lun. iul. 22nd, 2024

Un nou film realizat în Republica Moldova intră în cinematografele din România

3 min read

„Omul fără linia vieții” – ecranizarea poveștii lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă, are în distribuție actori precum Armand Calotă și Maia Morgenstern 

  • Un film bazat pe romanul biografic al lui Ionel Sporea “Dincolo de iubire și ură”
  • Lansarea va avea loc pe 30 noiembrie
  • Rolul lui Ionel Sporea este jucat de actorii Armand Calotă și Rareș Andrici
  • 80 de actori cu replici și aproximativ 200 de actori de masă

București, 13 septembrie 2023: Filmul „Omul fără linia vieții”, în regia Adrianei Vasilcov, va apărea pe marile ecrane din România și Republica Moldova începând cu 30 noiembrie. Lungmetrajul relatează istoria lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă, iar din distribuție fac parte actori precum Armand Calotă, Maia Morgenstern, Eugenia Șerban, Rareș Andrici și Carmen Tănase.

Noua producție cinematografică are la bază romanul “Dincolo de iubire și ură”, biografia lui Ionel Sporea.

În film, tânărul Ionel Sporea devine o vedetă în lumea sportului, doar că ajunge după gratii fiind învinuit de trădare de patrie, cu o sentință dură: 12 ani de închisoare la Jilava. E eliberat abia după moartea lui Nicolae Ceaușescu și decide să emigreze în Canada. Astfel, invenția care urma să-l facă bogat și celebru l-a lipsit de identitate și succes.

„Viața mea a fost un film și de asta am avut curajul să scriu romanul și apoi să fac scenariul filmului, pentru că într-adevăr a fost o viață incredibilă. Povestea se leagă de la faptul că, în 1985, eu am devenit primul inventator din lume al robotului de antrenament la tenis de masă. Atunci, însă, în România era regimul comunist și totul aparținea statului”, a afirmat Ionel Sporea.

Filmul a fost regizat de basarabeanca Adriana Vasilcov, după scenariul adaptat de ea împreună cu Laura Grigore. Filmările, care s-au desfășurat în Republica Moldova, au început în iulie 2022 și s-au încheiat în februarie 2023. La realizarea producției au participat peste 80 de actori cu replici și aproximativ 200 de actori de masă.

“După doi ani de muncă cot la cot, am început filmările. Voiam să mă asigur că am pe hârtie ceea ce simt și ce pot reda. Acum înțeleg de ce a trebuit să lupt. Acum văd și simt. Și așa cum eu am găsit ceea ce-mi place și am ales ceea ce-mi place… Așa și publicul meu, mă va găsi și mă va alege”, a menționat regizoarea Adriana Vasilcov.

Rolul lui Ionel Sporea este jucat în film de actorii Armand Calotă și Rareș Andrici.

„Este o poveste extraordinară, noi toți care am citit acest scenariu am fost vrăjiți parcă de el. Am împlinit 60 de ani pe platoul de filmare. Trebuia să merg la Roma, dar nu-mi pare rău deloc că eram în Republica Moldova”, a declarat actorul Armand Calotă.

„Omul fără linia vieții” este o peliculă despre iubire și lipsa ei, traume îngropate adânc, frici… și chiar moarte, de care protagonistul reușește să scape ca prin minune. Ionel Sporea nu are linia vieții în palmă? Înseamnă oare asta că nu trebuia să se nască? Sunt doar câteva dintre întrebările la care eroul principal încearcă să găsească răspunsuri.

„Am jucat teatru în Republica Moldova, dar nu m-am filmat niciodată. Am acceptat pentru că am citit scenariul și mi s-a părut foarte ciudat și foarte interesant”, a spus actrița Carmen Tănase.

„Am fost invitată să mă filmez în această producție de domnul Sporea, cel care este protagonistul poveștii reale. M-am simțit foarte bine în Moldova și le-am spus celor din echipa de filmare că dacă mâine mă vor chema într-un alt proiect, vin neapărat”, a menționat actrița Eugenia Șerban.

Trailerul producției cinematografice a fost lansat recent și a adunat deja sute de mii de vizualizări pe paginile de socializare.

Pentru a afla mai multe detalii despre film, urmăriți pagina oficială a proiectului.

„Omul fără linia vieții” este o producție de House on Mars Entertainment, Maru Sea Production și Dedline Cinema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *