vin. iul. 26th, 2024

ATEN – Managementul eficientizat al serverelor cu ajutorul inteligentei artificiale

4 min read

Bucuresti, 28 May 2024 – ATEN International, furnizor mondial de top in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, aduce in prim-plan gestionarea corespunzatoare a serverelor, in contextul progresului rapid al tehnologiei IA. Conform previziunilor din industrie, se asteapta ca piata serverelor IA sa creasca cu o rata anuala de 26,54% din 2024 pana in 2029. Aceasta crestere necesita solutii avansate de gestionare a serverelor de inalta putere.

Arhitectura avansata si tehnologie durabila

Serverele IA difera semnificativ de serverele traditionale datorita arhitecturii lor, concepute special pentru sarcinile de lucru ale inteligentei artificiale. Aceste servere incorporeaza de obicei GPU-uri puternice sau TPU-uri care ofera puterea computationala necesara pentru a procesa eficient algoritmii IA. Mai mult, serverele IA sunt echipate cu capacitati de retea de mare viteza pentru a gestiona volumele mari de date si au solutii de stocare avansate pentru operatiunile rapide de intrare/iesire necesare pentru sarcinile de invatare automata.

Tehnologiile de racire cu lichid si gestionarea optimizata a energiei devin esentiale in imbunatatirea eficientei energetice in centrele de date. In plus, introducerea hardware-ului IA de generatie urmatoare promite sa imbunatateasca si mai mult capacitatile de procesare si eficienta.

Provocari unice in gestionarea serverelor IA

Provocarile cu care vine implementarea si gestionarea serverelor IA au legatura mai ales cu securitatea si confidentialitatea datelor. Pe masura ce aplicatiile IA proceseaza informatii tot mai sensibile, securizarea datelor impotriva incalcarilor si asigurarea conformitatii cu privire la confidentialitate au o importanta majora. Solutii avansate de gestionare, cum ar fi transmisia datelor criptate si protocoalele de securitate conduse de IA, sunt dezvoltate pentru a aborda aceste teme.

Consumul ridicat de energie si generarea de caldura necesita solutii inovatoare de racire si o arhitectura eficienta a serverului, din punct de vedere energetic, pentru a atenua impactul asupra mediului.

Pentru a reduce latenta si a gestiona necesitatile de prelucrare in timp real, serverele IA sunt implementate din ce in ce mai des. Aceasta strategie aduce prelucrarea datelor mai aproape de sursa – vital pentru aplicatii, precum dispozitivele IoT, gestionarea traficului in timp real in orasele inteligente si sarcinile de prelucrare la bordul vehiculelor autonome. Procesarea la marginea retelei (Edge Computing) nu doar ca imbunatateste performanta prin reducerea intarzierilor de transmisie, dar scade si costurile de latime de banda si ne asigura ca datele sunt prelucrate local, imbunatatind securitatea si conformitatea.

ATEN PG98330G 30A/32A, cu 30 de prize pe 3 faze, permite monitorizarea si controlul fiecarui punct de distributie

Indeplinirea cerintelor si imbunatatirea eficientei cu IA

Solutiile de management local al consolei, cum ar fi switch-urile KVM montate in Rack si consolele KVM cu LCD, permit controlul direct si consolidat asupra mai multor servere IA de la o singura consola. Aceasta configuratie elimina necesitatea unei prezente fizice la fiecare Rack de servere, imbunatatind semnificativ eficienta operationala si reducand considerabil timpul de raspuns. Cresterea cererii de energie in camerele de servere, determinata de boom-ul IA, face ca PDUs sa devina tot mai vitale pentru mentinerea stabilitatii operationale la nivel local. Switch-urile KVM over IP, ofera flexibilitatea de a gestiona si depana serverele IA de la orice locatie, permit ca serverele sa fie amplasate in facilitati securizate care nu necesita acces fizic regulat si ofera acces securizat la nivelul BIOS-ului, fara necesitatea de software pe partea de server.

Gestionare Out-of-Band (OOBM)

Prin furnizarea unor cai suplimentare in reteaua de gestionare de backup, solutiile OOBM sunt esentiale pentru managementul serverelor IA care sunt neresponsive sau izolate de reteaua principala din cauza defectiunilor sistemului. Echipamentele de tipul serverelor de consola seriala si comutatoarelor KVM over IP nu doar ca faciliteaza gestionarea printr-o singura interfata, dar permit si tehnicienilor sa efectueze operatiuni critice de recuperare.

Intrucat ne aflam la debutul noii revolutii tehnologice alimentate de inteligenta artificiala, evolutia gestionarii serverelor nu este doar o necesitate operationala, ci si o abordare strategica. Cresterea rapida a serverelor IA sustine inovatii in fiecare sector. Integrarea uneltelor avansate de management – gestionarea consolei locale, gestionarea consolei la distanta si gestionarea out-of-band – ilustreaza o adaptare proactiva la acest mediu dinamic.

Pentru mai multe informatii despre optimizarea serverelor de IA cu ATEN, va rugam sa vizitati urmatorul link.

Despre ATEN

Infiintata in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare, gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 600 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial. Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada. Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *