezistente care asigură securitatea și confidențialitatea datelor și aplicațiilor clienților. Din acest punct de vedere, printre prioritățile companiei se numără menținerea serviciilor la un nivel de top în fața unor posibile amenințări, reducerea riscurilor și securizarea transformării digitale.

În România, 8 din 10 locuințe au conexiune la internet, iar peste 80% dintre români folosesc internetul zilnic. Prin urmare, responsabilitatea noastră ca lider tehnologic este de a crea o strategie puternică de securitate cibernetică care să reziste împotriva atacurilor rău intenționate menite să acceseze, să modifice, să șteargă sau să distrugă sistemele și datele sensibile ale unui utilizator. Pentru noi, securitatea cibernetică este esențială în prevenirea unor astfel de atacuri, iar prin intermediul acestor certificări îi putem reasigura pe clienții noștri de serviciile complete pe care le oferim”, a declarat Cao Chaoxun, Director GSC, Huawei România.

logo

În decembrie, România GSC a primit certificarea SOC 2 Tip 1 și Tip 2, cu toate elementele de audit considerate efective. Tipul 1 evaluează eficacitatea proiectării măsurilor de control intern din punct de vedere al procesului de afaceri al furnizorului de servicii, în timp ce Tipul 2 evaluează eficacitatea proiectării și a implementării măsurilor pe o perioadă de audit. Rapoartele SOC sunt dezvoltate de Institutul American de Contabili Publici Autorizați (AICPA), fiind standarde de audit în securitate recunoscute la nivel global.

Certificarile ISO 27701 au fost obtinute oficial de Romania GSC in noiembrie. ISO este primul astfel de standard de sistem de management al informațiilor din lume privind confidențialitatea personală, precum și cel mai autorizat standard de protecție și a fost emis de Organizația Internațională de Standardizare (ISO) și Comisia Electrotehnică Internațională (IEC) în august 2019. Acest standard este conceput pentru a ajuta organizațiile să protejeze și să proceseze în mod eficient datele cu caracter personal colectate în conformitate cu cerințele Regulamentului General European privind Protecția Datelor (GDPR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *