Dum. iul. 21st, 2024

Vodafone UK și Samsung pornesc prima stație de bază 5G Open RAN din Regatul Unit

4 min read

Această etapă vine în urma selecției Samsung ca furnizor principal, de către Vodafone UK, pentru a sprijini implementarea comercială a Open RAN în Europa

București, România – 21 ianuarie 2022 – Samsung Electronics Co., Ltd. și Vodafone UK au anunțat că au pornit împreună prima stație de bază 5G Open RAN din Regatul Unit, care transportă trafic comercial. Această stație, situată în regiunea Bath, Marea Britanie, marchează începutul arhitecturii de rețea Vodafone Open RAN la scară largă în Europa, cu peste 2.500 de stații suplimentare care vor urma. Pentru a celebra implementarea primei lor stații, companiile au finalizat cu succes un apel video 5G live, utilizând rețeaua de acces radio virtualizată 5G (vRAN) de la Samsung, care a fost primul apel peste o rețea 5G Open RAN comercială din Marea Britanie, între Andrea Dona, Vodafone UK Chief Network Officer și Julia Lopez, Minister of State for Media, Data and Digital Infrastructure, UK Government.

În iunie 2021, companiile au anunțat că Vodafone UK a selectat Samsung drept furnizor principal pentru a sprijini o implementare comercială 5G la scară largă în Europa, bazată pe o arhitectură Open RAN, utilizând o rețea de acces radio virtualizată (vRAN).

logo (1)

„Open RAN poate evolua radical industria de telecomunicații și suntem încântați să promovăm tehnologia în Marea Britanie. Acesta este un ecosistem care are doar câțiva ani, dar progresul pe care l-am făcut până acum este remarcabil. Nu doar că am început prima implementare la scară largă în Marea Britanie, dar am instalat și prima stație de bază 5G Open RAN. Open RAN este acum o tehnologie reală și este cu adevărat interesant să vedem această tehnologie înflorind”, a declarat Andrea Dona, Chief Network Officer, Vodafone UK.

„Samsung este mândru să colaboreze cu Vodafone UK pentru a porni prima stație de bază 5G Open RAN din Marea Britanie. Acest lucru va contribui la furnizarea beneficiilor soluțiilor noastre extrem de performante și fiabile 5G vRAN către milioane de clienți Vodafone UK. Prin experiența noastră comercială 5G vRAN acumulată cu operatori de top din piețele majore la nivel global, așteptăm cu nerăbdare să depășim granițele inovației tehnologice și să sprijinim călătoria 5G în Europa”, a declarat Thomas Riedel, Head of Samsung Networks Europe, Samsung Electronics.

În următoarele luni, Vodafone și Samsung vor testa parametrii și caracteristicile de performanță la nivel de telecomunicații ale Samsung vRAN, precum securitatea, mobilitatea inter-Radio Access Technology (inter-RAT) și inter-frequency handover, precum și asigurarea conformității cu specificațiile Open RAN. RAN-ul complet virtualizat, bazat pe software, de la Samsung rulează pe servere disponibile comercial (COTS, Commercial off-the-shelf), oferind caracteristici și performanțe care sunt echivalente cu echipamentele tradiționale bazate pe hardware dedicat. Folosind o arhitectură nativă în cloud și bazată pe containere, vRAN-ul de la Samsung permite implementări mai flexibile și eficiență de gestionare a rețelei pentru operatorii de telefonie mobilă, ajutându-i în același timp să îndeplinească cerințele de implementare a serviciilor noi și existente.

Companiile vor testa și alte tehnologii avansate de rețea care folosesc atât tehnologiile LTE, cât și 5G pentru a ajuta la îmbunătățirea experienței utilizatorilor de telefonie mobilă. Aceasta include Dynamic Spectrum Sharing (DSS), care alocă resurse timp-frecvență pe baza cererilor de trafic pentru a găzdui utilizatorii atât de tip LTE, cât și 5G în aceeași bandă de frecvență, dar și E-UTRAN New Radio Dual Connectivity (EN-DC), care creste rata de transfer 5G, fiabilitatea și acoperirea prin îmbinarea resurselor rețelelor 4G și 5G. Testarea va avea loc în prima jumătate a anului 2022.

Samsung a fost pionier în livrarea cu succes a soluțiilor 5G end-to-end, precum chipset-uri, radiouri și nucleu (Core). Printr-o cercetare și dezvoltare continuă, Samsung conduce industria spre dezvoltarea rețelelor 5G prin intermediul portofoliului său de produse de top în piață, de la RAN și Core complet virtualizate la soluții de rețea privată și instrumente de automatizare bazate pe inteligență artificială (AI). Compania furnizează în prezent soluții de rețea operatorilor de telefonie mobilă, oferind conectivitate pentru sute de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *