sâm. apr. 27th, 2024

Ericsson Mobility Report: Numarul abonamentelor 5G de la nivel global a ajuns, in al doilea trimestru al anului 2023, la aproape 1,3 miliarde

3 min read

  • Numărul total al abonamentelor de servicii mobile a atins pragul de 8,3 miliarde, în T2 2023

Numărul abonamentelor de servicii mobile 5G de la nivel global a crescut, în cel de-al doilea trimestru al anului 2023, cu 175 de milioane până la aproape 1,3 miliarde, arată o actualizare a ediției din iunie a Ericsson (NASDAQ: ERIC) Mobility Report. Cele mai multe abonamente mobile 5G noi au fost înregistrate în India (+7 milioane în T2 din 2023), China (+5 milioane în T2 din 2023) și SUA (+3 milioane în T2 din 2023).

În plus, conform raportului citat, aproximativ 260 de furnizori de servicii de comunicații (CSP) au lansat servicii comerciale 5G și aproximativ 35 dintre aceștia au lansat rețele 5G Standalone (SA).

De asemenea, în cel de-al doilea trimestru din 2023, numărul abonamentelor mobile înregistrate la nivel global a crescut cu 40 de milioane și a totalizat 8,3 miliarde, în timp ce ponderea abonamentelor mobile (tot la nivel global) a fost de 105%.

Totodată, numărul abonamentelor de date mobile ce includ servicii de broadband a crescut cu aproximativ 100 de milioane în Q2 din 2023, totalizând 7,4 milioane și înregistrând, așadar, o creștere anuală de 5%. Abonamentele de date mobile ce includ servicii de broadband reprezintă în prezent 88% din totalul abonamentelor de servicii mobile.

În același timp, potrivit raportului, numărul de abonamente 4G a crescut cu 11 milioane, până la aproximativ 5,2 miliarde; acestea reprezintă 62% din totalul abonamentelor mobile. Abonamentele WCDMA/HSPA au scăzut cu 85 de milioane, iar abonamentele GSM/EDGE au scăzut, de asemenea, cu 59 de milioane în al doilea trimestru al anului 2023.

Traficul de date în rețelele mobile a înregistrat o creștere de 33% între T2 2022 și T2 2023, ajungând la 134 EB/lună

Conform raportului Ericsson, în perioada cuprinsă între trimestrul 2 din 2022 și trimestrul 2 din 2023, traficul de date înregistrat în rețelele mobile a înregistrat o creștere de 33%, până la 134 Exabytes (EB) lunar. De asemenea, creșterea trimestrială a traficului de date în rețelele mobile (între T1 2023 și T2 2023) a fost de aproximativ 6%.

Creșterea traficului este estimată luând în calcul atât creșterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât și creșterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creștere în ceea ce privește vizionarea de conținut video (cu mențiunea că există diferențe mari în ceea ce privește valorile/nivelurile de trafic de date între piețe, regiuni și furnizorii de servicii).

Graficul de mai jos arată valorile traficului de date înregistrat în rețelele de la nivel global, începând din trimestrul 2 al anului 2016 și până în trimestrul 2 al anului 2023.

Citiți raportul aici.

LINK-URI ASOCIATE:

Ericsson Mobility Report: Q2 2023 update

PDF

Ericsson Mobility Report June 2023

Ericsson Mobility Report

Ericsson 5G

NOTE PENTRU EDITORI:

URMĂRIȚI ACTIVITATEA NOASTRĂ:

Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson aici
Abonați-vă la materialele de pe blogul Ericsson aici
https://twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru valorificarea intregului potențial al conectivității. Portofoliul companiei acoperă următoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform și Technologies & New Businesses. Acest portofoliu este menit să sprijine clienții companiei în procesul de digitalizare, să sporească eficiența companiilor și să ajute la identificarea unor noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile comunicatiilor mobile și de bandă largă la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa NASDAQ din New York, precum și la NASDAQ Stockholm. www.ericsson.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *