mar. iun. 18th, 2024

Noile device-uri pliabile Galaxy de la Samsung contribuie la un viitor mai sustenabil și oferă cea mai versatilă experiență mobile de până acum

5 min read

Divizia Mobile a companiei evidențiază progresul și angajamentul Samsung de a face mai mult cu mai puțin prin Galaxy pentru Planetă

București, România – 10 august 2022 – Samsung Electronics Co., Ltd. anunță astăzi noi progrese în direcția atingerii obiectivelor de sustenabilitate setate pentru 2025 pentru divizia de MX (Mobile eXperience). Printre inițiativele-cheie se numără dezvoltarea și încorporarea materialelor reciclate în fabricarea produselor, proiectarea de ambalaje mai ecologice și oferirea unei noi vieți dispozitivelor Samsung Galaxy mai vechi, pentru a reduce deșeurile electronice.

De la anunțarea viziunii Galaxy pentru Planetă la Unpacked în august 2021, Samsung a lucrat cu sârguință la crearea de noi modalități de reciclare și reutilizare a resurselor care altfel ar deveni deșeuri dăunătoare, pentru a minimiza amprenta ecologică, dar și pentru a încuraja inovația în demersurile de protejare a planetei. Astăzi, Samsung împărtășește progresul făcut în călătoria sa spre sustenabilitate.

lifestyle_galaxy_zflip4_sustainability_2

“Samsung ia măsuri consecvente și de impact care ajută la protejarea oamenilor și a planetei. Combinăm sustenabilitatea cu inovația în tot ceea ce facem. Sunt mândru de progresul nostru de până acum. În același timp, am avut parte de o experiență plină de învățăminte, pe care le-am asimilat cu modestie și care ne-au permis să ne continuăm călătoria către atingerea viziunii noastre de sustenabilitate cu și mai multă convingere și rigoare decât înainte.”, a declarat TM Roh, președinte și șef al diviziei Mobile eXperience din cadrul Samsung Electronics.

 

Extinderea utilizării materialelor reciclate către Galaxy Z Fold4 și Galaxy Z Flip4

Dezvoltarea de materiale noi, reciclate se află în centrul atenției în cadrul inițiativei Galaxy pentru Planetă. Cu cât Samsung reciclează mai mult, cu atât conservă mai multe resurse. Reutilizarea materialelor pentru dispozitivele Galaxy vine cu multe provocări, însă toate aceste eforturi sunt pe deplin meritate datorită beneficiilor pe care le aduc pentru planetă.

Samsung a proiectat noile serii Galaxy Z și Galaxy Buds2 Pro utilizând plase de pescuit folosite și abandonate care altfel ar fi rămas în ocean.  

lifestyle_galaxy_zflip4_sustainability_1

Samsung a folosit astfel de plase pentru prima dată pentru seria Galaxy S22 lansată în februarie 2022. Astăzi există unsprezece dispozitive Galaxy, inclusiv seria Galaxy Tab S8, care au în componența materialelor plase de pescuit reutilizate. Prin transformarea plaselor de pescuit abandonate într-un material de înaltă performanță pentru tehnologia Galaxy, Samsung contribuie la minimizarea efectelor poluării cu plastic – 640.000 de tone de plase de pescuit sunt abandonate și poluează oceanele lumii în fiecare an.

Refolosirea plaselor de pescuit aruncate este doar unul dintre exemplele de progrese marca Samsung în vederea creșterii cantității de materiale reciclate utilizate în produsele sale.

 

Samsung a încorporat materiale ecologice, inclusiv plase de pescuit reutilizate, materiale post-consum (PCM) sau rășină bio în 90% din dispozitivele Galaxy lansate în ultimul an.  În cazul Galaxy Buds2 Pro, mai mult de 90% din produs este fabricat din materiale reciclate.  

Acest proces necesită abilități tehnice și de inginerie complexe pentru a asigura calitatea generală, siguranța și fiabilitatea tuturor materialelor noi folosite pentru tehnologiile inovatoare Samsung. Compania intenționează să facă investiții suplimentare în cercetare și dezvoltare pentru a produce și transforma diverse alte materiale noi, destinate apoi utilizării în fabricarea produselor Galaxy, dar și pentru a crește cantitatea de materialele reciclate folosite în fabricarea fiecărui dispozitiv.

Schimbarea modului în care produsele Galaxy sunt ambalate

Samsung și-a propus să elimine toate materialele plastice de unică folosință din ambalajele produselor mobile până în 2025. Compania a redus deja o cantitate considerabilă de materiale plastice de unică folosință din ambalajul pentru smartphone-urile Galaxy, inclusiv din ambalajul noilor pliabile Galaxy. Samsung va explora mai multe modalități de a elimina acest tip de materiale plastice din ambalaje prin evaluarea în profunzime a design-ului de ambalaj, până la cele mai mici detalii.

Începând cu seria Galaxy S22, Samsung folosește acum hârtie 100% reciclată pentru ambalarea produselor emblematice. Astfel, Samsung va putea, cu seria Galaxy S22 și noua serie Galaxy Z din acest an, să salveze echivalentul a aproape 51.000 de copaci. 

Samsung a redus, de asemenea, volumul ambalajului pentru Galaxy Z Flip4 cu 52,8%, iar pentru Galaxy Z Fold4 cu 58,2%, comparativ cu prima generație de pliabile Galaxy. Prin reducerea volumului fiecărui pachet de dispozitive, Samsung își reduce în cele din urmă amprenta de mediu generată din transportul terestru, naval și aerian al acestor unități. Compania estimează că această reducere a volumului ambalajelor este echivalentă cu o reducere de aproximativ 10.000 de tone până la sfârșitul anului 2022 a emisiilor de carbon generate din transport. Suplimentar față de progresele continue pe care le realizează la ambalajele produselor sale flagship, Samsung va extinde ambalajele ecologice și la alte categorii de produse.

 

Soluții de scalare care reduc deșeurile electronice

Mai mult ca niciodată, reducerea deșeurilor electronice este esențială pentru promovarea unei economii circulare care să păstreze și să reutilizeze resursele finite ale planetei. Potrivit Forumului Economic Mondial, în 2021 au fost generate 57 de milioane de tone de deșeuri electronice și se preconizează că vor crește cu 2 milioane de tone pe an.

Pentru a adresa această problemă, Samsung a extins programul Galaxy Upcycling, care oferă o nouă viață smartphone-urilor Galaxy mai vechi. Prin intermediul Galaxy Upcycling at Home, Samsung actualizează simplu software-ul smartphone-urilor și le transformă în dispozitive inteligente pentru acasă, utile pentru sarcinile de zi cu zi cum ar fi îngrijirea copiilor și a animalelor de companie.

O parte importantă a programului Galaxy Upcycling este asigurarea faptului că aceste practici durabile nu numai că sprijină mediul, ci îmbunătățesc viața oamenilor. Compania transformă dispozitive Galaxy și în echipamente de diagnostic medical numite EYELIKE™ fundus cameras care oferă servicii necesare de îngrijire a ochilor în comunitățile defavorizate. Prin acest program, sute de dispozitive Galaxy au primit un nou scop și oferă astfel îngrijire de bază pentru ochi pentru peste 13,000 de pacienți din Vietnam, Maroc, India și Papua Noua Guinee.

Calea înainte

Samsung a stabilit obiective clare de sustenabilitate prin scalarea soluțiilor în întreaga companie. Fie că este vorba de refolosirea plaselor de pescuit aruncate pentru dispozitivele Galaxy, obținerea unor ambalaje fără plastic, atingerea unui număr de zero deșeuri în depozite sau de zero consum la încărcătoarele de smartphone-uri în modul standby, Samsung duce viziunea Galaxy pentru Planetă mai departe pas cu pas.

Vor exista mai multe provocări pe parcurs, dar Samsung își păstrează angajamentul de a fi o companie responsabilă și va continua să facă public progresul realizat în misiunea de a produce schimbări pozitive în societate și de a-i inspira pe alții să protejeze planeta pentru generațiile viitoare.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *