mie. iul. 24th, 2024

Samsung Electronics România anunță startul celei de-a doua ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow

4 min read

Stat Învățământ Preuniversitar, Ministerul Educației, a declarat: ,,Digitalizarea este un domeniu prioritar pe lista Ministerului Educației, fiind extrem de deschiși față de tot ceea ce se întâmplă în sfera tehnologiei. Dintre măsurile luate în acest sens, menționez faptul că anul acesta este primul în care am adăugat în calendarul competițional specializarea Robotică. Există echipe care coordonează proiecte din zona de robotică în aproape 38 de județe din țară. Din acest motiv, suntem conștienți de importanța digitalizării educației în atragerea tinerilor către domeniul tehnologiei moderne”.

 Samsung_Solve-for-Tomorrow

Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, Samsung Electronics a prezentat obiectivele proiectului: „Cu bucurie dăm astăzi startul celei de-a doua ediții a competiției „Solve for Tomorrow”, urmărind același obiectiv – căutăm cele mai tari idei pentru un viitor sustenabil. În prima ediție, am aflat cum văd viitorul elevii din România prin cele 242 de proiecte înscrise, iar acest lucru ne dă încredere că cea de-a doua ediție va trezi un interes la fel de ridicat din partea acestora. Pentru ediția 2022 – 2023, ne propunem să continuăm să oferim tinerilor contextul necesar astfel încât educația, tehnologia și ideile eficiente și sustenabile să se reunească, reieșind, astfel, soluții inovatoare orientate către îmbunătățirea standardului de viață în comunități. Suntem încrezători în tineri și în ideile lor”. 

Samsung_Solve-for-Tomorrow_Allout

În competiție, se pot înscrie toți elevii din România, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, în perioada 14 septembrie – 31 octombrie 2022, pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow, în cadrul celor patru categorii ale competiției: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă.

Competiția națională „Solve for Tomorrow” este structurată în două etape. În prima etapă, elevii se pot înscrie individual sau în echipe de până la cinci membri, completând formularul de înscriere. În urma evaluării, membrii juriului vor selecta 25 dintre proiectele înscrise pentru participarea la activitățile prevăzute în cea de-a doua etapă a competiției. Cei selectați în etapa a doua vor beneficia de workshop-uri și sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să își dezvolte ideile inovatoare pentru a găsi soluții la diverse provocări din societatea noastră. Citiți toate detaliile în regulamentul competiției.

Calendarul competiției Solve for Tomorrow, ediția a doua, 2022 – 2023:

  • Lansarea competiției – 14 septembrie 2022
  • Dată limită a înscrierilor – 31 octombrie 2022
  • Jurizarea proiectelor înscrise – 1 – 4 noiembrie 2022
  • Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a pe site-ul competiției – 7 noiembrie 2022
  • Desfășurarea atelierelor de Design Thinking – 14 noiembrie – 15 decembrie 2022
  • Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiție – 15 noiembrie – 20 decembrie 2022
  • Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat – 16 – 22 ianuarie 2023
  • Desfășurarea sesiunilor de mentorat

Sesiunea I: 5 – 9 decembrie 2022

Sesiunea II: 30 ianuarie – 7 februarie 2023

  • Eveniment Demo Day – 16 februarie 2023
  • Finala competiției – 21 februarie 2023

Loredana Poenaru, Director educațional Junior Achievement România a completat: „Solve for Tomorrow reprezintă o experiență completă de învățare – de la explorarea nevoilor comunitare, la generarea unor soluții inovatoare și dezvoltarea lor în proiecte fezabile. Ne bucurăm să fim parteneri în cea de-a doua ediție a acestui proiect în România și să lucrăm alături de tineri a căror creativitate și determinare au puterea de a remodela viitorul”. 

 

În cadrul primei ediții „Solve for Tomorrow” organizate în România, au fost înscrise la nivel național 242 de proiecte. În urma procesului de selecție, juriul a ales 25 de proiecte pentru a merge în cea de-a doua etapă a competiției. Pentru cei 75 de participanți (înscrieri individuale sau în echipă), au urmat 5 săptămâni de pregătiri intense, beneficiind de sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics România și Junior Achievement România, pentru a-și dezvolta soluțiile propuse la problemele identificate în comunitățile în care trăiesc. Elevii au învățat despre metoda Sustainable Design Thinking, au participat la ateliere de pregătire și mentorat – toate acestea având scopul de a-i ajuta pe elevi să își perfecționeze ideile până în ziua finalei competiției.

Echipa PartJob din Timișoara s-a clasat pe primul loc în urma procesului de jurizare. Proiectul echipei, înscris în categoria Diversitate și Incluziune Socială, vizează dezvoltarea unei platforme de joburi part-time dedicată tinerilor începând cu vârsta de 16 ani, pentru a-i ajuta pe aceștia, pe de-o parte, să acumuleze experiență profesională, iar pe de altă parte, să aibă satisfacția de a-și asigura o parte dintre venituri încă din perioada liceului. Echipa s-a remarcat prin implicarea de care a dat dovadă, prin acuratețea cu care proiectul a fost prezentat în fața juriului, precum și prin îmbunătățirile pe care le-a adus proiectului pe parcusul celei de-a doua etape a competiției.

 

Despre Solve for Tomorrow

Lansată în 2010, „Solve for Tomorrow” este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. „Solve for Tomorrow” este organizată în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenți participanți. În acest timp, competiției „Solve for Tomorrow” i s-au alăturat mii de studenți, profesori și părți interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenție și creativitate în școlile și comunitățile în care operează.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *