vin. apr. 19th, 2024

Noutățile Yale prezentate la IFA Berlin 2022, disponibile și pe plan local

5 min read
  • Interes crescut pe piața locală pentru seifuri inteligente și încuietori smart de dulapuri
  • Colaborare cu DHL pentru lansarea noului serviciu revoluționar de livrare a pachetelor la domiciliu

București, 05 octombrie 2022

ASSA ABLOY Romania, filiala a grupului suedezo – finlandez cu același nume, dar și unul dintre jucătorii de top ai pieței de soluții de acces, anunță că o parte dintre noutățile prezentate sub brandul Yale în cadrul IFA Berlin 2022 sunt deja disponibile pe piața din România, restul urmând să fie introduse în gamă în funcție de cerințele consumatorilor locali. De altfel, interesul românilor pentru produsele smart destinate siguranței casei este în creștere, compania estimând că, anul viitor, cca. 5-8% din business va fi adus de astfel de modele.

Yale a fost prezentă în acest an în cadrul IFA Berlin 2022, unul dintre cele mai importante târguri de produse electronice de larg consum și electrocasnice din lume, în perioada 2 – 6 septembrie, fiind unul dintre expozanții de top în cadrul secțiunii Smart Living a evenimentului.

Anul acesta, tema Yale pentru IFA s-a învârtit în jurul unei case inteligente, conectate și sigure, concepute pentru cei ocupați, dar care pun mare accent pe siguranță. Această temă a fost prezentată cu ajutorul unui stand impresionant, o reconstrucție a unei case inteligente, ușor de explorat.

În calitate de brand  care a sărbătorit anul acesta 182 de ani de existență și experiență în domeniul securității, interoperabilitatea este pe primul plan. Aceasta a fost o temă recurentă la IFA, deoarece Yale a anunțat noile produse, parteneriate și servicii care vor oferi consumatorilor o experiență mai simplă și mai conectată. Anunțurile cheie au reprezentat o introducere a noii linii de depozitare inteligentă, care include noul seif smart și o încuietoare inteligentă pentru dulapuri și sertare – Smart Safe și Smart Cabinet Lock. De asemenea, au fost anunțate noi accesorii pentru alarma inteligentă Sync Smart Home și o nouă gamă de kituri CCTV.

yale-seif-smart-smartphone-lock-1500px

“Seiful inteligent se află deja disponibil și pe piața din România, cu un preț de cca. 1.150 lei, în timp ce noua gamă CCTV va intra în portofoliu în luna noiembrie, iar încuietoarea inteligentă de dulap  în cea mai scurtă perioadă, fiind deja accesibilă pentru pre-comandă”, a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY Opening Solutions România

Potrivit afirmațiilor sale, seiful inteligent este un produs ce a fost așteptat de clienții locali, cererea imediat după lansare depășind așteptările. Principalele caracteristici ale seif-ului smart Yale sunt blocarea și deblocarea acestuia sau partajarea cu alte persoane, de oriunde, prin aplicația Yale Access pentru smartphone, sau chiar folosindu-se Apple Watch, tastatura sau cheia fizică obișnuită. În plus, gadget-ul lansat de Yale la IFA Berlin 2022 dispune de un sistem de monitorizare a activității, fiind emise alerte atunci când seiful este descuiat.

În plus, acesta vine cu un nivel înalt de securitate datorat ușii tăiate cu laserul ce previne deschiderea seifului folosind diverse unelte. Seiful inteligen Yale are o capacitate de 20,5 L și o greutate de 12 Kg, fiind pretabil atât pentru companii, cât și pentru uz casnic.

stand-yale-ifa-berlin-2022

Cel de-al doilea produs lansat la IFA Berlin 2022 și care urmează să sosească și pe piața locală, încuietoarea inteligentă pentru dulapuri poate fi montată pe ușa unui dulap sau sertar existent, simplu sau dublu, pentru a securiza bunurile de valoare sau obiectele periculoase care nu ar trebui ținute la îndemâna copiilor. Folosindu-se tot aplicația Yale Access, pot fi activate notificări ori de câte ori se deschide dulapul sau sertarul, precum și statusul blocării.

Încuietoarea inteligentă se conectează cu Yale Connect Wi-Fi Bridge pentru a permite accesul și controlul de la distanță, precum și funcționalitatea asistentului vocal.

De asemenea, are un design mic și discret, astfel încât să nu poată fi văzută când dulapul sau sertarul sunt închise. Dincolo de acest aspect, instalarea este extrem de facilă, iar blocarea și deblocarea, cât și partajarea de chei virtuale poate fi realizată de oriunde grație aplicației Yale Access.

yale-încuietoare-smart-dulap-curățenie

“Pentru noi, securitatea este pe primul plan. Tocmai din acest motiv, contul Yale Access este protejat de autentificarea cu doi factori, ceea ce înseamnă că utilizatorilor li se va cere să-și verifice identitatea fie cu un e-mail, fie cu un număr de telefon. Pe lângă securitatea oferită de Bluetooth, folosim o criptare TLS, denumită în mod obișnuit securitate la nivel de bancă. Dacă vă pierdeți telefonul, puteți dezactiva aplicația Yale Access și toate cheile virtuale în orice moment”, a mai spus Florin Tihulcă.

Conform afirmațiilor lui Florin Tihulcă, cca.5 – 8 % din vânzările companiei vor fi, anul viitor, aduse doar de produse inteligente, printre care și cele deja lansate la Berlin.

Totuși, IFA 2022 nu a fost doar despre produse noi. Anul acesta, Yale a introdus și upgrade-uri la produsele deja aflate pe piață. Spre exemplu, noile integrări între alarma inteligentă Yale Sync și încuietoarea inteligentă Linus® vor opri automat alarma odată ce ușa este descuiată, eliminând riscul unei alarme false.

În plus, două noi parteneriate au fost anunțate la evenimentul din acest an. Integrarea Yale cu Somfy, specialistul în echipamente conectate pentru casă, va permite utilizatorilor să gestioneze blocarea inteligentă și întreaga casă inteligentă de pe un singur dispozitiv.

De asemenea, Yale a colaborat cu DHL eCommerce Solutions Sweden, compania globală de logistică, pentru a lansa noul serviciu revoluționar de livrare a pachetelor la domiciliu, ca parte a Yale InHome. Serviciul va fi disponibil pentru clienții dintr-un număr selectat de orașe suedeze în această toamnă, cu scopul de a-l extinde pe alte piețe în 2023.

Despre ASSA ABLOY

 

ASSA ABLOY, companie suedezo – finlandeză, este liderul global în soluții de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranță și confort. De la înființarea sa, în 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regională într-un grup internațional cu aproximativ 51.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 9,4 miliarde de Euro. Pe segmentul de securitate electromecanică, Grupul are o poziție de lider în domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrărilor și securitatea hotelieră.

ASSA ABLOY a intrat pe piața din România în 1994, prin preluarea Urbis – marcă recunoscută a produselor de securitate din România. Cu o expertiză de peste 45 de ani, ASSA ABLOY România activează cu succes pe piața sistemelor de închidere din România, oferind produse la standarde de calitate și durabilitate ASSA ABLOY. Forţa ASSA ABLOY constă în portofoliul de mărci divers, care include unele din cele mai cunoscute şi mai de încredere nume din industria sistemelor de închidere: Yale, ABLOY, effeff, FAB, HID, Mercor, Mul-T-Lock, TESA, dar și altele.

Pe plan local, ASSA ABLOY România comercializează soluții de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY deține, de asemenea, o unitate de producție la București – centru de excelență regional în Europa de Est pentru fabricarea broaștelor. Grupul mai este prezent, în Romania, prin încă două divizii – ASSA ABLOY Entrance Systems și ASSA ABLOY Global Solutions.

  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *