mar. apr. 23rd, 2024

Cum revoluționează soluțiile de stocare a datelor industria serviciilor financiare

6 min read

București, 8 septembrie. Creșterea tehnologiilor Industriei 4.0, cum ar fi IoT, inteligența artificială și machine learning, a determinat explozia globală de date post-pandemică. Potrivit unui studiu Gartner, până în 2025, aproximativ 75% din datele generate de întreprinderi vor fi create și procesate în afara unui centru de date tradițional sau a unui cloud.

Sectorul serviciilor financiare este una dintre cele mai avansate industrii în materie de date la nivel global, însă multe entități neglijează rolul datelor asupra unei părți esențiale a infrastructurii lor: stocarea. Un spațiu de stocare de încredere pune bazele unei achiziții digitale mai eficiente și mai productive a clienților, a unei procesări mai rapide și a unei protecții sporite a datelor pentru jucătorii din industria financiară.

Pe lângă datele interne privind relațiile cu clienții și cele obținute de la agențiile de rating de credit, băncile pot apela la o mare varietate de noi surse de date pentru a lua decizii mai bune în afaceri.

De la rețelele de comerț electronic și de telefonie mobilă până la platformele de vânzare, de achiziții și de contabilitate, furnizorii terți generează din ce în ce mai mult traseele de date digitale pe care instituțiile financiare le folosesc pentru a îmbunătăți scorul de credit și pentru a spori eforturile de evaluare și monitorizare a riscului de credit.

În plus, în prezent, băncile se confruntă cu noi tipuri de date generate de bazele de date distribuite, inteligența artificială și aplicațiile de big data.

 Screenshot 2022-09-08 104822

Accelerarea producției și a tranzacțiilor în activitatea bancară

Producția și tranzacțiile sunt elementele vitale ale unei bănci. Apariția serviciilor bancare efectuate pe un singur canal – aplicații mobile, site-uri web, sucursale de tip brick-and-mortar, multiple platforme sociale, servicii bancare prin telefon – au dus la crearea unui număr masiv de tranzacții financiare, toate cu o frecvență ridicată.

Anumite servicii, cum ar fi decontările comerciale și schimburile de date, necesită sisteme de stocare mai rapide și mai fiabile. Sistemul de stocare all-flash OceanStor Dorado de la Huawei îmbunătățește atât capacitățile NAS (Network Attached Storage), cât și cele SAN (Storage Area Network), care sunt integrate pentru a permite recuperarea activă în caz de dezastru (DR).

Soluția este construită pe baza algoritmilor inteligenți FlashLink, care oferă o latență de doar 0,05 milisecunde, și a arhitecturii full-mesh SmartMatrix, care permite o toleranță ridicată la defecțiuni hardware și doar trei secunde de întrerupere a serviciului în fiecare an.

Un client Huawei din sectorul bancar care a utilizat OceanStor Dorado a văzut că serviciile sale bancare de bază au accelerat de trei ori (reducând duratele de procesare pe loturi de la cinci ore la 1,5 ore), în timp ce schimburile de date care implică fișiere mici în masă au accelerat cu 100%.

Accelerarea analizei de date și protecția datelor

Informațiile de afaceri, marketingul de precizie și monitorizarea în timp real sunt scenarii tipice de big data în domeniul financiar. Toate acestea necesită o analiză precisă și în timp real. Stocarea Huawei OceanStor Pacific Hadoop Distributed File System (HDFS) de la Huawei OceanStor Pacific suportă atât formatul de date de tip lake (care stochează date brute și granulare), cât și cel de tip depozit (care stochează date în format tabelar).

Astfel, datele pot fi interogate imediat după ce sunt importate într-un tip lake, reducând nevoia și timpul necesar pentru extragerea, transformarea și încărcarea constantă a datelor. Datorită arhitecturii sale decuplate de stocare, resursele de calcul și de stocare pot fi extinse independent, la cerere.

Băncile sunt, de asemenea, adesea vizate de atacuri cibernetice, iar protecția datelor și back-upul datelor de DR/servicii de bază sunt probleme majore pentru industria financiară.

Soluția DR 3DC (3-Data-Center) geo-redundantă de la Huawei oferă DR, backup și protecție împotriva ransomware – o necesitate pentru serviciile financiare critice. Pentru ca această soluție să fie și mai sigură, în fiecare dintre cele două centre de date intravilane sunt utilizate două dispozitive pentru a implementa soluția active-active care integrează stocarea SAN și NAS.

La aceasta se adaugă prima soluție de coordonare a conexiunii stocare-optică (SOCC) din industria de stocare, care valorifică avantajele dispozitivelor de stocare și ale produselor de transmisie optică pentru a preveni eșecurile tranzacțiilor financiare cauzate de fluctuațiile de rețea, asigurând tranzacții financiare stabile și fiabile.

Pentru a se proteja împotriva ransomware, algoritmul de învățare automată brevetat de Huawei identifică 99,9% din atacurile ransomware necunoscute, în timp ce soluția Air Gap deconectează fizic copiile de rezervă de la rețele atunci când datele nu sunt replicate.

Tehnologii de stocare și automatizare a datelor

Costurile de operare și întreținere a centrelor de date (O&M) sunt în continuă creștere și, având în vedere că jucătorii din domeniul financiar sunt mari utilizatori ai centrelor de date, acest lucru necesită o îmbunătățire a eficienței prin automatizarea întregului ciclu de viață al datelor.

Huawei Data Management Engine (DME) este o platformă unificată pentru automatizare, monitorizare și raportare pe tot parcursul ciclului de viață. În medie, DME crește eficiența resurselor cu peste 20% și scurtează de 10 ori serviciile de măsurare a traficului de testare, oferind personalului mai mult timp și resurse pentru a se concentra pe ceea ce contează cel mai mult.

Un alt trend este tehnologia containerelor, popular în industria financiară datorită capacității sale de a susține extinderea pe scară largă și elastică a aplicațiilor de internet.

Soluția OceanStor Dorado NAS decuplează aplicațiile containerizate de stocare, permițând mai multor noduri container să citească și să scrie simultan în același sistem de fișiere, sprijinind în același timp extinderea rapidă a nodurilor container. Acest lucru a dus la o performanță de 10 ori mai rapidă în procesarea fișierelor mici: performanța de citire/scriere aleatorie de 16 KB de peste 200.000 de operații pe secundă.

Soluțiile de stocare Huawei oferă o mai bună alocare a resurselor, costuri mai mici, performanțe de procesare mai mari și o protecție sporită a datelor, fără a compromite misiunea noastră de producție ecologică și cu emisii reduse de carbon.  Mai multe informații despre modul în care inovația Huawei în domeniul stocării datelor creează o nouă valoare pentru serviciile financiare sunt disponibile aici.

Despre Huawei

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – s-au angajat să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creează valoare de durată pentru clienți, fac eforturi pentru a oferi oportunități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește masiv în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperiri tehnologice care duc lumea înainte. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/HuaweiEUNews

http://www.facebook.com/HuaweiRO

http://www.youtube.com/Huawei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *