Dum. iul. 21st, 2024

Parcul eco de distracții al ASAP România va fi din nou la Electric Castle, în parteneriat cu Lidl România. Ce jocuri și workshopuri îi așteaptă pe participanți între 19-23 iulie, la Bonțida

3 min read

Un parc eco de distracții, construit în jurul colectării separate și al upcycling-ului! Asta pregătește ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului), în parteneriat cu Lidl România, pentru toți cei prezenți la festivalul Electric Castle, care se va desfășura în Bonțida, Cluj-Napoca, în perioada 19-23 iulie.

După feedback-ul primit anul trecut din partea celor peste 12.000 de participanți la activitățile din cadrul ASAP Recycling Park, ASAP România revine în acest an la festival cu și mai multe jocuri, workshop-uri și activități pe teme de reciclare. Exersarea colectării separate aruncând mingea potrivită în coșul corect, eliberarea celor mai multe PET-uri în spațiul de colectare, Ținta ASAP, Adevăr sau Reciclare și Roata Reciclării sunt doar câteva dintre jocurile pe care participanții le vor putea descoperi în acest an, zilnic, între orele 12:00 – 20:00, distracție prin care vor putea câștiga și premii din partea ASAP.

Pe lângă jocuri, organizatorii au pregătit și altfel de activități inedite, participanții fiind invitați la sesiunile de Cap Hair să-și decoreze coafura în mod creativ cu flori din hârtie reutilizată și culori, în cadrul a două sesiuni zilnice, între 15:00-17:00 sau 18:00-20:00.

Iar pentru cei ce au spiritul creativ în sânge, dar își doresc și să afle mai multe despre un stil de viață cu respect față de mediu, ASAP pregătește o serie de workshopuri de upcycling cu Alexe Popescu, designer și profesor la UNARTE. Aici, participanții vor învăța să-și facă un set de obiecte utile pentru festival și nu numai, dând astfel o nouă întrebuințare plasticului. Își vor putea confecționa singuri un suport de telefon, un portofel, o minge din PET-uri sau o șapcă făcută dintr-un poster vechi, urmând un set clar de instrucțiuni pentru fiecare obiect în parte. Workshopurile cu Alexe Popescu se desfășoară zilnic, de miercuri până duminică, în 9 sesiuni dedicate, de câte 30 de minute. Participarea se face pe bază de înscriere, în perioada festivalului, chiar la cortul ASAP Recycling Park.

„Experiența noastră cu tinerii ne-a arătat că sunt conștienți de impactul fiecăruia asupra mediului și mai responsabili decât alte generații. Venim către ei cu o activare creativă, care să educe, dar să și amuze, la un eveniment în care zeci de mii de oameni cu valori comune se strâng și se simt foarte bine. Ne bucurăm că și respectul față de mediu îi unește și ne propunem să avem interacțiuni cu cât mai multe persoane care nu au aflat încă despre activitatea noastră”, a declarat Mihaela Tutunaru,  coordonator al programului ASAP România.

Pentru participarea din acest an din cadrul Electric Castle, organizatorii au refolosit cele mai multe dintre materialele create anul trecut special pentru ASAP Recycling Park. Astfel, prin exemplul propriu, ei își propun să amintească ce înseamnă un comportament sustenabil.

Programul de distracții al ASAP Recycling Park și alte informații despre jocurile din acest an, activități și workshopuri, se vor regăsi în perioada următoare, dar și în timpul festivalului, pe conturile de social media Facebook, Instagram și TikTok ale ASAP România.

***

Parteneri media:  Ambasada Sustenabilității în România, Hotnews, Rock FM

***

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *