mar. apr. 23rd, 2024

Canon extinde gama Arizona de imprimante pentru materiale rigide cu seria Arizona 1300 care foloseşte Tehnologie FLOW

5 min read

FESPA Global Print Expo, Munchen, Germania, mai 2023 – Canon lansează două modele noi din seria de imprimante Arizona 1300 pentru materiale rigide, GTF şi XTF, care folosesc tehnologia FLOW – un sistem flexibil inovator de vacuum ce ajută la manevrarea uşoară a suporturilor.

Extinzând gama variată de imprimante Arizona pentru materiale rigide, seria Arizona 1300 cu tehnologie FLOW se adresează pieţei de volume mijlocii aflată în dezvoltare, permiţând companiilor de imprimare în format mare şi furnizorilor de servicii de imprimare (PSPs) să le ofere clienţilor o gamă extinsă de aplicaţii pentru magazine de retail, panouri de semnalizare, decoraţiuni interioare, ambalaje şi pieţe industriale. Create pentru productivitate, noile imprimante oferă versatilitate, precizie şi eficienţă la imprimarea pe mai multe plăci şi faţă-verso.

Folosind viteze de imprimare variabile de până la 52,8 m²/h, seria Arizona 1300 cu tehnologie FLOW permite utilizatorilor să imprime aplicaţii la o calitate extrem de bună, cu valoare adăugată mare. Clienţii vor putea obţine materiale deosebite, imprimate pe materiale rigide sau flexibile de orice dimensiune, de până la 1,25 x 2,5 metri cu Arizona GTF sau 2,5 x 3,08 metri cu Arizona XTF. Datorită tehnologiei FLOW, schimbarea suportului şi a plăcilor cu dimensiuni diferite se face mai repede, fiind soluţia ideală pentru imprimarea mai multor lucrări cu tiraj mic programate într-o zi, ceea ce permite utilizatorilor să ofere imprimări la calitate comercială şi să crească nivelul de productivitate. Deoarece nu există zone predefinite de vacuum, este nevoie de mult mai puţin masking şi taping, reducând astfel efortul, costurile şi timpul necesar pentru imprimare.

Automatizare îmbunătăţită pentru productivitate industrială

Gama Arizona a fost gândită pentru mentenanţă minimă cu automatizare îmbunătăţită care să ofere utilizatorilor funcţiile necesare pentru a putea respecta standardele de productivitate industrială, dar şi funcţii care să crească timpul de funcţionare, esenţial în piaţa de imprimare actuală. Toate acestea includ un sistem de mentenanţă actualizat pentru capul de imprimare, care restabileşte la nevoie, în câteva secunde, funcţia duzei, precum şi o interfaţă pentru utilizatori actualizată cu Advanced Image Layout Controls. Noile funcţii de ajustare înainte de imprimare includ decupare, flexibilitate cu mai multe puncte de referinţă, precum şi vizualizarea şi modificarea secvenţei stratului de imprimare. Aceste funcţii permit operatorului să poată schimba în ultimul moment substratul pentru a se potrivi cu materialul suportului disponibil pentru imprimare, contribuind la reutilizarea materialelor rămase şi la reducerea deşeurilor, pentru mai multă flexibilitate, eficientizarea costurilor şi reducerea timpului de lucru necesar. Seria Arizona 1300 cu tehnologie FLOW include şi o interfaţă de contabilizare (API), care oferă date importante despre consumul de cerneală şi timpul de producţie, de exemplu, pentru procesare ulterioară în datele contabile.

Imprimare la calitate excepţională pe o gamă extinsă de materiale rigide şi flexibile

Seria Arizona 1300 cu tehnologie FLOW oferă câteva moduri de imprimare noi. Acestea includ Quality-Smooth, Production-Plus şi Quality-Plus (disponibile pentru configuraţii cu 8 canale), care oferă calitate excepţională la fiecare imprimare. Modurile suplimentare „Plus“ ajută utilizatorii să obţină o gamă de culori mai extinsă pentru a crea aplicaţii care ies în evidenţă cu cerneluri light cyan, light magenta şi albe în modurile de imprimare la calitate superioară, pentru imprimarea fotografiilor şi a operelor de artă la calitate excepţională.

Noile modele Arizona 1300 GTF şi XTF folosesc tehnologia de imprimare VariaDot, recunoscută prin premii şi aflată la a treia generaţie, care asigură reproducerea clară a imaginilor şi oferă o utilizare mai avansată a picăturilor de cerneală de diferite dimensiuni, cu o gamă extinsă de culori, oferind cea mai mare varietate de opţiuni de viteză şi calitate. Furnizorii de servicii de imprimare pot oferi acum aplicaţii de calitate deosebită pe o gamă variată de materiale rigide şi flexibile, dar şi pe substraturi cu formă neregulată, pentru simplificarea proceselor de imprimare şi pentru mai multă productivitate.

Design sustenabil

De la design şi producţie, la utilizare, reutilizare şi reciclare, ciclul de viaţă al imprimantelor pentru materiale rigide din gama Arizona a fost gândit pentru sustenabilitate. Cutiile de aspirare pentru tehnologia FLOW şi uscarea cu tehnologie LED contribuie la eficientizarea consumului de energie, iar dispozitivele au fost proiectate să poată fi dezasamblate şi reparate uşor, permiţând reutilizarea şi reciclarea materialelor şi facilitând tranziţia către o economie circulară. În plus, folosim energie exclusiv din surse regenerabile pentru producţia echipamentelor la fabrica din Germania, iar tehnologia VariaDot reduce consumul de cerneală. Având certificare GREENGUARD Gold, cernelurile pot fi folosite în siguranţă în medii publice şi nu conţin poluanţi periculoşi pentru aer (HAP) sau componente organice volatile (VOC).

Mathew Faulkner, director EMEA, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group, Canon Europe, a declarat: „Acum 17 ani am lansat primul echipament Arizona pentru materiale rigide şi continuăm să evoluăm pentru a oferi clienţilor noştri cea mai bună tehnologie de imprimare pe materiale rigide, sprijinind segmentul tot mai dezvoltat de volume medii şi răspunzând cererii în creştere de comenzi cu timp de predare scurt prin extinderea gamei Arizona cu seria 1300 cu tehnologie FLOW. Datorită adăugării tehnologiei FLOW şi automatizării îmbunătăţite, noile modele oferă calitatea şi versatilitatea specifice gamei Arizona şi fac procesul de producţie mai rapid şi mai uşor ca oricând, crescând competitivitatea clienţilor noştri.”

Vorbind despre utilizarea tehnologiei FLOW de pe echipamentul Arizona 2380 XTF, Jens Filipsson, proprietarul companiei Wiking Reklam, din Suedia, a declarat: “Instalarea echipamentului Arizona 2380 ne-a permis să creştem productivitatea cu până la 30% deoarece, cu tehnologia FLOW, nu mai este nevoie de intervenţie manuală pentru masking. Software-ul simplifică tot procesul. Creşterea eficienţei ne permite să livrăm produsele la timp, de fiecare dată. Rezultatele de calitate deosebită oferite de Arizona 2380 îndeplinesc standardele pe care le-am stabilit pentru orice lucrare. De asemenea, tehnologia ne oferă multă flexibilitate şi dacă nu am avea această soluţie, nu am fi competitivi. Suntem foarte mulţumiţi de această investiţie şi cu siguranţă vom continua parteneriatul de lungă durată cu Canon.”

Imprimare în relief de până la 2mm

Odată cu lansarea seriei Arizona 1300 cu tehnologie FLOW, va fi lansat şi software-ul PRISMAelevate XL care permite clienţilor să creeze aplicaţii cu valoare adăugată mare, cu efecte tactile în relief prin crearea de suprafeţe texturate, embosate, cu accente metalice şi litere ieşite în relief până la 2 mm. PRISMAelevate XL extinde puternicul PRISMA XL Suite şi înlocuieşte software-ul Arizona Touchstone, oferind imprimare în relief de două ori mai proeminent, la viteze mai mari cu până la 20% pe seria de imprimante Arizona 1300 şi 2300 pentru imprimare pe materiale rigide.

Seria Arizona 1300 cu tehnologie FLOW este disponibilă acum la partenerii acreditaţi sau direct la organizaţiile comerciale Canon, iar PRISMAelevate XL va putea fi comandat şi livrat începând cu luna iulie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *