Dum. sept. 8th, 2024

Meleti, aplicația românească de storytelling

4 min read

Instrumentul ideal pentru antreprenori, copywriteri și alți specialiști în conținut

Strategul de afaceri și leadership Andreea Halikias a dezvoltat în ultimul an aplicația Meleti – Inspiration for Better , dedicată celor care scriu, indiferent de domeniu sau gen de scriere. Scopul aplicației este să îi ajute să scrie mai bine și mai repede pe cei care sunt sau vor să devină autori de cărți sau creatori de conținut de orice fel (social media, e-mailing, copywriting, scenarii etc.).

Astfel, Meleti, al cărei nume a fost inspirat de muza reflecției și meditației în Grecia Antică, a fost creată pentru:

  • Copywriterii și creatorii de conținut care au nevoie de inspirație zilnică în profesia lor;
  • Autorii publicați, în curs de publicare sau care au intenția să transforme o idee în manuscris și apoi într-o carte tipărită;
  • Freelancerii sau antreprenorii care se ocupă de toate aspectele afacerii lor, inclusiv de comunicare și conținutul de: social media, webinarii, e-mail marketing etc.

Periodic, în aplicație, se adaugă conținut nou realizat de experți din diverse domenii. Utilizatorii ei beneficiază de cursuri utile ca Managementul timpului pentru autori sau Fluxuri de vânzare pentru afacerile bazate pe expertiză, dar și de alte funcții precum comunitate sau habit tracking, funcții care permit monitorizarea și evaluarea activităților zilnice cheie, cum ar fi spre exemplu numărul de cuvinte scrise.

Lunar, aplicația se actualizează cu ateliere de creativitate ale căror roluri sunt de a elimina celebrul writer’s block și de a-i ajută pe participanți să acceseze noi surse de inspirație. De asemenea, din ea se pot descărca invitațiile de participare la ateliere online și on-site, pe teme ce privesc creșterea unei afaceri bazate pe expertiză de marketing, leadership, strategie etc.

“Povestea înseamnă influență, iar influența înseamnă leadership. Este regula nescrisă după care mă ghidez și care stă și la baza acestei aplicații de storytelling, care te ajută să conturezi povești prin care să promovezi sau să vinzi un produs sau serviciu. Poveștile cu sens funcționează și trezesc creierul, astfel încât potențialii cumpărătorii devin atenți la ce li se propune prin storytelling”, a declarat Andreea Halikia, inițiatoarea Meleti.

Costuri și conținut

Meleti se poate descărca din Google Play și App Store și se poate accesa de pe telefon, tabletă sau laptop/desktop.

Ea poate fi folosită pe baza a două tipuri de abonamente, care includ și o perioadă de testare gratuită de 7 zile:

  • Acces Premium de 9, 9 euro/lună;
  • Acces Premium Annual – 99 euro/an, avantajul fiind că în primele 2 luni din abonament accesul este gratuit.

În cazul ambelor planuri de abonare, facturarea utilizatorului se face după cele 7 zile de free trial, iar abonamentul poate fi anulat oricând, dar fără returnarea sumelor plătite deja.

Produse și servicii incluse în abonament:

  • Tehnica de scris StoryBrand sau cum să comunici eficient în online;
  • Colecție de video/podcasts (peste 100, încărcate până la finalul lui 2023) despre tehnici de scris, leadership, marketing și comunicare prin scris;
  • Curs Managementul timpului pentru autori;
  • Sesiuni de scris creativ
  • Ateliere live de creștere a afacerii
  • Concursuri de scris cu premii
  • Ghidul autorului începător (tabără online de scris)

Fondatoarea aplicației, Andreea Halikias, supranumită și ‘’fata cu povestea”, a generat în ultimii 15 ani, 4 milioane de dolari pentru antreprenorii cărora le-a oferit consultanță în storytelling și leadership. Astfel, în spatele aplicației Meleti există un program de mentorat pe care Andreea l-a dezvoltat împreună cu echipa sa, pentru a coordona oamenii de afaceri sau specialiștii din diferite domenii să își extindă proiectele și să le facă vizibile pe piață, prin scrierea și publicarea de cărți în care să-și facă cunoscute propriile povești profesionale.  Programul de mentorat al Andreei Halikias urmărește patru etape principale: manuscrisul, marketingul, monetizarea și lansarea unei cărți. Prin acest program, în ultimii ani, Andreea și echipa sa au coordonat peste 30 de autori români și străini să scrie și să publice cărți de tip self-help, care să îi ajute în dezvoltarea afacerilor sau în creșterea vizibilității ca specialiști în diverse domenii de activitate.

Andreea Halikias a scris ea însăși cărți, unele din care oamenii să se inspire și să învețe, printre acestea numărându-se bestseller-ul Amazon “Speed Selling. The Fast Track to Double Your Sales Without Sacrificing Who You Are”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *