sâm. sept. 14th, 2024

Premiera Copilăriei, prima vizită la cinema pentru 100 de copii din mediul rural

3 min read

  • Asociația pastel lansează prima ediție a proiectului „Premiera Copilăriei”, o inițiativă menită să le ofere copiilor o experiență de tip „prima dată la…”
  • 100 de copii, din comuna Nicolae Bălcescu, județul Călărași, au trăit pentru prima dată emoția unei vizite la cinematograf, la Cinema City, în PARKLAKE București.
  • Carrefour România a completat experiența a oferit cadouri tuturor copiilor.  

 

Asociația pastel, alături de PARKLAKE Shopping Center București și Carrefour România, au organizat o primă ieșire la cinematograf, pentru 100 de elevi, de la Școala Gimnazială nr.1 Nicolae Bălcescu, din județul Călărași.

La jumătatea distanței dintre Călărași și București se află comunitatea Nicolae Bălcescu, unde încă mai există familii din satele arondate care merg, pe jos, trei kilometri, până la cel mai apropiat magazin. Copiii din această comunitate au orizonturi socio-culturale restrânse; mai mult de jumătate dintre ei nu au avut șansa de a merge la teatru sau de a viziona un film la cinematograf.

Experiențele de tip „prima dată la…” joacă un rol crucial în dezvoltarea emoțională și cognitivă a copiilor, oferindu-le oportunități esențiale pentru a-și modela percepția despre sine și despre lume. Fiecare nouă experiență, cum ar fi vizionarea unui film la cinema pentru prima dată, contribuie la formarea unei amintiri puternice și la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

„Prima amintire de la cinematograf îți rămâne în suflet pentru totdeauna. Suntem foarte emoționați pentru că le-am oferit copiilor această experiență. Pentru unii dintre ei, această zi a însemnat cea mai mare bucurie sau aventură a verii. Le mulțumim partenerilor noștri pentru că ne susțin să nu treacă #NiciOLunăFărăOFaptăBună” – Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel

“Credem cu tărie că investiția în copilărie este esențială pentru o lume mai bună și pentru îmbunătățirea calității vieții, în special în comunitățile vulnerabile, de aceea ne bucurăm când avem ocazia să aducem zâmbete pe chipurile copiilor noștri. Ne-am implicat cu sufletul în acest proiect și am pregătit cu grijă cadouri pentru copiii care au luat parte la Premiera Copilăriei, astfel încât fiecare dintre aceștia să se întoarcă acasă cu bucurie și speranță” – Alina Gamauf, Membru in Comitetul Executiv, Carrefour Romania.

„Premiera Copilăriei” a debutat cu descoperirea cadourilor oferite de Carrefour România, apoi cei mici au trăit magia filmului de cinema „Inside Out 2”, o animație care explorează spectrul variat al emoțiilor unui adolescent. Activitatea la mall s-a încheiat cu masa de prânz, care s-a transformat într-un prilej oportun pentru exprimarea reacților copiilor, un moment unic de bucurie și entuziasm, împărășit profesorilor însoțitori, organizatorilor și voluntarilor Asociației pastel. Experiența la cinema și masa de prânz au fost asigurare de PARKLAKE Shopping Center.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *