vin. mart. 29th, 2024

Noua cameră Sony full-frame pentru vlogging ZV-E1 oferă experiența supremă pentru realizarea de conținut

21 min read

Sony anunță astăzi noua cameră de vlogging ZV-E1 cu obiective interschimbabile, cu un senzor de imagine full-frame de 35mm de înaltă performanță, pentru a oferi experiența supremă în ceea ce privește crearea de conținut. Poziționat ca vârf de gamă în seria de camere pentru vlogging de la Sony, aceasta integrează montura E de la Sony, tehnologie avansată, oferă imagini cinematografice cu gradații bogate, zgomot redus și sensibilitate înaltă. Cel mai compact și ușor body din lume oferă mobilitate remarcabilă în timp ce operabilitatea rafinată le permite vloggerilor să beneficieze de maximă libertate creativă și versatilitate.

Specificații cheie ale modelului ZV-E1:

  • Cea mai mică și mai ușoară cameră full-frame de vlogging cu obiective interschimbabileiidin lume.
  • Senzor full-frame CMOS Exmor R™ cu iluminare din spate, cu peste 15 trepte de latitudine de expunere și sensibilitate înaltă.
  • Sistemul Sony cu montură E
  • Motor de procesare a imaginii BIONZ XR™
  • AFcu recunoaștere în timp real, pe bază de inteligență artificială și urmărire în timp real Real-time Tracking foarte eficientă
  • Poate  fi upgradatpână la 4K 60p, 4K 120p
  • Setare pentru modul Cinematic Vloginclusiv cu S-Cinetone
  • Stabilizare optică a imaginii in-body pe 5 axe și stabilizarevDynamic Active Mode
  • Auto Framing (Încadrare automată)și Stabilizarea cadruluivii pe bază de AI
  • S-Gamut3.Cine/S-Log3 și S-Gamut3/S-Log3
  • Funcție de Breathing Compensation(compensarea fluctuațiilor unghiului de vizualizare cu focalizarea)
  • Setare dedicată prezentărilor de produsși comutator bokeh printr-o singură atingere
  • Microfon inteligent cu 3 capsule și directivitate variabilă
  • Ecran LED tactil, rabatabil în unghi variabil, pentru monitorizare ușoară
  • Conectivitate stabilă și ușoară cu smartphone-ul
  • Concepută ținând cont de sustenabilitate

„Camera ZV-E1 a fost proiectată pentru a oferi experiența supremă de creare de conținut pentru vloggerii care doresc să își ducă materialele la următorul nivel”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Imaging Products & Solutions Marketing, Sony Europe. „Acesta este un produs incredibil pentru creatorii care își doresc o cameră de vlogging de ultimă generație, cu performanțe îmbunătățite de tehnologia AI, pentru a oferi cel mai bun conținut.”

Imagini expresive care pun în evidență subiectul

Camera ZV-E1 este concepută pentru vlogging și integrează un senzor full-frame CMOS Exmor R™ de 35mm cu iluminare din spate, cu aproximativ 12,1 megapixeli efectivi, care oferă sensibilitate crescută, zgomot redus în imagine și efect bokeh superb.

Cu o putere de procesare de până la 8 ori mai mare decât versiunile precedente, motorul de procesare a imaginii BIONZ XR™ sporește considerabil performanța de înaltă sensibilitate, pe cea de redare a gradațiilor, de reproducere a culorilor, performanța corelată cu reducerea zgomotului din imagine și multe altele. Volumul mare de date generat de senzorul de imagine poate fi procesat în timp real, chiar și atunci când se înregistrează la calitate 4K (QFHD: 3840 x 2160) la 120p. Procesorul BIONZ XR contribuie, de asemenea, în mod semnificativ la îmbunătățirea vitezei și preciziei de autofocalizare.

Înregistrarea video la calitate înaltă 4K (QFHD) poate fi realizată prin citirea pixelilor de pe întreaga suprafață a senzorului full-frame pe 10 biți 4:2:2 fără pixel binning. Acest lucru face ca avantajele de expresivitate creativă oferite de formatul full-frame să fie disponibile pentru înregistrare video, oferind în același timp imagini 4K de înaltă rezoluție fără efecte de moiré sau margini zimțuite.

Utilizatorii pot filma la calitate 4K 60p și pot face upgrade până la 4K 120p prin intermediul Creators Cloud, cu imagini extraordinar de fluide în slow-motion de până la 5x (max.). La redarea directă a clipurilor video cu încetinitorul sau la o viteză mai rapidă în modul S&Q în timp ce se utilizează formatul XAVC S-I la 60p, cu o rată maximă de biți de 600 Mbps (4:2:2 10-bit, H.264 All-I) camera oferă o calitate excepțională a imaginii. Atunci când se realizează un upgrade și se utilizează formatul XAVC S, poate fi folosit un mod de filmare cu încetinitorul de până la 10x cu rezoluție Full HD la 240 fps, oferind perspective noi asupra sporturilor dinamice și a altor tipuri de acțiuni.

Un interval de latitudine de peste 15 trepte face posibilă captarea de imagini cu aspect natural într-o mare varietate de situații de iluminare, fără a pierde detalii date de lumină sau de umbră. Intervalul ISO standard se extinde de la 80 la 102400 atât pentru imaginile statice, cât și pentru înregistrarea video. Intervalul ISO extins pentru fotografii este de la 40 la 409600, iar cel pentru realizarea de filme se situează între 80 și 409600.

Transformă-ți aspirațiile cinematografice în realitate

Camera ZV-E1 poate crea conținut remarcabil datorită setărilor Cinematic Vlog – o modalitate intuitivă de a construi scene care arată ca niște filme de lung metraj. Prin alegerea unui aspect și a unei ambianțe adecvate, oricine poate crea secvențe cinematice de vlog care se potrivesc ideal cu scena și intenția creativă. Setările Cinematic Vlog includ funcția „Looks” care oferă tonuri medii naturale, culori calde și redări fluide ale luminii, esențiale pentru aspectul cinematografic, îmbunătățind tonurile pielii, „Moods” care accentuează anumite culori și viteza de tranziție AF care determină cât de repede se va face schimbarea de autofocalizare între subiecți. Aspectul cinematic general este îmbunătățit și mai mult de o rată de cadre de 24 fps (cadre pe secundă) și de raportul de aspect Cinemascope de tip widescreen (2.35:1), cu benzi negre deasupra și dedesubtul imaginii.

Pentru un aspect cu adevărat cinematografic, ZV-E1 dispune de S-Cinetone. Bazat pe tehnologia Cinema Line de la Sony, S-Cinetone oferă tonuri medii naturale, esențiale pentru o culoare a pielii cu aspect sănătos, pentru a reda o calitate cinematografică a imaginii.

O selecție de noi opțiuni Creative Looks facilitează crearea de stiluri interesante pentru imagini statice și clipuri video, direct din cameră. Zece moduri Creative Looks sunt oferite ca preseturi și pot fi utilizate ca atare sau personalizate. În plus, noua funcție My Image Style face posibilă captarea de imagini în modurile Intelligent Auto sau Scene Selection, pictogramele de pe monitorul tactil facilitând ajustarea directă a efectului de bokeh din fundal, a luminozității și a tonurilor de culoare, precum și selectarea unui Creative Look.

Inteligența artificială și tehnologia de vârf oferă imagini uimitoare în mod constant

Real-Time Recognition AF încorporează o unitate inovatoare de procesare pe bază de inteligență artificială care utilizează datele privind forma subiectului pentru a recunoaște cu precizie mișcările – tehnologia de estimare a poziției umane utilizează formele și posturile umane învățate pentru a recunoaște cu mare precizie nu doar ochii, ci și poziția corpului și a capului, lucru ce face posibilă fixarea și urmărirea unui subiect care se îndepărtează de cameră. Unitatea de procesare pe bază de AI poate chiar să facă diferența între mai mulți subiecți care au poziții diferite, iar recunoașterea fețelor individuale a fost, de asemenea, îmbunătățită, astfel încât fiabilitatea urmăririi să fie obținută și în situații dificile, precum atunci când chipul unui subiect este înclinat, în umbră sau iluminat din spate. Pe lângă oameni și animale, unitatea de procesare pe bază de AI face acum posibilă recunoașterea păsărilor, insectelor, mașinilor/trenurilor și avioanelor, oferind o flexibilitate și o fiabilitate mai mari atât la captarea de imagini statice, cât și pentru clipuri video.

ZV-E1 dispune de funcția Real-time Trackingiv bazată pe AI care poate fi activată prin specificarea subiectului și apăsarea până la jumătate a butonului de declanșare. Camera va urmări apoi automat subiectul, lăsând utilizatorului libertatea de a se concentra asupra încadrării și a compoziției. Noua cameră dispune de un sistem de autofocalizare AF hibrid și performant, pentru o captare mai rapidă și urmărire tenace, precum și de setări AF detaliate pentru precizie și control supreme.

O unitate de stabilizare compactă și precisă, alături de senzorii giroscopici cu algoritmi optimizați, ajung la o stabilizare de până la 5.0-trepte care ajută la utilizarea întregului potențial al modelului ZV-E1 în ceea ce privește calitatea imaginii. Mișcările involuntare de cameră sunt detectate și corectate eficient pe 5 axe, iar stabilizarea imaginii in-body integrată pe această cameră de vlogging poate oferi o stabilizare eficientă cu o gamă largă de obiective, inclusiv cu obiective cu montură E care nu au stabilizare proprie.

Stabilizarea Dynamic Active Mode este cu aproximativ 30% mai eficientă decât cea oferită de Active Mode pe modelele anterioare. Astfel, pentru utilizatori este mai ușor ca niciodată să realizeze filmări de tip vlog fluide și stabile, în timp ce se deplasează, pentru o exprimare creativă îndrăzneață și dinamică.

O altă caracteristică uimitoare a modelului ZV-E1 este funcția Auto Framing pentru video, pe bază de inteligență artificială, ideală pentru înregistrarea interviurilor, a spectacolelor muzicale, a procesului de realizare a rețetelor și multe altele. Utilizând tehnologia de recunoaștere a subiectului bazată pe AI, funcția Auto Framing (Încadrare automată) decupează automat cadrul pentru a păstra subiectul în poziția principală, la realizarea de clipuri video. Chiar și fără a deplasa camera, încadrarea este ajustată în mod continuu pentru a urmări subiectul în mod fluid, funcție utilă și pentru situația în care filmarea este realizată de un singur om. Subiectul care urmează să fie urmărit poate fi selectat cu ușurință prin intermediul monitorului tactil al camerei sau în aplicația Creator’s App de pe un smartphone.

Tehnologia Breathing Compensation suprimă schimbările din imagine în timpul focalizării pentru a menține un unghi de vizualizare constant și pentru a obține efecte de focalizare fluide și dramatice. De asemenea, camera foto dispune de funcția Multiple Face Recognition care ajustează automat efectul bokeh și focalizarea pentru mai multe fețe recunoscute, la realizarea de selfie-uri sau de portrete de grup – evitându-se astfel probleme precum focalizarea exclusivă a chipurilor aflate în prim-plan.

ZV-E1 dispune și de Framing Stabiliserxxxiv, o funcție care menține automat constantă poziția subiectului în cadru. Tehnologia avansată de recunoaștere a subiectului bazată pe inteligență artificială funcționează împreună cu stabilizarea imaginii în Dynamic Active Mode, pentru a menține subiectul stabil în cadru, în mod fluid, în timpul filmării din mână. Acest lucru face posibilă crearea unor materiale video fluide, precum în situații în care se efectuează fotografii de follow-up sau filmări adiționale în jurul subiectului.

Cu ZV-E1 tonurile pielii sunt optimizate în mod independent pentru imagini statice și clipuri video, astfel încât pielea este redată natural și frumos, atât pentru realizarea de selfie-uri, cât și pentru înregistrarea video. De asemenea, camera dispune de un comutator Bokeh dedicat pentru îmbunătățirea efectului de bokeh pentru fundal cu o singură atingere, oferind și un efect pentru netezirea pielii în clipuri video.

Desigur, ZV-E1 include și setări de tip Product Showcase pentru review-uri de produse, astfel încât utilizatorii pot trece fără probleme de la focalizarea pe fața prezentatorului la cea pe un produs ținut în fața obiectivului, și înapoi.

Zoom ușor, simplu și versatil

Utilizatorii se pot aștepta de la ZV-E1 la un control creativ pentru gestionarea zoom-ului. Mânerul de zoom amplasat pe partea superioară a grip-ului nu numai că permite controlarea obiectivelor cu zoom motorizat compatibile, ci și utilizarea Clear Image Zoom cu obiective fără zoom și obiective fixe, cu o degradare mai mică a imaginii. Acest lucru poate reduce semnificativ numărul de obiective necesare pentru mai multe proiecte.

Setările Real-time Recognition AF, Real-time Tracking și cele referitoare la zona de focalizare rămân active în timpul efectuării zoom-ului digital sau atunci când folosiți Clear Image Zoom, asigurând valorificarea întregii precizii și viteze a sistemului AF cu detecție a fazei integrat în cameră chiar și la realizarea zoom-ului digital.

Gestionați timpul pentru a surprinde momente de neuitat

Realizarea de materiale de tip time-lapse direct în cameră este o caracteristică excelentă pentru utilizatorii care doresc să înregistreze astfel de videoclipuri, cum ar fi mișcările norilor, ale oamenilor, orașelor și ale altor subiecți care se deplasează lent, în moduri foarte expresive. Intervalul de expunere poate fi setat de la o secundă la 60 de secunde, ceea ce facilitează comprimarea acțiunii lente în secvențe time-lapse plăcute.

Sunet avansat pentru conținut de vlogging excelent

ZV-E1 dispune de un microfon de înaltă performanță cu 3 capsule și directivitate ajustabilă, care poate capta un sunet clar în contexte plasate în aer liber, unde vântul și zgomotul ambiental pot reprezenta o problemă, și vine cu un paravânt care poate reduce semnificativ zgomotul produs de vânt în aer liber. Setările de direcție Auto, Front, All Directions și Rear sunt disponibile pentru a se potrivi unei varietăți de medii, iar camera comută automat pe o direcție sau alta în funcție de recunoașterea feței, astfel încât utilizatorii pot realiza cu ușurință înregistrări optime.

Camera include, de asemenea, patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe cu interfață audio digitală, iar mufele pentru microfon și căști oferă capabilități audio extinse.

Suportul avansat de editare transmite fidel intenția creatorului

ZV-E1 suportă moduri avansate de înregistrare video – capacitățile de citire rapidă și de procesare a volumului mare de date ale senzorului de imagine full-frame permit citirea 4K full-frame fără pixel binning, plus o gamă de formate de înregistrare care oferă o calitate a imaginii îmbunătățită în mod semnificativ și o editare mai flexibilă și mai eficientă în post-producție.

ZV-E1 poate înregistra video intern pe 10 biți 4:2:2 atunci când utilizează compresia Long GOP sau All Intra, acceptă înregistrarea internă intra-frame (All-I), iar înregistrarea în format XAVC HS utilizând codecul MPEG-H HEVC/H.265 oferă o eficiență aproape dublă.

Camera de vlogging oferă și ISO flexibil, setat pe AUTO sau ajustat manual pe un interval situat între 40 și 102400 (160 și 409600 în modul ISO extins și Profilul de imagine cu LUT-uri atribuibile, astfel încât utilizatorii să poată crea un aspect specific atunci când filmează în alte moduri decât unul dintre cele prestabilite de tip Log.

Conceput pentru vlogging ușor și fără probleme

ZV-E1 a fost proiectată pentru a fi ușor de utilizat, cu un ecran LCD cu deschidere laterală în unghi variabil pentru o monitorizare ușoară și o funcție tactilă activă în timpul înregistrării, precum și cu o dispunere a comenzilor și un grip optimizate pentru vlogging.

Funcții dedicate pentru înregistrare comodă și sigură

Noua cameră de vlogging dispune de energie neîntreruptă pentru înregistrări prelungite, datorită bateriei Z de mare capacitate de la Sony și a USB PD (Power Delivery) care acceptă încărcarea rapidă. Pentru o performanță energetică și mai bună, motorul de procesare a imaginii, senzorul de imagine și circuitele aferente au fost proiectate pentru a optimiza consumul de energie în toate condițiile de fotografiere și înregistrare.

Compactă și ușoară, pentru mobilitate remarcabilă

ZV-E1 este cea mai compactă și ușoară cameră de vlogging cu senzor CMOS full-frame și obiective interschimbabile din lume. Mobilitatea sa extraordinară le oferă vloggerilor noi oportunități de exprimare creativă.

Aceasta dispune de un design rezistent la praf și umiditate. ZV-E1 poate fi folosită chiar și cu o singură mână, atunci când este adăugat un grip cu WirelessRemote Commander (GP-VPT2BT).

Creators’ Cloud și conectare ușoară la smartphone

Creatorii se pot conecta unii cu ceilalți și pot distribui conținutul cu ușurință prin intermediul platformei Creator’s Cloud de la Sony, recent anunțată, și datorită conectării ușoare la un smartphone. Utilizatorii pot încărca rapid clipuri pe un smartphone prin utilizarea marcajelor Shot Marks pentru a identifica secțiunile care îi interesează, din materialul înregistrat, cu durate de 15, 30 și 60 de secunde, transferate pentru utilizarea în aplicații sociale.

Aplicația Creator’s App poate fi utilizată pentru a controla ZV-E1 de pe smartphone și pentru a transfera fotografii și clipuri video realizate cu ajutorul camerei, direct pe smartphone. Starea bateriei camerei și statusul media pot fi monitorizate tot de pe smartphone, iar data și numele camerei pot fi editate după cum este necesar. Aplicația Creator’s App oferă, de asemenea, o modalitate convenabilă de a actualiza software-ul camerei.

Editare detaliată

ZV-E1 înregistrează metadatele referitoare la stabilizarea imaginii și la rotația acesteia, care pot fi utile la editarea în aplicația desktop gratuită Catalyst Browse, în aplicația plătită Catalyst Prepare sau în plugin, deoarece utilizatorii pot stabiliza rapid și precis imaginile în timpul editării. Eliminarea efectului breathing compensation a obiectivului poate fi aplicată în timpul editării. 

Transmisiune în direct de înaltă calitate

Transmisiunea conținutului în direct la calitate superioară este posibilă, deoarece, atunci când este conectat la un computer personal sau la un smartphone prin USB, modelul ZV-E1 poate funcționa ca o cameră web 4K (2160p) și poate duce întâlnirile online, evenimentele live și chiar și simplele conversații cu familia și prietenii la noi standarde creative. 

Conceput cu grijă față de mediul înconjurător

În plus față de angajamentul Sony pentru un viitor sustenabil, cu inițiative globale precum Road to Zero și obiectivul 2030 privind energia regenerabilă, ZV-E1 a fost dezvoltat în mod special cu gândul la sustenabilitate.

Camera are un paravânt care utilizează fibre fabricate din sticle PET reciclate pentru a reduce impactul Sony asupra mediului, fără a compromite funcționalitatea.

În cele din urmă, ambalajul exterior al modelului ZV-E1 este ecologic și reciclabil, nu conține plastic și folosește „Original Blend Material” dezvoltat de Sony – bambus, trestie de zahăr și hârtie reciclată. De asemenea, pentru pungile produselor sunt folosite materiale nețesute pe bază de plante, pentru a reduce la minimum amprenta ecologică a produselor Sony.

Preț și disponibilitate

Noua cameră ZV-E1 va fi disponibilă începând din aprilie 2023 la o varietate de distribuitori autorizați Sony, la un preț de vânzare de aproximativ 13300 lei pentru body și 14800 lei pentru kitul cu obiectivul SEL2860.

Pentru informații detaliate despre produs, vă rugăm accesați: https://www.sony.co.ro/electronics/interchangeable-lens-cameras/zv-e1

Un videoclip de prezentare a noii camere ZV-E1 poate fi vizualizat
https://youtu.be/SIh1Ec2DNKw.

Aici poate fi găsită o varietate de povești exclusive, videoclipuri și conținut nou și captivant realizat cu cele mai noi camere foto și alte produse Sony. Hub-ul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și prezintă în detaliu noutăți despre produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este o companie responsabilă pentru divizia Electronics Products & Solutions (EP&S) din cadrul Sony Group. Având în centrul său viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin oamenilor și comunităților din întreaga lume, prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony va crea produse și servicii în zone precum home entertainment & sunet, imagistică și dispozitive mobile.

Pentru mai multe detalii, accesați http://www.sony.net/

* Ambele cuvinte sunt japoneze, Kando înseamnă emoție, iar Anshin are numeroase semnificații, cum ar fi liniștea sufletească, liniște, fiabilitate și încredere.

Note:

Poate fi utilizată cu toate obiectivele cu montură E, inclusiv cu seria de top G Master, cu rezoluție uimitoare și bokeh de clasă mondială.

La data anunțului de produs din martie 2023, pe baza unui studiu Sony privind camerele digitale cu obiective interschimbabile cu senzori de imagine full-frame de 35 mm și stabilizare optică a imaginii in-body.

Este posibil ca produsul să nu identifice cu precizie toți subiecții specificați, în toate condițiile. Setările disponibile pentru recunoașterea subiecților sunt: om, animal/pasăre, animal, pasăre, insectă, mașină/tren și avion. Alte tipuri de subiecți decât cei specificați pot fi recunoscuți eronat în unele cazuri.

Funcția [Tracking] din meniu. Bazată pe inteligența artificială avansată, inclusiv pe machine learning.

O licență gratuită trebuie descărcată și instalată de pe site-ul de Sony dedicat actualizării camerei. Nu este disponibilă în unele țări și regiuni. Va fi lansată în iunie 2023 sau mai târziu. Pentru detalii, accesați: https://creatorscloud.sony.net/cameraupgrade/4k120p/

QFHD (3840×2160). Cu un crop de aproximativ 10% din imagine.

Disponibil pentru modurile Film și S&Q. Nu este disponibil pentru înregistrarea XAVC S-I 4K în modul S&Q.

Disponibil numai pentru înregistrarea video. Cadrul este decupat din imaginile 4K, rezultând un unghi de vizualizare redus.

Disponibil numai cu obiectivele care acceptă funcția de Breathing Compensation. Unghiul de vizualizare și calitatea imaginii se pot modifica ușor. Este posibil ca o compensare completă să nu fie posibilă pentru toate obiectivele. Această funcție nu este disponibilă atunci când funcția Distorsion Comp. este dezactivată, când este utilizat modul S&Q sau când formatul de înregistrare este setat pe RAW sau pe orice format care include RAW. http://support.d-imaging.sony.co.jp/support/ilc/breathing/en/

[Recunoașterea subiectului în AF] este blocată pe [Dezactivat], iar [Zona de focalizare] este setată pe [Zonă].

În comparație cu motorul de procesare a imaginii BIONZ X din ZV-E1. Conform testelor Sony

O licență gratuită trebuie descărcată de pe site-ul de actualizare a camerei Sony și instalată în cameră. Nu este disponibilă în unele țări și regiuni. Va fi lansată în iunie 2023 sau mai târziu. Pentru detalii, accesați: https://creatorscloud.sony.net/cameraupgrade/4k120p/

QFHD (3840×2160). Cu un crop în imagine de aprox. 10%.

Este necesară editarea post-producție și înregistrarea în modul S&Q.

Înregistrarea audio nu este disponibilă în modul S&Q

Este necesar un card de memorie clasa V90 pentru a înregistra XAVC S-I.

O licență gratuită trebuie descărcată de pe site-ul dedicat actualizărilor pentru camerele Sony și instalată în cameră. Nu este disponibilă în unele țări și regiuni. Va fi lansată în iunie 2023 sau mai târziu. Pentru detalii, accesați: https://creatorscloud.sony.net/cameraupgrade/4k120p/

1420 x 804 pixeli efectivi de citire a senzorului.

Filme S-Log3, conform testelor Sony

Disponibil în modurile Film și S&Q. Nu este disponibil pentru înregistrarea XAVC S-I 4K în modul S&Q.

Setarea nu este disponibilă atunci când este selectat aspectul [Mono]

S-CINETONE/ CLEAN / CHIC / FRESH / MONO

AUTO / GOLD / OCEAN / FOREST

HIGH / MID / LOW

Ratele de înregistrare a cadrelor sunt indicate ca fiind cele mai apropiate valori întregi. Frecvențele reale ale cadrelor corespunzătoare sunt, după cum urmează: 24p: 23,98 fps, 30p: 29,97 fps, 60p: 59,94 fps, și 120p: 119,88 fps (cadre pe secundă).

Benzile negre de deasupra și de dedesubtul imaginii sunt înregistrate ca parte a imaginii. Zona de imagine dintre benzile negre are un raport de aspect Cinemascope, dar raportul de aspect al întregii zone de imagine înregistrată este 16:9.

Setările sunt eliminate atunci când comutați între modurile de fotografiere, înregistrare video și S&Q (inclusiv REC în modul de fotografiere).

Recunoașterea animalelor a fost extinsă, recunoscând acum ochii unor animale mici și de pășunat, în plus față de ochii și capetele câinilor, pisicilor și ale altor animale cu caracteristici similare.

Modul pentru Păsări, adăugat recent, identifică ușor ochii multor varietăți de păsări și recunoaște capetele, corpurile și pozițiile păsărilor.

Este posibil ca produsul să nu recunoască precis toți subiecții menționați în toate condițiile. Setările disponibile pentru subiecți sunt: [Om], [Animal/pasăre], [Animal], [Pasăre], [Insectă], [Mașină/tren] și [Avion]. Alte tipuri de subiecți decât cele specificate pot fi recunoscute eronat în unele cazuri.

Conform standardelor CIPA. Doar în cazul mișcărilor generate de deplasări sau oscilații. Obiectiv FE 50mm F1.2 GM. La realizarea imaginilor statice.

Vibrația unghiulară (mișcare/rotație) are cel mai mare impact asupra calității imaginii și tinde să crească la distanțe focale mai mari, deplasarea X/Y care este cea mai evidentă în fotografiile macro cu grad ridicat de mărire și vibrația generată de rotații (roll) care poate distruge fotografiile și filmele realizate pe timp de noapte.

Dynamic Active Mode reduce unghiul de vizualizare mai mult decât Active Mode. Funcția Clear Image Zoom nu este disponibilă la înregistrarea de filme 4K folosind Dynamic Active Mode.

Comparativ cu Active Mode pe α7S III. Conform testelor interne Sony.

Disponibil doar pentru video. Cadrul suportă crop din imaginile 4K, rezultând un unghi de vizualizare redus.

Disponibil doar cu obiective care acceptă funcția de Breathing Compensation. Unghiul de vizualizare și calitatea imaginii se pot modifica ușor. Este posibil ca o compensare completă să nu fie posibilă cu toate obiectivele. Această funcție nu este disponibilă atunci când funcția Distorsion Comp. este dezactivată, când este utilizat modul S&Q sau când formatul de înregistrare este setat pe RAW sau pe orice format care include RAW.
http://support.d-imaging.sony.co.jp/support/ilc/breathing/en/

Disponibil în modul de înregistrare video sau S&Q atunci când este selectat Intelligent Auto cu [Recunoaștere subiect AF] setat pe [Om]

Fundalurile pot fi defocalizate rapid prin simpla apăsare a acestuia. Această funcție facilitează obținerea unui efect bokeh frumos full-frame, care evidențiază eficient subiectul principal, creând în același timp imagini profunde și impresionante

Efectul Soft Skin netezește ridurile mici și imperfecțiunile, adăugând în același timp claritate în jurul ochilor și al gurii

Atunci când funcția [Subject Recognition AF] este setată pe [Off] și [Focus Area] este setată pe [Zone].

Viteza de zoom: Extremitățile superangular și tele ale butonului de zoom au fiecare două poziții de operare cărora li se poate atribui oricare dintre cele opt viteze de zoom, în funcție de necesități. Zoomurile extrem de lente sunt ușoare. Viteze diferite de zoom pot fi alocate, de asemenea, modurilor de standby și de înregistrare ale camerei.

Step Zoom: Utilizabilă cu Clear Image Zoom și Digital Zoom, această funcție poate fi activată prin intermediul unui nou buton Step Zoom sau al monitorului tactil, pentru a selecta rapid raporturi de zoom de 1,0x, 1,5x, 2,0x sau 4,0x*1. De asemenea, poate fi utilizată împreună cu zoom-ul optic.

Butonul personalizat pentru zoom: Acționarea zoom-ului superangular și tele poate fi atribuită butoanelor personalizabile, pentru a oferi control asupra mai multor viteze de zoom decât cele disponibile doar folosind butonul de zoom.

Direcția inelului de zoom: Determină direcția de rotație a inelului de zoom care este atribuită zoom-ului superangular și celui tele (numai pentru obiectivele cu zoom motorizat compatibile). Cu setarea implicită, rotația în sens invers acelor de ceasornic oferă un zoom superangular (zoom out), iar rotația în sensul acelor de ceasornic oferă zoom tele (zoom in).

Zoom de la distanță: Suportă controlul de la distanță al zoom-ului prin aplicația Creator’s App sau printr-o telecomandă opțională. Viteza de zoom fixă sau variabilă poate fi setată în funcție de necesități. Vitezele de zoom ale telecomenzii pot fi specificate în mod independent și fac ușoară realizarea unor zoom-uri extrem de lente, fluide și expresive, atunci când este cazul.

Intervalul maxim de expunere este de 6 secunde la înregistrarea 4K

Directivitatea [Frontală] sau cea în [Toate direcțiile] este selectată automat în funcție de setarea curentă de recunoaștere și urmărire a subiectului

Sunetul este captat din fața camerei (din direcția în care este îndreptat obiectivul)

Sunetul este captat din toate direcțiile

Sunetul este captat din spatele camerei

Atunci când sunt selectate modurile XAVC S-I 4K sau HD din meniul de formatare a fișierelor

Pentru editare este necesară Catalyst Browse™ Versiunea 2022.1 sau ulterioară, ori alt software de editare XAVC HS compatibil

Încărcarea și alimentarea prin USB sunt acceptate numai prin intermediul terminalului USB Type-C®. Trebuie să fie instalată o baterie în cameră atunci când se furnizează alimentare prin USB. Bateria internă se poate descărca chiar dacă este alimentată prin USB, în funcție de adaptorul utilizat și de condițiile de funcționare a camerei

Începând cu anunțul de produs din martie 2023, pe baza unui studiu Sony privind camerele digitale cu obiective interschimbabile cu senzori de imagine full-frame de 35 mm și stabilizare optică a imaginii in-body

Nu este garantată rezistența 100% la praf și umiditate

Vândut separat

Platforma Creator’s Cloud de la Sony reunește cele mai noi tehnologii ale camerelor foto și tehnologia cloud AI pentru a sprijini întregul flux de lucru al creatorului, de la filmare la producție

Dacă au fost aplicate mai multe marcaje de fotografiere, clipurile vor fi extrase și transferate pentru toate marcajele de fotografiere din cadrul unui segment înregistrat. Aplicația Creator’s App este necesară pentru transferul pe smartphone.

Clipurile extrase pot fi mai scurte decât timpul specificat, în funcție de poziția marcajului de fotografiere selectat

Compatibil în Catalyst Browse/Prepare versiunea 2020.1 sau o versiune ulterioară. Metadatele de stabilizare a imaginii care pot fi utilizate de Catalyst sunt generate atunci când se utilizează un obiectiv cu montură Sony E cu stabilizarea optică a imaginii in-body setată pe [OFF] sau [Active].

Este posibil ca aceste caracteristici să nu poată fi utilizate în anumite țări sau regiuni. Pentru detalii, consultați disponibilitatea serviciului în funcție de țară/regiune aici https://support.d-imaging.sony.co.jp/app/cpplugin/

În cazul transmiterii prin USB, rezoluția maximă a imaginii este de 3840 x 2160 și rata maximă a cadrelor este de 30 fps. Sistemul de operare al computerului sau al smartphone-ului utilizat trebuie să fie compatibil cu UVC/UAC. Utilizați cel mai actual sistem de operare disponibil pentru dispozitivul dvs. Pentru conectarea la echipamente cu port USB Type-C se poate utiliza un cablu USB disponibil în comerț și/sau un adaptor de terminal. Atunci când se conectează prin USB2.0. rezoluția maximă a imaginii este HD (720p) și rata maximă a cadrelor este de 30p.

Material și straturi

Materialul reciclat poate să nu fie disponibil în funcție de momentul producerii.

Nu sunt incluse materialele utilizate în capacele de acoperire și adezivi. Este posibil ca materialul natural să nu fie disponibil în anumite perioade de producție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *