joi. mart. 28th, 2024

Noul standard HCA pentru interoperabilitatea Cloud-to-Cloud vine în ajutorul iubitorilor smart home care nu folosesc doar produse smart de la Samsung

4 min read

Noul standard stabilit de Samsung și alți membri HCA își propune să faciliteze accesul consumatorilor la soluții de conectare pentru o casele inteligente care să permită un grad mai mare de interoperabilitate și eficiență energetică

București, România  6 ianuarie 2023  Home Connectivity Alliance (HCA) a anunțat în cadrul Consumer Electronic Show CES 2023 introducerea specificației HCA 1.0 pentru interoperabilitatea Cloud-to-Cloud (C2C) pentru o casă conectată.

Introducerea acestui nou standard vine la doar un an de la lansarea organizației în cadrul ediției de anul trecut a CES. HCA este o organizație fondată de producătorii de sisteme HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), electrocasnice și televizoare cu scopul de a dezvolta standarde sigure și interoperabile pentru ecosistemele casnice conectate.

În calitate de membru fondator al Alianței, Samsung Electronics continuă să inoveze pentru a îmbunătăți platforma de top SmartThings și a contribui astfel la misiunea HCA de a dezvolta standarde care promovează interconectivitatea.

“Prin eforturile combinate ale companiilor membre, ne propunem să facem ideea de smart home mai accesibilă consumatorilor prin intermediul dispozitivelor pe care le folosesc în fiecare zi în casă. Aruncăm o privire nouă asupra modului în care dispozitivele pot îmbunătăți viața consumatorilor și a modului în care companiile din industria electrocasnicelor poate lucra împreună pentru a crea o casă conectată mai sigură, în care clienții noștri să poată avea încredere. Prin economii de energie și prelungirea vieții produsele de uz casnic credem că putem contribui la o lume în care sustenabilitatea începe de acasă.”, a declarat Chanwoo Park, vicepreședinte executiv și șef al diviziei Service Biz Group of the Digital Appliances din cadrul Samsung Electronics.

 

Interoperabilitatea pentru promovarea compatibilității

Specificația HCA 1.0 se extinde asupra standardelor existente în industrie pentru a defini în mod clar standardele de interoperabilitate care asigură că dispozitivele de uz pe termen lung, cum ar fi electrocasnicele, sistemele HVAC și televizoarele, inclusiv aparatele vechi, funcționează fără probleme între branduri.

În calitate de pionier în industria caselor inteligente, Samsung a deschis odată cu platforma SmartThings calea interoperabilității pentru case conectate. SmartThings acceptă nu doar dispozitivele Samsung, ci și cele IoT (Internet of Things) de la diferiți producători, oferind consumatorilor mai mult confort și opțiuni în casa lor conectată. Odată cu introducerea specificației HCA 1.0, interoperabilitatea atinge un nou nivel la care locuința conectată va deveni accesibilă mai multor consumatori ca niciodată.

Sustenabilitatea în inima casei conectate

Lansarea specificațiilor HCA 1.0 deschide calea consumatorilor spre maximizarea eficienției energetice a propriei case. Aceștia pot obține informații concrete despre aparatele și dispozitivele din casele lor cu un consum ridicat de energei și pot ajusta modul de utilizare.

În plus, inovații precum SmartThings AI Energy Mode permit consumatorilor să își gestioneze automat consumul de energie și costurile folosind informații inteligente, în timp real, prin intermediul unei singure aplicații de pe telefon. Specificația HCA 1.0 permite companiilor membre să ofere consumatorilor informații axate pe sustenabilitate și soluții pentru o mai bună eficiență energetică și economii.

Competitori care lucrează împreună pentru viitorul conectat al consumatorilor

Introducerea specificației HCA 1.0 pentru interoperabilitate este doar primul pas în călătoria standardelor HCA. Alianța lucrează deja în paralel cu liderii din industria energetică pentru a oferi soluții și mai eficiente pentru întreaga casă.

HCA include în prezent 15 companii globale, inclusiv Samsung, AEG, American Standards, Arcelik, Electrolux, GE Appliances, Haier, LG, Resideo, Trane, Vestel și altele. Calitatea de membru oferă posibilitatea de a inova în colaborare și de a împărtăși expertiza pentru a dezvolta în continuare ecosistemul de locuințe conectate și pentru a aduce mai mult confort și opțiuni consumatorilor.

Cu aproape 250 de milioane de utilizatori înregistrați cu peste 108 milioane de dispozitive conectate, Samsung își valorifică poziția de lider în industria caselor inteligente și colaborează cu membri HCA pentru a dezvolta și lansa noi soluții pentru locuințele conectate.

Între 5 și 8 ianuarie, în cadrul CES 2023, participanții pot vedea modul în care funcționează interoperabilitate HCA C2C la spațiul expozițional Smart Home – Venetian Expo Center Booth #52739. Demonstrația tehnică include soluții de la companiile membre HCA care utilizează conectivitatea C2C pentru a permite mai multor aplicații să controleze diferite aparate de la diferite branduri, sisteme HVAC și televizoare pentru o interoperabilitate optimizată.

 

Despre Home Connectivity Alliance

Home Connectivity Alliance este o organizație condusă de membri, formată din 15 branduri globale dedicate dezvoltării și promovării interoperabilității sigure și eficienției energetice a aparatele cu durată lungă de viață, sistemelelor HVAC și televizoarelor din ecosistemul locuințelor conectate. Pentru mai multe informații, vizitați www.homeconnectivityalliance.org.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com/ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *