lun. iul. 22nd, 2024

Accenture încheie cu succes cea de-a patra ediție a Digital Skills Academy, prin care a oferit acces la cunoștințe digitale pentru peste 850 de copii din România

2 min read

 București, 6 iulie 2023 – Accenture, lider global în domeniul serviciilor profesionale, a încheiat cu succes cea de-a 4-a ediție a Digital Skills Academy, desfășurată între 1 martie și 15 iunie 2023. Programul a fost organizat în 38 de școli din toată țara, în parteneriat cu Teach for Romania și Junior Achievement România.

Colaborarea de succes dintre Accenture, Teach for Romania și Junior Achievement România  este parte a angajamentului nostru față de educația și dezvoltarea tinerilor. Ne bucurăm să vedem entuziasmul copiilor când învață ceva nou, când la final de zi își creează o parolă puternică la email sau programează un personaj de pe ecran să se deplaseze dintr-un punct în altul. Suntem mândri de toate proiectele pe care le-au dezvoltat pe durata Digital Skills Academy împreună cu voluntarii noștri și știm că ele sunt o bază importantă pentru ca ei să fie în contact cu o lume digitală în schimbare și să poată prospera în viața profesională“, a declarat Aliona Hlusov, inițiatoarea și coordonatoarea programului Digital Skills Academy din cadrul Accenture.

În cadrul programului, peste 850 de copii talentați, cu vârste între 9 și 14 ani, din 38 de școli, au avut oportunitatea de a dobândi cunoștințe esențiale despre lumea digitală de la 91 de voluntari Accenture, din toate orașele în care compania este prezentă. Curriculumul ediției din acest an a acoperit subiecte precum “Componente PC” (evoluția calculatorului, componente periferice, sisteme de operare), “Utilizarea aplicațiilor Microsoft Office” (introducere de text, imagini), “Siguranța pe Internet” (structura unei parole, phishing, cyberbullying)  și “Programarea în Scratch” (gândire algoritmică, creare de jocuri). Aceste module de învățare au contribuit la dezvoltarea abilităților digitale ale copiilor, pregătindu-i pentru a se adapta cu succes într-o lume digitală în continuă schimbare.

Experiența fiecărui an petrecut în cadrul Digital Skills Academy mi-a adus mereu lecții noi despre mine și mi-a oferit oportunitatea de a-mi urma pasiunea de a lucra alături de copii. Energia și curiozitatea nelimitată pe care acești copii o transmit sunt cu adevărat neprețuite pentru mine. Sunt recunoscătoare că pot contribui la extinderea orizonturilor unor copii minunați și că pot aduce un aport comunității”, a declarat Delia Dunduc, voluntar Accenture.

Pe durata verii, Accenture va organiza o ediție similară specială, pentru copiii ucraineni, astfel încât aceștia să poată continua învățarea într-un mediu sigur și să își poată dezvolta abilitățile digitale.

Accenture România rămâne dedicată misiunii de a aduce schimbări pozitive în comunitate prin proiecte și inițiative de responsabilitate socială, precum și prin sprijinirea dezvoltării abilităților digitale ale tinerilor și promovarea diversității și incluziunii în sectorul tehnologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *