mar. iun. 18th, 2024

CÂȘTIGĂTORII COMPETIȚIEI DIN 2023 – AU FOST ANUNȚAȚI CÂȘTIGĂTORII LA CATEGORIILE PROFESSIONAL, OPEN, STUDENT ȘI YOUTH

14 min read

World Photography Organisation a anunțat lista completă a câștigătorilor prestigioasei competiții Sony World Photography Awards 2023, în cadrul unei ceremonii speciale care a avut loc la Londra și care a fost găzduită de specialista în istoria artei și vedeta TV Kate Bryan.

Titlul Photographer of the Year a fost acordat celebrului fotograf Edgar Martins (Portugalia) pentru seria Our War, ce reprezintă un omagiu adus prietenului său, fotojurnalistul Anton Hammerl, care a fost ucis în timpul războiului civil din Libia, în 2011. Martins a câștigat un premiu de 25.000 de dolari și o serie de echipamente de imagistică digitală Sony. În plus, Martins primește o prezentare individuală a lucrărilor sale în cadrul expoziției Sony World Photography Awards. Această oportunitate le permite fotografilor să își dezvolte în continuare proiectul câștigător sau să expună o serie nouă de lucrări, obținând vizibilitate suplimentară pentru munca lor.

Martins a fost selectat dintre cei 10 câștigători ai categoriilor incluse în competiția Professional, care au fost anunțați astăzi, alături de locurile 2 și 3 din fiecare categorie Professional. De asemenea, au fost anunțați și câștigătorii categoriilor Open, Youth și Student.

Fotograful Alessandro Cinque (Italia) este primul câștigător al Premiului pentru Sustenabilitate – dezvoltat în colaborare cu Fundația Națiunilor Unite și inițiativa Picture This a Sony Pictures. Noul premiu de 5.000 de dolari recunoaște poveștile, oamenii și organizațiile ale căror acțiuni evidențiază Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite în domeniul mediului.

Expoziția Sony World Photography Awards 2023 are loc la Somerset House, Londra, începând cu 14 aprilie, până pe 1 mai 2023, în cadrul acesteia fiind prezentate peste 200 de de lucrări și sute de alte imagini  în formate digitale realizate de câștigători și finaliști. De asemenea, sunt prezentate lucrările care au obținut distincția Outstanding Contribution to Photography, ale renumitei fotografe japoneze Rinko Kawauchi.

FOTOGRAFUL ANULUI

Lucrarea numită Our War și realizată de Edgar Martins (Portugalia) este un omagiu original și nuanțat adus regretatului prieten al fotografului, fotojurnalistul Anton Hammerl, care a fost ucis pe 5 aprilie 2011 de forțele represive ale guvernului, în timpul războiului civil din Libia.

Frustrat de încercările nereușite de a afla unde se aflau ultimele rămășițe ale prietenului său, Martins a luat problema în propriile mâini și călătorit în Libia. A fost adus în țară pe ascuns, de un contrabandist de benzină, și s-a confruntat cu provocări uriașe, lucrând într-un mediu atât de volatil. Dându-și seama că nu va putea efectua o investigație amănunțită și independentă, Martins a ales să reflecteze asupra întrebării „Cum se poate spune o poveste atunci când nu există niciun martor, nicio mărturie, nicio dovadă, niciun subiect?”.

În lucrarea Our War, Martins evocă și face aluzie la figura centrală absentă printr-o serie de portrete ale oamenilor cu care Hammerl a avut legături și ale celor implicați în lupte (luptători pentru libertate sau urmașii lor, foști polițiști, locuitori locali, oameni loiali lui Gaddafi sau asemănători lor, etc.). Aceștia au fost aleși fie pentru că semănau cu el, aveau idei și convingeri similare, fie pentru că îi aminteau lui Martins de el în diferite etape ale prieteniei lor. Proiectul explorează ideea de absență, de documentare, doliu și omagiere a unui subiect, precum și procesul de reflecție asupra rolului fotografiei într-o zonă de conflict. Abordarea lui Martins este aceea de a se confrunta direct cu aceste întrebări, de a îmbrățișa ideea de fragmentare și numeroasele contradicții și ambiguități intrinseci războiului.

Referitor la victoria sa, Martins a declarat: „ Este o mare onoare să fiu recunoscut și, deși am o abordare filosofică în ceea ce privește premiile și natura subiectivă a alegerii cuiva, știind că au fost peste 180.000 de înscrieri în categoria Professional din acest an, onoarea este una foarte mare. În acest caz, este, de asemenea, o experiență destul de emoționantă, deoarece am ocazia de a-mi onora prietenul pe o scenă mondială și de a atrage atenția asupra luptei familiei pentru a-i găsi rămășițele. Nu există niciun alt premiu care să aibă o asemenea amploare ca Sony World Photography Awards.

Comentând despre proiectul câștigător al lui Martins, Mike Trow, Președinte al Competiției din 2023 a spus: „Fotografia este atât de des legată de memorie și de natura acesteia. Memoria pe termen lung se referă la rememorarea conștientă a evenimentelor din trecut și la cunoștințele noastre despre acestea – fie că este vorba de experiența directă, fie că este mediată prin multitudinea de mijloace media pe care le folosim.  Our War de Edgar Martins a folosit memoria și proiecția pentru a ne oferi un set de portrete puternice și personale care încearcă să explice ultimele zile de viață ale prietenului său, fotojurnalistul Anton Hammerl. Lucrările sale evidențiază limitele pe care fotografii sunt dispuși să le depășească pentru a spune o poveste și a crea un sens; fiecare imagine oferă un sentiment al călătoriei pe care a făcut-o Anton fără a fi niciodată explicit cu privire la modul în care s-a sfârșit viața sa. Întregul juriul din acest an a apreciat în mod deosebit lucrarea și forța sa narativă.”

CÂȘTIGĂTORII CATEGORIEI PROFESSIONAL

Fotografii câștigători ai competiției Professional au fost selectați de un grup de jurați experți, pe baza unei serii de 5 până la 10 imagini, variind de la povești de război și reconciliere, până la emanciparea femeilor prin educație și abordări originale ale genurilor natură statică și sport.

Toți câștigătorii au primit un kit care conține echipament de imagistică digitală Sony. Câștigătorii de anul acesta sunt:

ARHITECTURĂ & DESIGN

CÂȘTIGĂTOR: Fan Li (China continentală) pentru seria sa Cement Factory

Finaliști: locul 2 – Servaas Van Belle (Belgia); locul 3 – Andres Gallardo Albajar (Spania)

CREATIVE

CÂȘTIGĂTOR: Lee-Ann Olwage (Africa de Sud) pentru seria sa The Right to Play

Finaliști: locul 2 – Noemi Comi (Italia); locul 3 – Edoardo Delille & Giulia Piermartiri (Italia)

PROIECTE DOCUMENTARE

CÂȘTIGĂTOR: Hugh Kinsella Cunningham (Regatul Unit) pentru seria sa The Women’s Peace Movement in Congo

Finaliști: locul 2 – Mohammed Salem (Statul Palestinei); locul 3 – Tariq Zaidi (Regatul Unit)

MEDIU

CÂȘTIGĂTOR: Marisol Mendez (Bolivia) & Federico Kaplan (Argentina) pentru seria lor Miruku

Finaliști: locul 2 – Jonas Kakó (Germania); locul 3 – Axel Javier Sulzbacher (Germania)

PEISAJ

CÂȘTIGĂTOR: Kacper Kowalski (Polonia) pentru seria sa Event Horizon

Finaliști: locul 2 – Bruno Zanzottera (Italia); locul 3 – Fabio Bucciarelli (Italia)

PORTFOLIU

CÂȘTIGĂTOR: James Deavin (United Kingdom) pentru prezentarea sa Portfolio

Finaliști: locul 2 – Marylise Vigneau (Franța); loucl 3 – Marjolein Martinot (Olanda)

PORTRET

CÂȘTIGĂTOR: Edgar Martins (Portugalia) pentru seria sa Our War 

Finaliști: locul 2 – Ebrahim Noroozi (Republica Islamică Iran); locul 3 – Jean-Claude Moschetti (Franța)

SPORT

CÂȘTIGĂTOR: Al Bello (Statele Unite) pentru seria sa Female Pro Baseball Player Succeeds in All Male Pro League

Finaliști: locul 2 – Andrea Fantini (Italia); locul 3 – Nicola Zolin (Italia)

NATURĂ STATICĂ

CÂȘTIGĂTOR: Kechun Zhang (China continentală) pentru seria sa The Sky Garden

Finaliști: locul 2 – Carloman Macidiano Céspedes Riojas (Peru); locul 3 – Jagoda Malanin (Polonia)

VIAȚĂ SĂLBATICĂ & NATURĂ

CÂȘTIGĂTOR: Corey Arnold (Stateșe Unite ) pentru seria sa Cities Gone Wild

Finaliști: locul 2 – Adalbert Mojrzisch (Germania); locul 3 – Sriram Mural (India)

Pentru a afla mai multe despre câștigătorii de anul acesta și despre proiectele finaliste, vizitați pagina online cu galeria câștigătorilor.

FOTOGRAFUL ANULUI ÎN CATEGORIA OPEN

Competiția Open celebrează puterea unei singure imagini. Fotografiile câștigătoare sunt alese pentru capacitatea lor de a comunica o narațiune vizuală remarcabilă, combinată cu excelența tehnică. Aleasă dintre cei 10 câștigători ai categoriei Open, Dinorah Graue Obscura (Mexic) este Fotograful Anului 2023 la categoria Open și câștigătoarea unui premiu cash de 5.000 de dolari, al unui echipament de imagistică digitală de la Sony și va beneficia de expunere globală.

Graue Obscura a câștigat acest premiu pentru imaginea sa impresionantă intitulată Mighty Pair, înscrisă la categoria Lumea naturală & Viața sălbatică. Fotografia alb-negru înfățișează o pereche de păsări caracara din sudul Texasului, așezate pe aceeași creangă și privind fix în aceeași direcție. Fotografa a avut impresia că maiestuoasele păsări de pradă aproape că pozează pentru camera foto, deoarece stau nemișcate, identic, privind dincolo de cadru.

Despre această reușită, Graue Osbcura a transmis: „Este o onoare absolută să primesc titlul de Fotograful Anului 2023 la categoria Open. Sunt absolut sigură că această recunoaștere va contribui la popularizarea activității mele de fotograf de animale sălbatice, care are ca scop să transmită și să arate oamenilor frumusețea pe care o văd în natură.  Cred că fotografia este un instrument foarte puternic care poate fi folosit pentru a sensibiliza publicul cu privire la fragilitatea lumii noastre naturale.”

FOTOGRAFUL ANULUI LA CATEGORIA STUDENT 

Pentru competiția Student din acest an, participanții au fost invitați să trimită o serie de cinci, până la 10 imagini care să răspundă temei „In a Changing World”, evidențiind povești pozitive de dezvoltare și progres din întreaga lume.

Long Jing (China continentală) de la  Yunnan Arts University, a primit titlul de Fotograful Anului 2023 la categoria Student, câștigând echipament Sony în valoare de 30.000 de dolari, pentru istituția sa de învățământ. Seria câștigătoare a lui Jing – „Keep the Yunnan Opera”, dezvăluie ce se întâmplă în culise, în spatele scenei, cu scopul de a ilustra grupurile din ce în ce mai puține de artiști și spectatori ai operei din Yunnan. În culori vii, seria celebrează multiculturalismul din sud-vestul Chinei, reflectat în spectacolele surprinse.

Despre premiul câștigat, Jing a transmis: „O imagine valorează cât o mie de cuvinte, iar scopul meu a fost întotdeauna să dau căldură fotografiilor și să descopăr poveștile din spatele lor. Faptul că am fost ales Fotograful Anului 2023 la categoria Student mi-a dat încrederea de a crede că pot crea lucrări și mai calde și mai atrăgătoare în viitor.”

FOTOGRAFUL ANULUI LA CATEGORIA YOUTH

Anul acesta, cei înscriși la competiția Youth au fost invitați să răspundă temei „Your Everyday” și să  împărtășească viziunea lor unică asupra lumii înconjurătoare. Hai Wang (China continentală, 17 ani), fotograf selectat dintr-o listă de șapte fotografi cu vârsta sub 19 ani, a fost desemnat Fotograful Anului 2023 la categoria Youth și a primit un kit de imgistică digitală de la Sony și expunere globală.

Fotografia câștigătoare a lui Wang înfățișează șiruri aparent nesfârșit de scaune pustii și viu colorate la o ceremonie școlară anulată din cauza pandemiei COVID-19. Compoziția puternică și încadrarea izbitoare evidențiază senzația de gol și conferă imaginii o calitate suprarealistă.

Vorbind despre premiu, Wang a declarat: „Apreciez toată atenția și sprijinul pe care publicul le acordă fotografilor adolescenți din întreaga lume. În calitate de membru al acestui grup de vârstă, pot spune că încercăm să schimbăm ceva în întreaga lume într-un mod inedit, încercăm să nu irosim nicio secundă din viața noastră.”

PREMIUL PENTRU SUSTENABILITATE

Alessandro Cinque (Italia) a câștigat Premiul pentru Sustenabilitate, primind un premiu de 5.000 de dolari și o prezentare a proiectului său în cadrul expoziției Sony World Photography Awards din Londra. Ineditul premiu dezvoltat în colaborare cu Națiunile Unite și inițiativa „Picture This” a Sony, recunoaște poveștile, persoanele și organizațiile ale căror acțiuni evidențiază unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite în materie de mediu.

Seria numită Atrapanieblas (Fog Nets) i-a adus lui Cinque acest premiu, fotograful documentând o soluție inovatoare care contribuie la rezolvarea problemei legate de lipsa cronică a apei în Lima, Peru. Cinque arată cum plasele de ceață sunt folosite pentru a prinde picăturile de apă din aer și pot colecta aproximativ 200 de litri de apă pe zi pentru locuitorii din zonă.

Despre victoria sa, Clinque spune: „Sunt foarte onorat și fericit că am câștigat acest premiu. Îmi place să cred că, prin intermediul fotografiilor mele și grație amplorii acestui premiu, ajutăm la ascultarea vocii oamenilor care se luptă zilnic cu lipsa apei, o problemă care afectează peste 40 % din populația lumii, conform Organizației Națiunilor Unite. Este important să evidențiem eforturile depuse în Lima pentru a combate această penurie, în speranța că aceste povești vor trezi ceva în conștiința oamenilor și că, în sfârșit, vom înțelege importanța de a ne uni pentru a aborda schimbările climatice și a crea o lume mai echitabilă pentru toți.”

CONTRIBUȚIE EXCEPȚIONALĂ ÎN DOMENIUL FOTOGRAFIEI

Anul acesta, premiul pentru Contribuție Excepțională în Domeniul Fotografiei a fost acordat celebrei fotografe Rinko Kawauchi. Unul dintre cei mai importanți fotografi japonezi activi în prezent, Kawauchi a dobândit un renume internațional pentru imaginile sale intime și luminoase, care suprind momente efemere din viața cotidiană.

Peste 20 de imagini ale fotografei vor fi prezentate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2023. Selecția realizată de artistă se întinde pe parcursul a peste două decenii din cariera sa și evidențiază repere și teme semnificative din unele dintre cele mai emblematice serii ale sale: Illuminance (2011), AILA (2004), Utatane (2001) și Ametsuchi (2013).

ADAM FERGUSON | PREZENTARE INDIVIDUALĂ

Pe lângă lucrările câștigătorilor din acest an și ale câștigătorilor categoriilor, expoziția Sony World Photography Awards cuprinde o prezentare individuală a lucrărilor câștigătorului premiului „Fotograful anului 2022″, Adam Ferguson (Australia).

Celebrul fotograf prezintă o selecție de imagini din seria sa „Silent Wind, Roaring Sky”, care documentează viața la distanță a comunităților din regiunea Outback, din Australia. Expoziția explorează călătorii repetate în inima Australiei rurale, dezvăluind un peisaj și o comunitate aflate într-o stare de tranziție dramatică.

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIEI PROFESIONAL 2023

ARHITECTURĂ & DESIGN

Câștigătorul Categoriei

Fan Li, China continentală

Locul 2: Servaas Van Belle, Belgia

Locul 3: Andres Gallardo Albajar, Spania

 

Lista scurtă

Javier Arcenillas, Spania

Pavlo Dorohoi, Ucraina

Peter Franck, Germania

Johanna Marcela Garavito Morales, Columbia

Miguel Gutierrez, Venezuela

Mitsuru Sakurai, Japonia

CREATIVE

Câștigătorul Categoriei

Lee-Ann Olwage, Africa de Sud

Locul 2: Noemi Comi, Italia

Locul 3: Edoardo Delille & Giulia Piermartiri, Italia

 

Lista scurtă

Richard Boll, Regatul Unit

Alessandro Cinque, Italia

Valentina Fusco, Italia

Juliana Jacyntho, Brazilia

Tommaso Sacconi, Italia

Emily Steinberger, SUA

PROIECTE DOCUMENTARE

Câștigătorul Categoriei

Hugh Kinsella Cunningham, Regatul Unit

Locul 2: Mohammed Salem, Statul Palestinei

Locul 3: Tariq Zaidi, Regatul Unit

 

Lista scurtă

Alessandro Cinque, Italia

Radu Diaconu, Canada

Mingrui Liu, China continentală

Yoese Mariam, Indonezia

Mads Nissen, Danemarca

Frederick Olivera Gonzales, Peru

Emin Sansar, Turcia

MEDIU

Câștigătorul Categoriei

Marisol Mendez (Bolivia) &
Federico Kaplan (Argentina)

Locul 2: Jonas Kakó, Germania

Locul 3: Axel Javier Sulzbacher, Germania

 

Lista scurtă

Lasse Branding, Germania

Fatma Fahmy, Egipt

Haider Khan, India

Angela Ponce, Peru

Simone Tramonte, Italia

Bruno Zanzottera, Italia

PEISAJ

Câștigătorul Categoriei

Kacper Kowalski, Polonia

Locul 2: Bruno Zanzottera, Italia

Locul 3: Fabio Bucciarelli, Italia

 

Lista scurtă

Cesar Dezfuli, Spania

Nicholas Holt, Regatul Unit

Amélie Labourdette, Franța

Brais Lorenzo Couto, Spania

Alessandro Mallamaci, Italia

Francesco Merlini, Italia

George Steinmetz, SUA

PORTFOLIU

Câștigătorul Categoriei

James Deavin, Regatul Unit

Locul 2: Marylise Vigneau, Franța

Locul 3: Marjolein Martinot, Olanda

 

Lista scurtă

Israel Fuguemann, Mexic

Jack Gasiorowski, Polonia

Tadas Kazakevicius, Lituania

Taiye Omokore, Nigeria

Ines Vansteenkiste-Muylle, Belgia

PORTRET

Photographer of the Year

Edgar Martins, Portugalia

Locul 2: Ebrahim Noroozi, Republica Isclamică Iran

Locul 3: Jean-Claude Moschetti, Franța

 

Lista scurtă

Toby Binder, Germania

Jerome Delay, Franța

Colin Delfosse, Belgia

Jae In Lee, Republica Coreea

Sasha Maslov, Ucraina

SPORT

Câștigătorul Categoriei

Al Bello, SUA

Locul 2: Andrea Fantini, Italia

Locul 3: Nicola Zolin, Italia

 

Lista scurtă

Giuseppe Carotenuto, Italia

Josef Hlavka, Republica Cehă

Ronald Hoogendoorn, Olanda

Anthony Smith, Canada

John Wessels, Africa de Sud

 

NATURĂ STATICĂ

Câștigătorul Categoriei

Kechun Zhang, China continentală

Locul 2: Carloman Macidiano Céspedes Riojas, Peru

Locul 3: Jagoda Malanin, Polonia

 

Lista scurtă

Austin Crail, SUA

Alun Crockford, Regatul Unit

Elaine Duigenan, Regatul Unit

Klaus Lenzen, Germania

Rodrigo Masina Pinheiro, Brazilia

Liz Mcburney, Regatul Unit

VIAȚĂ SĂLBATICĂ & NATURĂ

Câștigătorul Categoriei

 

Corey Arnold, SUA

Locul 2: Adalbert Mojrzisch, Germania

Locul 3: Sriram Murali, India

 

Lista scurtă

Martin Broen, SUA

Julia Christe, Germania

Masahiro Fujita, Japonia

Dillon Marsh, Africa de Sud

Aneesh Sankarankutty, India

Zhu Zhu, Canada

 

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIEI OPEN 2023

ARHITECTURĂ

Câștigătorul Categoriei

Mark Benham, Regatul Unit

Lista scurtă

Robert Bolton, Regatul Unit

Tony Cowburn, Regatul Unit

Fabio Del Ghianda, Italia

Peter Dulis, Canada

Donell Gumiran, Filipine

Yichien Lee, Taiwan

Angiolo Manetti, Italia

Desmond Chien Yew Ngu, Malaesia

Margit Lisa Roeder, Germania

Yuya Takahashi, Japonia

George Turnbull, Regatul Unit

Kjell Vikestad, Norvegia

Albrecht Voss, Germania

Beatrice Wong, Hong Kong

 

CĂLĂTORIE

Câștigătorul Categoriei

Max Vere-Hodge, Regatul Unit

Lista scurtă

Pamela Chiang, Taiwan

Erhan Coral, Turcia

Tim Daniels, Regatul Unit

Callie Eh, Malaezia

Marios Forsos, Grecia

Takahiro Gamou, Japonia

Paweł Jagiełło, Polonia

Guojia Li, China continentală

Yukihito Ono, Japonia

Adrian Pearce, Regatul Unit

Fabian Pfeifhofer, Italia

İsmail Serhat Şahin’, Turcia

Ankur Tambde, India

Yunhua Yu, China continentală

 

PEISAJ

Câștigătorul Categoriei

Giorgos Rousopoulos, Grecia

Lista scurtă

Olivia Bennett, Regatul Unit

Isabel Bielderman, Olanda

Robert Bilos, Croația

Jordi Coy, Spania

David Del Rosario Dávila, Spania

Gill Fry, Australia

Judith Kuhn, Germania

Bing Li, Canada

Roberto Pavić, Croația

Michael Prince, SUA

Martin Rak, Repubica Cehă

Andreja Ravnak, Slovenia

Indirani Thevar, India

Marcin Zajac, Polonia

LIFESTYLE

Câștigătorul Categoriei

Azim Khan Ronnie, Bangladesh

Lista scurtă

Francesco Bambi, Italia

Ruth Chamberlain, Regatul Unit

Raffaella De Luise, Italia

Mohamad Ali Harisi, Liban

Sabbir Hossen, Bangladesh

Jessica Innemee, Olanda

Kathryn Mussallem, Canada Ninoshka Pais, Canada

Markus Pasa, Austria

Jean Veron, Franța

Zuojian Wang, China continetală

 

FOTOGRAFIE ÎN MIȘCARE

Câștigătorul Categoriei

Zhenhuan Zhou, China continentală

Lista scurtă

Zacarías Abad Torres, Spania

Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz, Spania

Kristian Hvidtfeldt Buus, Denmarca Ricardo García Mainou, Mexic

Gabriel Hernandez, Spania

Leo Huang, Taiwan

Andres Moreno, Columbia

Francesco Junior Mura, Italia

Raido Nurk, Estonia

Kazutoshi Ono, Japonia

Ata Ranjbar Zeydanloo, Republica Islamică Iran

Martin Rickett, Regatul Unit

 

LUMEA NATURALĂ & VIAȚA SĂLBATICĂ

Open Photographer of the Year

Dinorah Graue Obscura, Mexic

Lista scurtă

Vince Burton, Regatul Unit

Charly Clérisse, Franța

Subrata Dey, Bangladesh

Patrick Ems, Elveția

Marcio Esteves Cabral, Brazilia

Mark Fitzsimmons, Australia

Pietro Formis, Italia

Jose Manuel Grandio, Spania

James Hunter, SUA

Arnfinn Johansen, Norvegia

Andrea Michelutti, Italia

Protap Shekhor Mohanto, Bangladesh

Alex Pansier, Olanda

Tibor Prisznyák, Ungaria

OBIECT

Câștigătorul Categoriei

Mieke Douglas, Olanda

Lista scurtă

Masahiko Abe, Japonia

Giuseppe Colarusso, Italia

Zeynep Demirhan, Turcia

Tim Green, Regatul Unit

Andrius Kundrotas, Lituania

Xiaoye Jin, China continentală

Roberto Emiliano Porsella Jurado, Argentina

Masumi Shiohara, Japonia

Nan Lay Thwe Oo, Myanmar

Catherine Wang, SUA

 

PORTRET

Câștigătorul Categoriei

Sukhy Hullait, Regatul Unit

Lista scurtă

Brian Cassey, Regatul Unit

Jonathan Damslund, Denmarca

Donell Gumiran, Filipine

Glenn Homann, Australia

Sandra Mickiewicz, Polonia

Nukabari Opuama, Nigeria

Lukas Palatinus, Slovacia

Louis Park, Nouă Zeelandă

Angela Perez, SUA

Mwana Pwo, Angola

Gemma Sains, Regatul Unit

Christopher Wonder, Nigeria

Mateusz Żurowski, Polonia

 

FOTOGRAFIE STRADALĂ

Câștigătorul Categoriei

Andreas Mikonauschke, Germania

Lista scurtă

Nazly Ahmed, Sri Lanka

Stan De Zoysa, Spania

Lorenzo Grifantini, Italia

Rizwan Hasan, Bangladesh

Barbara Iwińska, Polonia

Lucian Alexandru Micu, România

Cath Muldowney, Regatul Unit

Kathryn Mussallem, Canada

Benson Spiers, Regatul Unit

Chin Leong Teo, Singapore

Takahiro Toh, Japonia

Ting Hao Tseng, Taiwan

Tommaso Vaccarezza, Italia

Pável Vélez, Mexic

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIILOR STUDENT & YOUTH

 

COMPETIȚIA STUDENT 2023

 

Student Photographer of the Year:

Long Jing, China continentală

Yunnan Arts University, China continentală

 

Lista scurtă:

Amy Gajjar, Africa de Sud

Red & Yellow Creative School of Business, Africa de Sud

 

Bobby Cheung, China continentală

New York University Tisch School of the Arts, SUA

 

Kaiyu Dong, China continentală

School of Visual Arts, SUA

 

Lidan Xu, China continentală

Tama Art University, Japonia

 

Maria Camila Ramirez Castañeda, Columbia

Universidad de Antioquia, Columbia

 

Mary Ashokeji, Regatul Unit

Ravensbourne University London, Regatul Unit

 

Nelly Farmiloe, Noua Zeelandă

Photography Studies College, Australia

 

Petra Bašnáková, Slovacia

Tomas Bata University in Zlín, Republica Cehă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *