Dum. iul. 21st, 2024

tRANSITNET – UN SERVICIU INOVATIV DESTINAT SIMPLIFICARII TRANZITULUI VAMAL

3 min read
Futuristic Technology Concept: Autonomous Semi Truck with Cargo Trailer Drives at Night on the Road with Sensors Scanning Surrounding. Special Effects of Self Driving Truck Digitalizing Freeway

In comertul international, un exportator vinde bunuri fara a plati taxe si TVA in tara sa, in timp ce un importator va dori sa achite TVA si taxe doar dupa ce bunurile i-au intrat in depozit. Intre aceste doua locatii marfurile nu se afla in circulatie libera si pot fi transportate doar sub supraveghere vamala, ca un fel de magazin duty-free pe roti. Acest lucru se face in cadrul unei proceduri denumite tranzit vamal, care asigura datoria vamala in cazul in care marfurile dispar pe traseu sau nu ajung niciodata la destinatie.

Pentru a veni in sprijinul celor interesati, SGS a dezvoltat un serviciu electronic multinational unic si complet pentru tranzit, numit TransitNet. Solutia permite gestionarea cu usurinta a cerintelor de tranzit vamal fara a fi nevoie sa cumparati software, sa depuneti o cerere de garantie vamala sau sa dispuneti de un expert vamal intern. TransitNet este un serviciu multimodal care acopera declaratiile de tranzit pentru transportul rutier, feroviar, Ro-Ro si barje.

TransitNet este un serviciu universal, multimodal de garantare a tranzitului vamal electronic, in cadrul caruia SGS actioneaza in calitate de titular de procedura (HoP) in fata vamii in numele clientilor sai (transportatori, brokeri, expeditori de marfuri etc.), permitandu-le acestora sa creeze declaratii de tranzit si sa le prezinte, impreuna cu o garantie financiara in favoarea vamii, in oricare dintre sistemele vamale in care SGS este HoP. TransitNet este o platforma securizata, multilingva, bazata pe web, care capteaza, controleaza si monitorizeaza declaratiile de tranzit, permitandu-va sa le urmariti online pana la incheierea acestora.

TransitNet este in prezent conectat la 25 de sisteme vamale diferite. Printre acestea se numara 23 de tari NCTS, Moldova si Belarus din Uniunea Economica Euroasiatica, oferind clientilor acces la 40 de tari de destinatie, inclusiv Belarus, Rusia, Kazahstan si Kargazstan. TransitNet se extinde si se dezvolta in mod constant pentru a raspunde nevoilor clientilor.  Datorita acoperirii extinse a SGS TransitNet si a fondului substantial de garantii al SGS, suntem in masura sa oferim clientilor o gama inegalabila de posibilitati. SGS proceseaza anual peste 1 milion de declaratii de tranzit vamal pentru peste 14.000 de clienti. Volumul total al garantiilor depuse anual depaseste 850 milioane euro.

Beneficiile TransitNet

  • Este o aplicatie web multilingva, simpla si prietenoasa care gestioneaza flote, comercianti, marfuri etc., asigurand confidentialitatea absoluta a informatiilor furnizate.
  • Platforma este complet scalabila si sigura, permitand un numar nelimitat de utilizatori si depunerea simultana a declaratiilor de tranzit la mai multe birouri vamale.
  • Serviciile sunt disponibile non stop, 7 zile din 7, timp de 365 de zile pe an.
  • Ofera managerilor de logistica posibilitatea de a urmari oricare dintre declaratiile de tranzit vamal pe care le-au depus de la inceputul cursei pana la sfarsit.
  • Vama colaboreaza cu un furnizor de servicii experimentat si de incredere, prezent la nivel international, cu un istoric semnificativ in domeniu.
  • Este asigurata predictibilitatea operatiunilor si serviciilor, protejand interesele partilor implicate prin intermediul garantiilor bancare (garantia de referinta depusa la vama).
  • Sunt acoperite inclusiv marfurile “sensibile” (de exemplu, alcool sau tigari), in cazul clientilor aprobati in prealabil.
  • TransitNet T1 include detaliile ENS, fara costuri suplimentare sau inconveniente pentru producerea datelor ENS (inclusiv pentru marfuri destinate porturilor de intrare in UE). Clientii pot depune prin intermediul TransitNet notificari TIR, notificari CHED-PP etc.
  • Datorita cooperarii SGS cu diverse administratii vamale, TransitNet ofera solutii imediate fiecarei probleme care poate aparea in timpul transportului, minimizand reclamatiile vamale si pierderile potentiale.

Aflati cum poate SGS contribui la succesul proiectelor contactand expertii firmei aici.

Despre SGS

SGS este cea mai importanta companie de testare, inspectie si certificare din lume – recunoscuta la nivel mondial drept referinta in domeniul sustenabilitatii, calitatii si integritatii. Cei 99.600 de angajati ai SGS opereaza o retea de 2.600 de birouri si laboratoare raspandite in intreaga lume.

Contact Media:

First Connect

Monica Musca

Mobile: +40723310256

Monica.musca@firstconnect.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *