joi. apr. 25th, 2024

Fa din servirea ceaiului si a cafelei o adevarata arta

3 min read

Ceaiul si cafeaua reprezinta doua dintre bauturile care fac parte din stilul de viata al multor persoane. Acestea sunt consumate in mod constant in special datorita efectelor pe care le au asupra organismului nostru, de a ne oferi protectie si energie pe parcursul zilei. Pot fi servite atat calde cat si reci, acasa cat si in orice alta locatie, chiar si atunci cand ne aflam in miscare. Dar fara indoiala a cele mai bune se simt a fi atunci cand le servim in timpul unei pauze sau cand ne relaxam, fie singuri, fie alaturi de cei dragi. Si de asemenea, e greu sa spunem ca gustul unei cafele bune facute acasa de exemplu, se poate compara cu cea pe care o gasim la un automat sau la magazinele de cartier, aceasta din urma fiind mai slaba calitativ, in ceea ce priveste gustul si savoarea.

Vorbind strict despre servirea cafelei sau a ceaiului acasa, unde putem alege cu grija ingredientele de baza precum si recipientele in care sa le preparam si sa le servim, gustul final este dat mai ales de priceperea noastra. In afara de asta, magazinul Nobila Casa ne ofera toate ustensilele de care am avea nevoie in aceasta sarcina, in special cesti si pahare, special alese pentru a oferi un aspect elegant si placut. Fie ca ne dorim cesti la bucata sau seturi intregi, aici putem gasi o mare varietate. Putem gasi chiar o cana cafea care sa ne descrie perfect si care sa devina recipientul principal pentru noi.

Cei cu mai multa imaginatie se pot avanta in gama de cesti si farfurii pentru cesti la bucata unde pot realiza combinatii care mai de care mai intersante si inedite, avand se ales dintre o multime de articole. Exista atat cele cu motive specificem precum boabe de cafea, frunze de ceai sau cafea imprimate pe cana sau farfurie cat si cele cu alte motive, texte sau mesaje, precum „good morning” sau „coffe addict”, printre multe altele.

Multe dintre seturile de cesti din magazin au si sisteme de aranjare specifice, care sa le ofere un aspect frumos. Astfel, nu va fi nevoie sa le punem intr-un dulap in bucatarie ci mai degraba pe putem lasa pe masuta pe care obisnuim sa servim sau in orice alt loc in care nu ne incurca, oferind un aspect elegant. Avem de ales dintre diverse seturi portelan finebone, ce au in componenta lor praf de oase sau cenusa de oase cum spun unele persoane, oferindu-le in acest fel o rezitenta mai mare dar si un aspect aparte. Cu un astfel de produs ii punem surprinde si pe ceilalti si putem crea chiar o poveste cu care fie sa le atragem atentia sau sa ii speriem, atunci cand dorim sa cream o atmosfera ceva mai diferita.

Ca si in cazul gatitului, si in ceea ce priveste realizarea unei cafele sau a unui ceai, recipientele in care le preparam dar si in care le servim, conteaza foarte mult. O ceasca realizata din materiale de calitate, fie sticla, portelan, plastic sau de alta origine, ca pastra gustul si temperatura bauturii la fel pentru mai mult timp. Exista situatii in care, atunci cand le servim dimineata, pe racoare, sa se creeze in afara cestii si condens, datorita diferentelor de tempertura. Foarte enervand si deranjant.

Pentru a evita diverse situatii nedorite, putem alege un pahar sicla dubla, cele din magazin fiind foarte frumoase ca si aspect, accesibile si foarte rezistente. Sau un set cesti din portelan englezesc, la fel de bun calitativ ca si cel fine bone, cu numeroase modele diversificate, toate la fel de frumoase si placute la vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *