sâm. apr. 27th, 2024

Spatii de conferinte cu functionalitati si comoditate ridicata, accesibile prin control intuitiv cu ajutorul ATEN

5 min read


– Poveste de succes sisteme AV –

Fondata in 1992, Selena Group din Polonia a aparut ca lider in distributia produselor chimice pentru constructii si se numara printre primii patru producatori mondiali de spuma de asamblare pentru sectorul constructiilor, cu operatiuni in 19 tari din intreaga lume. Recent, compania poloneza si-a mutat sediul intr-un spatiu mai spatios si contemporan, cuprinzand trei etaje in cadrul complexului Business Garden din Wrocław.

Pentru echiparea acestui nou sediu, Selena a incredintat companiei ProAUDIO-AVT sarcina de a proiecta sistemul AV, care se intinde pe trei etaje si acopera noua sali de conferinta. Proiectul a fost initiat in faza de dezvoltare a biroului, iar echipa a optat pentru solutii de ultima generatie de la diverse branduri de renume.

Cerinte – usor de utilizat, versatil si pregatit pentru dezvoltari ulterioare

In proiectarea sistemului, specialistii ProAUDIO-AVT au trebuit sa tina cont de dorinta clientului de a dispune de spatii versatile in care interactiunea utilizatorilor sa fie simplificata, concepute pentru apeluri videoconferinta accesibile fara efort si pentru participanti din alte locatii, care sa ofere o operare intuitiva si usor de utilizat pentru angajatii non-tehnici din cadrul echipei.

De asemenea, unul dintre puncvtele nevralgice ale proiectului il reprezenta interconectarea a noua sali de conferinte, de diverse dimensiuni si localizate pe trei etaje diferite, cu camera serverelor. Din acest considerent legat de distantele mari dintre locatii s-a dorit adoptarea unei solutii de distributie de inalta calitate care accepta rezolutii 4K, esentiala pentru a asigura transmiterea fara probleme a semnalului.

In acelasi timp, sistemul trebuia sa fie pregatit sa faca fata dezvoltarilor viitoare in conditii de interoperabilitate deplina si cu cheltuieli reduse de instalare. Intregul sistem, inclusiv controlul AV si rezervarea camerei, ar fi trebuit creat ca o singura infrastructura LAN.

Nu in ultimul rand, solutia trebuia sa fie suficient de versatila pentru a gazdui diverse scenarii de sali de sedinte, acceptand conferinte video cu camere PTZ, precum si partajarea simultana de continut prin intermediul echipamentelor si retelei cu fir si wireless pentru mai multe aplicatii.

„ATEN ofera o solutie completa pentru sali de sedinte, cu control al semnalului AV, solutie de gestionare a intalnirilor si sistem de rezervare a salilor.”- declaratie ProAUDIO-AVT

Operare intuitiva si control extins

Specialistii ProAUDIO-AVT, partener ATEN, au proiectat si implementat o solutie ce a venit in intampinarea cerintelor clientului, beneficiile imediate fiind apreciate de utilizatori.

Astfel, panourile sistemului de control VK330 permit utilizatorilor non-tehnici sa gestioneze fara efort functionalitatea camerei cu doar cateva apasari de buton, inclusiv comutarea intre sursele de semnal din videoconferinta, controlul jaluzelelor din sali si multe altele, printr-o interfata intuitiva si usor de utilizat.

ATEN VK330 este un panou tactil de 10,1 inchi, cu ecran TFT-LCD multi-touch capacitiv. Instalat nativ cu aplicatia ATEN Control System, panoul tactil este compatibil cu ATEN Control Box si Control Pad.

VK330 accepta Power over Ethernet (PoE), ceea ce permite ca puterea si datele sa fie transportate printr-un singur cablu Ethernet catre panoul tactil si il face perfect pentru a suporta mediile specifice cu acele aplicatii care necesita conexiune solida si prin cablu pentru a asigura stabilitate si inalta exigente de securitate.

Este o solutie ideala pentru zona de inalta securitate, cum ar fi militari, spitale, birouri guvernamentale si sali de consiliu corporative.

Utilizand setul de caracteristici Office 365, sistemul de rezervare a camerelor ATEN RBS permite administrarea facila si usurinta in utilizare a spatiului, oferind informatii in timp real despre disponibilitatea fiecarei camere. Mai mult, aceasta solutie minimizeaza costurile suplimentare, deoarece nu necesita servere sau licente suplimentare.

ATEN VK430 RBS Panel este un panou cu ecran tactil de 10,1 inchi utilizat pentru a gestiona salile de conferinte si este configurat central de ATEN RBS Configurator – software de gestionare centralizata a panourilor RBS, in timp ce se integreaza cu servere de calendar, cum ar fi Microsoft 365 Calendar, Google Workspace Calendar si Microsoft Exchange Server – pentru a oferi o programare convenabila si alocarea disponibilitatii pentru toate salile de conferinta din sistem. Adica, prin cateva simple atingeri, personalul autorizat poate face rezervari pentru sali de conferinte, poate extinde sau elibera utilizarea salii si poate verifica programul de rezervare a oricarei conferinte direct pe VK430 in timp ce se bucura de interfata sa usor de utilizat. In plus, prin ATEN RBS Configurator, administratorii pot avea o vedere centralizata a disponibilitatilor si locatiilor tuturor salilor de conferinte in timp real, precum si sa gestioneze fiecare VK430 conectat de la distanta, ridicand eficienta utilizarii salii de sedinte.

Asigurand semnale AV stabile si fiabile, solutia adoptata accepta rezolutii True 4K distribuite prin HDBaseT™. Acest lucru permite conectivitatea perfecta a ecranelor interactive din camerele situate pe trei etaje diferite, precum si directionarea sunetului incorporat catre sistemul de adresare publica.

Prin intermediul ATEN Unizon Global AV Management Platform este supravegheat dintr-un punct central intregul sistem de control si distributie a semnalului, permitand managerului IT sa gestioneze eficient infrastructura din toate camerele, inclusiv echipamentele ATEN si dispozitivele terte.

Prin intermediul acestuia se face in mod centralizat monitorizarea, controlul si managementul dispozitivelor cum ar fi switch-urile ATEN Video Matrix, sistemul de rezervare a camerelor, solutiile de control al sistemului, inclusiv dispozitive gestionate provenite de la terti producatori. De asemenea, ATEN Unizon este capabil sa detecteze starea dispozitivelor, cum ar fi numarul de ore de utilizare a lampii a unui proiector si starea conexiunii pentru depanarea si intretinerea de la distanta, precum si controlul loturilor de dispozitive si realizarea de upgrade-uri de firmware.

Arhitectura solutiei

Despre ATEN

Infiintata in 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare, gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 600 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial. Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada. Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *