joi. oct. 10th, 2024

TARA Interactive dezvoltă MedicalVault, o aplicație ce oferă, în premieră, acces ultrasecurizat la datele medicale ale pacienților din sistemul de sănătate american

3 min read

  • MedicalVault este o noutate în zona medicală în ceea ce privește protecția datelor personale
  • Tehnologia utilizată este Blockchain, folosită, mai ales, pentru monedele virtuale
  • MedicalVault este un proiect gândit de un consorțiu de medici din SUA
  • Își propune să centralizeze datele pacienților din toate spitalele din SUA și să faciliteze partajarea instant a informațiilor medicale
  • Prima fază a proiectului va fi finalizată în luna august a acestui an

București, 13 iunie 2023 – TARA Interactive, companie românească de dezvoltare software, lucrează la o aplicație ce oferă, în premieră, acces ultrasecurizat la datele medicale ale pacienților. Aplicația MedicalVault, cu aplicabilitate pentru sistemul de sănătate american, este dezvoltată de echipa TARA Interactive, utilizând tehnologia Blockchain, folosită și pentru monedele virtuale. Prima fază a proiectului va fi finalizată în luna august a acestui an.

MedicalVault își propune să centralizeze datele pacienților din toate spitalele din SUA și să faciliteze partajarea instant a informațiilor cu medicii sau reprezentanții unor instituții, precum asigurătorii, unde istoricul medical este important. Protecția datelor medicale personale este elementul cheie în transferul acestor informații.

Ideea MedicalVault aparține unui consorțiu de medici, proiectul având ca scop îmbunătățirea accesului și gestionării informațiilor medicale ale pacienților din sistemul de sănătate american.

Un proiect de nivel mediu ca și complexitate, din perspectiva tehnică, dar foarte important pentru viitorul sistemelor de sănătate din întreaga lume, MedicalVault este o noutate în zona medicală în ceea ce privește protecția datelor personale. Tehnologia folosită este Blockchain, care asigură o foarte bună protecție a datelor, în care avem competențe ridicate datorită portofoliului nostru de dezvoltare software în zona de securitate.

Suntem încrezători că aplicația MedicalVault va revoluționa modul în care pacienții vor partaja informațiile lor medicale în cel mai sigur mod cu putință, anticipând momentul în care accesul la datele medicale personale se va face mai ales în format digital”, spune Vlad Lepădatu, Managing Partner, TARA Interactive.

Acest mod de protejare a datelor este util nu numai pentru zona medicală, ci și în alte industrii unde protecția datelor personale și nu numai este de mare importanță”.

Proiectul de dezvoltare a aplicației MedicalVault, cu aplicabilitate pentru toate categoriile de stakeholderi, se supune regulilor HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) – lege federală din Statele Unite ale Americii care stabilește standarde pentru protecția informațiilor medicale personale.

Informațiile pacienților sunt criptate în Blockchain, pentru a asigura siguranța și confidențialitatea, iar accesul la acestea este permis doar persoanelor autorizare și este limitat la scopuri medicale, în acord cu legile în vigoare.

Procesele și interacțiunile cu datele medicale sunt monitorizate și urmărite pentru a asigura conformitatea cu standardele HIPAA și, adițional, sunt implementate măsuri de securitate și protecție împotriva accesului neautorizat la datele pacienților, garantând confidențialitatea datelor.

Partajarea datelor medicale ale unui pacient către medicii parteneri se poate realiza, astfel, printr-un e-mail sau SMS, care va conține un cod QR unic.

Dezvoltăm o soluție inovatoare și securizată pentru gestionarea informațiilor medicale ale pacienților din sistemul de sănătate american. Folosind un Blockchain privat și un Adaptor, le putem oferi pacienților acces simplu și securizat la informațiile lor medicale, ceea ce va îmbunătăți eficiența și calitatea îngrijirii medicale pe care o primesc. Prin adăugarea feature-ului de partajare a datelor medicale, suntem siguri ca MedicalVault este în măsură să schimbe protocolul de colaborare între pacienții și medicii din sistemul de sănătate american”, mai spune Vlad Lepădatu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *