Dum. iul. 21st, 2024

LUMIX S 18mm F1.8 (S-S18) – un nou obiectiv compact și ușor din seria LUMIX S Cu distanță focală fixă de 18 mm, superangular, cu apertură mare F1.8

4 min read

București, 7 septembrie 2022 – Panasonic anunță extinderea gamei de obiective LUMIX S cu 18mm F1.8 (S-S18), un nou obiectiv superangular cu un unghi de vizualizare de 100°. Acesta este al cincilea obiectiv F1.8 de mare viteză din sistemul L-Mount al seriei LUMIX S. Având o apertură mare și dimensiuni compacte, oferă performanțe optice ridicate care depășesc cele mai înalte standarde de calitate profesională.

Toate cele cinci obiective cu distanță focală fixă și apertură F1.8 din seria LUMIX S full-frame – inclusiv obiectivul de 85 mm (S-S85), obiectivul de 50 mm (S-S50), obiectivul de 35 mm (S-S35), obiectivul de 24 mm (S-S24) și noul obiectiv de 18 mm (S-S18) – sunt identice în ceea ce privește dimensiunea și poziția comenzilor. Centrul de greutate al acestor obiective este aproape identic astfel încât, atunci când camera este montată pe un gimbal, este posibilă o schimbare rapidă a obiectivului cu o ajustare minimă a echilibrului. Datorită diametrului unitar, pot fi utilizate aceleași filtre de 67 mm. Cu setul complet de obiective cu distanțe focale fixe LUMIX F1.8, pot fi acoperite practic toate situațiile și subiectele, simplificând fluxul de lucru la înregistrare și post-procesare. Mulțumită unghiului larg de captare a imaginii, obiectivul de 18 mm este potrivit pentru peisaje, astrofotografie și arhitectură. Distanța minimă de focalizare de 0,18 m extinde posibilitățile de utilizare.

Lumix S-S18_frontslant

Obiectivul este alcătuit din treisprezece elemente de lentile în douăsprezece grupuri, inclusiv trei lentile asferice, trei lentile ED ( Extra-Low Dispersion), o lentilă UED (Ultra Extra-Low Dispersion) și o lentilă UHR (Ultra High Refractive Index). Trei lentile asferice asigură  performanțe ridicate de imagine, ca în cazul tuturor obiectivelor din seria F1.8. Cele trei lentile ED suprimă în mod eficient aberația cromatică. O diafragmă circulară cu 9 lame de diafragmă asigură un bokeh frumos.

Obiectivul funcționează fluid și silențios cu sistemul AF rapid al aparatului foto, comunicând cu acesta  la o rată maximă de 240 de cadre pe secundă. În cazul focalizării manuale, cu reglare neliniară, focalizarea este deplasată cu o viteză variabilă în funcție de viteza de rotație a inelului de focalizare, în timp ce în cazul reglării liniare, focalizarea este deplasată cu  numai în funcție de unghiul de rotație al inelului de focalizare. Se poate schimba domeniul unghiului de rotație al inelului de focalizare între 90 și 360 de grade, în trepte de 30 de grade, pentru a oferi caracteristica de focalizare dorită1. La filmarea video, un mecanism incorporat în obiectiv suprimă fenomenul “focus breathing”, o problemă neplăcută la toate obiectivele interschimbabile concepute pentru fotografii. Împreună cu controlul irisului cu pas mic pentru schimbări fluide ale expunerii, acest lucru permite o înregistrare video de calitate profesională.

Lumix S-S18_side

Cu designul său compact și greutatea redusă de 340 g, obiectivul este uimitor de mobil, în special pe LUMIX S5, în prezent cel mai mic model full-frame de la Panasonic. Designul robust, rezistent la praf și stropi2, permite chiar și utilizarea în condiții dificile, până la 10 grade Celsius sub zero.

Panasonic și Alianța L-Mount se angajează să dezvolte obiective cu această montura pentru extinderea în continuare a gamei și satisfacerea nevoilor clienților.

1 Sensibilitatea maximă diferă în funcție de modelul de cameră, de la 1080 de grade pe BS1H (începând cu septembrie 2022)

2 Rezistent la praf și stropi nu garantează că nu se vor produce defecțiuni în cazul în care acest obiectiv este supus contactului direct cu praful și apa.

– L-Mount este o marcă comercială sau o marcă înregistrată a Leica Camera AG.

– Designul și specificațiile pot fi modificate fără notificare prealabilă.

LUMIX S 18mm F1.8  

Specificații tehnice

Construcția obiectivului 13 elemente în 12 grupuri (3 lentile asferice, 1 lentilă UED, 3 lentile ED, 1 lentilă UHR)
Montură L-Mount
Stabilizator optic de imagine Nu
Distanță focală f=18mm
Tip diafragmă 9 lamele de diafragmă / Diafragmă cu deschidere circulară
Apertură maximă F1.8
Apertură minimă F16
Distanță minimă de focalizare 0.18m/0.59ft
Mărire maximă 0.20x
Unghiul diagonal de vizualizare 100°
Rezistent la praf și stropi Da*
Temperatura de funcționare recomandată între -10℃ și 40℃ (14℉ și 104℉)
Diametru filtru φ67mm
Diametru maxim φ73.6mm / 2.90inch
Lungime totală Aproximativ 82,0 mm / 3,23 inci (de la vârful obiectivului până la partea de bază a suportului pentru obiectiv)
Masa Aproximativ 340 g / 0,75 lb (excluzând capacul obiectivului, capacul din spate al obiectivului și parasolarul)
Accesorii standard Capac față, capac spate, parasolar

* Rezistent la praf și stropi nu garantează că nu se vor produce defecțiuni în cazul în care acest obiectiv este supus contactului direct cu praful și apa

Despre Grupul Panasonic

Lider global în dezvoltarea tehnologiilor inovative și soluțiilor pentru aplicații de gamă largă în sectoarele de produse electrocasnice folosite de consumatori, locuințe, sectorul auto, industrie, comunicații și energie, Grupul Panasonic a trecut la un sistem de companie activă pe piață, la data de 1 aprilie 2022, prin Panasonic Holdings Corporation, activând ca și societate de holding, împreună cu alte opt societăți plasate sub umbrela acesteia. Înființat în anul 1918, Grupul și-a luat angajamentul de a crește nivelul de bunăstare a persoanelor și a societății și își derulează activitatea în baza unor principii fondatoare aplicate în scopul generării unor noi valori și furnizării unor soluții sustenabile în prezent. Grupul a raportat vânzări consolidate în sumă de 56,40 miliarde de euro (7.388,8 miliarde de yeni), pentru exercițiul încheiat la data de 31 martie 2022. Dedicându-se scopului de a spori bunăstarea persoanelor, entitățile Grupului Panasonic sunt unite în furnizarea de produse și servicii superioare, pentru ca dumneavoastră să puteți duce un trai optim (Live Your Best).

Pentru a afla mai multe despre Grupul Panasonic, vă invităm să accesați pagina https://holdings.panasonic/global/ și http://www.panasonic.com/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *