sâm. apr. 20th, 2024

Symmetrica achiziționează fabrica Somaco Holding din Doaga, Vrancea

3 min read
  • Produs nou în portofoliul companiei – stâlpi pentru linii electrice aeriene (LEA)
  • Investiții de 10 milioane de euro până la finalul lui 2023 pentru modernizarea și dezvoltarea noii unități de producție

 

Suceava, 25 octombrie 2022

Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton cu opt unități de producție proprii, a achiziționat fabrica Somaco Holding din Doaga – Mărășești. Aceasta este poziționată în vecinătatea unității de producție pe care Symmetrica deja o deține. Odată cu acest pas, compania se va extinde cu mai multe linii de producție pe o suprafață totală de cca. 300.000 mp.

Achiziția fabricii Somaco Holding va sprijini obiectivele de dezvoltare pe termen mediu și lung ale Symmetrica și va oferi o capacitate suplimentară de producție, transformând hub-ul din Doaga în cea mai mare fabrică a companiei.

“La începutul anului menționam că strategia noastră de extindere vizează inclusiv sud-estul țării, una din zonele cu potențial ridicat care raportează creșteri importante de la an la an în ceea ce privește volumele de prefabricate din beton vândute. Achiziția fabricii Somaco Holding din Doaga vine ca un pas firesc în conturarea acestei strategii și marchează o etapă importantă pentru Symmetrica în vederea consolidării poziției”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

 

Potrivit afirmațiilor sale, pe parcursul anului următor, investiții în valoare de peste 10 milioane euro vor fi direcționate în modernizarea și retehnologizarea unității achiziționate și transformarea locației din Doaga într-un hub tehnologic extins pe mai multe linii de producție.

 

Compania își va extinde prin această achiziție și aria de activitate, prin producția de stâlpi pentru linii electrice aeriene (LEA), completându-și astfel portofoliul de soluții pentru proiectele de infrastructură electrică.

 

Noua unitate de producție achiziționată de Symmetrica este amplasată pe un teren de 250.000 mp și dispune de 3 hale de producție și anexe cu o suprafață de 15.000 mp. Odată cu preluarea acesteia, Symmetrica va păstra 30 dintre angajații companiei Somaco. Aceștia se vor alătura echipei de 60 persoane deja aflată în fabrica Symmetrica din vecinătate.

Unitatea companiei din Doaga a fost inaugurată în 2018 și are în funcțiune trei linii de producție axate pe trei tipuri de produse: pavaje, sisteme canalizare și elemente de zidărie din beton.

# # #

 

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărășești / Doaga – Vrancea (2018) și Zimandu Nou – Arad (2021).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureș-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidențiale, ș.a. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în București, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, etc.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *