mie. mai 29th, 2024

UPS Healthcare extinde hub-ul logistic medical din Ostrava, Republica Cehă

3 min read

București, 9 noiembrie 2022 – UPS anunță extinderea hub-ului de logistică în domeniul medical din Ostrava, Republica Cehă, dublându-și astfel suprafața și creând până la 50 de noi locuri de muncă. Compania a adăugat 6.000 m2 de spațiu la cel mai înalt nivel de performanță, conform cu GDP, care găzduiește medii cu temperatură controlată pentru o gamă largă de medicamente și produse biologice sensibile la acest factor.

„Clienții noștri activează pe unele dintre piețele cu cea mai rapidă creștere pe segmentul medical din lume, iar produsele lor de generație următoare necesită servicii aproape perfecte. Nu investim doar pentru a răspunde nevoilor clienților noștri de soluții end-to-end de calitate, ci investim și în comunitățile în care lucrăm și trăim prin crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Fredrik Jansson, Managing Director, Europa Centrală și de Est, UPS Healthcare Europa.

Situată în inima Europei Centrale și de Est, facilitatea UPS Healthcare va susține dezvoltarea regiunii și va asigura un acces mai bun la piețele emergente din Europa de Est, oferind companiilor care activează în segmentul farmaceutic și de dispozitive medicale din Republica Cehă o altă legătură directă din Europa cu rețeaua globală a UPS.

Hub-ul din Ostrava, prima unitate logistică UPS dedicată domeniului medical din țară, a fost inaugurat în octombrie 2021, având o suprafață de 3.800 m2. Pentru clienți, extinderea înseamnă timpi de expediere mai rapizi și o flexibilitate mai mare, dar și asigurarea distribuției pentru spitale și farmacii în Republica Cehă, Slovacia, Polonia și Ungaria.

Inovațiile din domeniul produselor biologice, al produselor farmaceutice de specialitate și din medicina personalizată indică faptul că 80% din produsele farmaceutice din Europa necesită acum transport cu temperatură controlată. UPS continuă să facă investiții pentru a valorifica această tendință.

Recent, compania și-a anunțat intenția de a achiziționa Grupul Bomi, care deține facilități cu temperatură controlată în 14 țări din Europa și America Latină și care va aduce în echipă aproape 3.000 de membri Bomi cu competențe avansate. După procedura de aprobare a acestei achiziții, estimată să se finalizeze până în 2023, UPS Healthcare își va dubla capacitățile globale din 2020 până în prezent.

De asemenea, compania a extins și îmbunătățit UPS Premier, un serviciu de livrare expres bazat pe tehnologie care utilizează senzori avansați, prin intermediul căruia coletele de mici dimensiuni sunt prioritizate în rețeaua globală a UPS.

Notă către editori: Clienții din România pot beneficia, la rândul lor, de noua investiție și pot avea acces rapid la rețeaua globală UPS. La începutul lui 2017, UPS a anunțat o serie de îmbunătățiri ale rețelei și infrastructurii sale, care reduc timpii de tranzit între peste 350 de orașe din 26 de țări din Europa. Clienții din anumite zone din România beneficiază de transport mai rapid către statele baltice, Finlanda, Germania, Italia, Țările de Jos, Polonia, Republica Cehă, Spania și Suedia. De exemplu, expedițiile de la București la Praga, Republica Cehă, utilizând cel mai accesibil serviciu rutier al UPS, au acum termen de livrare de trei zile, în loc de patru. Datorită reducerii timpilor de tranzit, clienții din România pot continua să crească nivelul de satisfacție al clienților prin oferirea unui serviciu de livrare în Cehia, într-un mod rapid și accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *