sâm. iul. 27th, 2024

SGS Romania, Partener Gold al Conferintei IFS Bucuresti 2024

4 min read

Firma SGS, lider global in domeniul testarii, inspectiei si certificarii, a fost prezenta in calitate de Partener Gold la Conferinta IFS Standard Management, organizata la Bucuresti de catre INAQ Consulting. La acest eveniment, SGS a fost reprezentata de trei dintre diviziile active in Romania: Business Assurance (divizia de certificare si servicii de audit), Sanatate & Nutritie (specializata in siguranta alimentara, analizele alimentare, certificarile produselor etc.) si Industrii & Mediu (Constructii, Energie, Oil&Gas, EHS, Industrii Prelucratoare, Servicii Guvernamentale etc.).

Conferinta IFS este un eveniment traditional care ofera acces la cele mai recente informatii din domeniu si faciliteaza intalnirea intre specialisti, clienti, furnizori si organisme de certificare. IFS (International Featured Standards) pune la dispozitia companiilor un set de standarde internationale pentru siguranta si calitatea alimentelor, a produselor de uz casnic si ingrijire personala, si pentru serviciile industriei FMCG si Retail Care. Certificarea IFS demonstreaza angajamentul unei companii fata de siguranta alimentara si calitatea produselor sale, putand facilita accesul pe pietele internationale si consolida increderea consumatorilor.

In cadrul acestei conferinte aniversare, SGS a avut placerea sa participe la discutii si networking cu companiile prezente, dezbatand informatii noi, bune practici sau solutii utile companiilor interesate de certificarea IFS. Dintre standardele de referinta, cele mai atractive pentru piata locala in prezent, amintim IFS Food pentru productia si procesarea alimentelor, IFS Logistics pentru logistica lantului de aprovizionare, IFS Broker pentru brokerii de alimente sau IFS HPC (Home and Personal Care) pentru produsele de ingrijire personala si de uz casnic.

SGS Romania, in calitate de organism de certificare acreditat pentru certificare conform standardelor IFS, va poate ajuta in acest proces prin auditori locali calificati IFS Food si IFS Logistics si va este alaturi in pregatirea si validarea proceselor de productie prin testele si analizele destinate verificarii sigurantei si integritatii produselor alimentare pe care le poate efectua in laboratoarele proprii (atat local cat si in reteaua de laboratoare SGS).

IFS Food este un program de certificare recunoscut GFSI destinat produselor care sunt “prelucrate” sau care prezinta risc de contaminare in timpul ambalarii primare. El se aplica tuturor producatorilor de produse alimentare, ingrediente si hrana pentru animale de companie, in special celor care produc marci private, si contine prevederile impuse in domeniul respectarii specificatiilor clientilor. Certificarea IFS Food oferita de SGS va permite sa va demonstrati angajamentul in ceea ce priveste siguranta alimentara, sa va reduceti costurile si riscurile legate de raspundere, sa va cresteti eficienta operationala si sa va imbunatatiti substantial calitatea produselor. Dispunand de o retea de auditori experti in domeniul industriei alimentare, oferim servicii complete de formare, auditare sau certificare IFS Food retailerilor, angrosistilor, producatorilor de branduri alimentare si producatorilor in general (procesatori de alimente si companii de ambalare a produselor alimentare in vrac).

IFS Logistics este un standard special conceput pentru depozitarea, distributia, transportul si incarcarea/descarcarea marfurilor. Acesta poate fi aplicat tuturor furnizorilor de servicii de logistica, inclusiv brokerilor si importatorilor de produse alimentare care dispun de propriile solutii de depozitare si transport rutier, feroviar, aerian sau maritim. Certificarea IFS Logistics va garanteaza ca operatiunile dumneavoastra logistice pentru alimente, bauturi, ingrediente si hrana pentru animale de companie sunt conforme cu standardele recunoscute la nivel international. Aceasta certificare dovedeste angajamentul dvs. fata de calitate si siguranta, reduce riscurile aferente lantului de aprovizionare, imbunatateste eficienta operationala si creste transparenta. SGS Romania ofera o gama completa de servicii de training, audit si certificare pentru a sprijini companiile de logistica de-a lungul lantului de aprovizionare cu alimente in vederea obtinerii certificarii IFS Logistics.

Nu in ultimul rand, SGS poate efectua auditarea in vederea certificarii IFS Wholesale / Cash & Carry. Acesta este un standard recunoscut la nivel international care demonstreaza calitatea si siguranta in timpul tranzactiilor comerciale. El poate fi aplicat, atat in cazul operatiunilor cu produse alimentare, cat si in cazul celor nealimentare. Standardul acopera, de asemenea, procese suplimentare, cum ar fi ambalarea si etichetarea produselor.

Serviciile oferite de SGS Romania in domeniul testelor si analizelor destinate verificarii sigurantei si integritatii produselor alimentare includ:

  • Analize microbiologice. Identificarea si cuantificarea microorganismelor pentru a preveni eventualele contaminari care pot afecta sanatatea consumatorilor.
  • Testari chimice. Evaluarea compozitiei chimice a alimentelor pentru a asigura calitatea si conformitatea cu standardele de siguranta.
  • Detectarea pesticidelor si micotoxinelor. Utilizarea unor metode avansate care pot identifica prezenta unor substante daunatoare, astfel respectand si siguranta alimentara a consumatorilor, dar si reglementarile in vigoare.
  • Analiza metalelor grele. Testarea alimentelor pentru verificarea prezentei metalelor grele, care pot constitui un risc major pentru sanatate.
  • Informatii nutritionale. Oferirea de analize detaliate si complete care permit o etichetare precisa, esentiala pentru consumatori.
  • Verificarea etichetelor. Validarea etichetelor de pe produsele alimentare pentru o buna informare a consumatorilor, respectand toate cerintele legale.

Despre SGS

SGS este cea mai importanta companie de testare, inspectie si certificare din lume – recunoscuta la nivel mondial drept referinta in domeniul sustenabilitatii, calitatii si integritatii. Cei 99.600 de angajati ai SGS opereaza o retea de 2.600 de birouri si laboratoare raspandite in intreaga lume. Firma ofera clientilor sai integritate, credibilitate, calitate, siguranta, transparenta si viteza de executie. Pasiunea pentru inovatie si atitudinea proactiva definesc profilul angajatului SGS.

Firma si-a inceput activitatea in Romania in 1922, in portul Dunarean Braila, pe acea vreme fiind al doilea port in comertul cu cereale la nivel mondial, dupa Chicago. Societatea a activat in Romania pana in 1947, Jacques Salmanowitz – Société Anonyme Roumaine de Surveillance. In anul 1992 s-a reluat activitatea in Romania prin infiintarea SGS Romania cu sediul in Bucuresti. SGS Romania se distinge ca partener de incredere pentru companii din cele mai variate industrii. Avand o retea nationala de experti si dispunand de laboratoare de ultima generatie, SGS isi sustine partenerii de afaceri de-a lungul intregului lant logistic, de la materii prime pana la raft. Prin gama vasta de servicii oferite, SGS asigura solutii integrate care garanteaza nu doar conformitatea, ci si excelenta in toate aspectele operationale. Aflati cum poate SGS contribui la succesul proiectelor dumneavoastra contactand expertii firmei aici.

Contact:

First Connect

Monica Musca

Mobile: +40723310256

Monica.musca@firstconnect.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *