vin. mart. 29th, 2024

Epson lansează o nouă imprimantă „direct-to-garment” pentru tricouri și alte articole de îmbrăcăminte destinată startup-urilor sau afacerilor cu volum mediu de profil

3 min read

Noul echipament va fi prezentat în cadrul târgului FESPA Global Print Expo 2023 din Germania și promite un nou nivel de calitate și flexibilitate tehnologiei de imprimare.

București, 22 mai 2023. Epson își consolidează poziția pe piața DTG (Direct-to-Garment) cu o actualizare semnificativă a imprimantei SureColor F2100.

SureColor F2200, noua imprimantă ce urmează să fie lansată de Epson în perioada 23 – 26 mai, la cel mai important târg din industria printului la nivel european, FESPA Global Print Expo 2023, este ideală pentru companiile aflate la început de drum sau pentru afacerile cu volum mediu de profil care au nevoie de niveluri ridicate de flexibilitate și precizie, într-un timp scurt.

Conceput pentru a reproduce modele complexe pe o varietate de materiale din bumbac sau amestec din bumbac, noul echipament SureColor F2200 utilizează tehnologia avansată a capului de imprimare Epson PrecisionCore MicroTFP pentru a oferi viteze ridicate de imprimare și procesare a datelor, rezultând o creștere a productivității de până la 25%* față de predecesorul său, menținând în același timp o calitate extrem de ridicată a imprimării.

Cu un design extrem de compact, care permite o instalare ușoară în spații mai mici, flexibilitatea este îmbunătățită și mai mult prin software-ul Epson GarmentCreator2, care nu doar că permite atât imprimarea DTG și DTFilm, dar îmbunătățește și calitatea liniilor fine sau a textului mic.

Oferind o serie de caracteristici special concepute pentru a fi ușor de utilizat, SureColor F2200 le permite companiilor să mențină niveluri ridicate de producție și calitate fără a fi nevoie de operatori specialiști.

De exemplu, capacul transparent și lumina interioară facilitează verificarea stării imprimării, în timp ce ecranul tactil intuitiv de 4,3 inchi face operarea rapidă și simplă. Cu Software-ul GarmentCreator2, datele sunt prelucrate mai rapid, iar rezoluția de 600 dpi permite o imprimare excepțională a culorilor.

Chiar dacă piața imprimării pe textile a devenit foarte competitivă, datorită tehnologiei DTFilm, noul echipament Epson oferă o calitate remarcabilă fiind o opțiune extrem de rentabilă și flexibilă pentru startup-uri și afaceri cu volum mediu”, susține Heather Kendle, Manager of Product Management, Commercial & Industrial, Epson Europe.

SureColor F2200 utilizează pungi de cerneală în loc de cartușe, ceea ce înseamnă o frecvență mai mică de schimbare a acestora și o reducere semnificativă a deșeurilor. Cerneala folosită reduce difuzia culorilor între galben și negru, lucru extrem de important în imprimarea tricourilor deschise la culoare.

Dam viață tehnologiei la FESPA Global Print Expo 2023

Articolele incluse în „zona de personalizare” Epson variază de la tricouri personalizate, fotografii și aplicații de pânză, până la căni personalizate, caiete, huse pentru telefoane, magneți și sticle de apă. De asemenea, într-o altă zonă a standului vor fi schiuri, plăci de surf, șezlonguri, prosoape și un jet ski îmbrăcat colorat, dar și haine frumos realizate și haute couture cu modele originale pe o gamă de țesături diferite de la unii dintre cei mai importanți designeri de modă din lume.

Varietatea de produse expuse demonstrează numeroasele aplicații flexibile ale gamei extinse de imprimante digitale Epson, folosind cele mai recente tehnologii de sublimare, DTG, semnalizare (cuprinzând UV, eco-solvent și rășină) și tehnologii de imprimare direct pe materiale textile.

Anul acesta, FESPA se referă la demonstrarea modului în care tehnologia de imprimare digitală Epson poate produce produse frumoase, personalizate, care ne îmbunătățesc viețile”, explică Heather Kendle, Epson Europe. 

„Multe întreprinderi mici și mijlocii folosesc tehnologia de imprimare digitală de la Epson pentru a produce și a comercializa cu amănuntul articole personalizate, extrem de dorite și cu design unic, astfel vom prezenta multe exemple bune ale acestor articole la standul nostru. Vom demonstra, de asemenea, modul în care tehnologia de imprimare direct pe textil se poate combina cu materiale reciclate și cerneluri mai ecologice, folosind mult mai puțină apă în comparație cu metodele analogice, pentru a produce produse mult mai durabile”, completează acesta.

* Numai articole de îmbrăcăminte ușoare. 15% pentru haine mai închise la culoare. Comparativ cu SureColor F2100

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *