Cel putin 65 de milioane de persoane din intreaga lume au afectiuni respiratorii aparute post-pandemie. Ce recomandari au specialistii.
3 min readStudiile arată că cel puțin 65 de milioane de persoane din întreaga lume au afecțiuni respiratorii post-pandemie, date adunate pe baza unei incidențe estimate de 10% dintre persoanele infectate și a peste 651 de milioane de cazuri documentate de COVID-19 în întreaga lume. Organizația Mondială a Sănătății definește sindromul post-COVID-19 ca apărând „de obicei la 3 luni de la debutul COVID-19 cu simptome care durează cel puțin 2 luni și nu pot fi explicate printr-un diagnostic alternativ”. Cercetările arată că schimbările climatice au crescut riscul apariției infecțiilor post-pandemie. Acestea implică faptul că prezența, supraviețuirea și infecțiozitatea unui virus în aer și pe suprafețele obiectelor ar putea fi afectate de condițiile de mediu, cum ar fi temperatura, umiditatea, precipitațiile, calitatea aerului și tipul de suprafață.
Astfel, schimbarea anotimpurilor poate afecta sănătatea în mai multe moduri din cauza producerii unor fluctuații de temperatură și umiditate. Variațiile bruște de temperatură pot slăbi sistemul imunitar, ceea ce determină apariția infecțiilor respiratorii.
În acest context, calitatea aerului devine o preocupare pentru tot mai multe persoane. Metodele de prevenție trebuie să ia în calcul atât mediul extern (prin purtarea măștilor de protecție, consumul de vitamine și de lichide), cât și controlarea mediului intern, cu precădere a aerului din locuințe. Recomandarea specialiștilor Dyson pentru protejarea sănătății de particulele nocive din aerul respirabil este utilizarea unui purificator de aer cu filtru HEPA. Acesta are capacitatea de a capta 99,95% din particulele cu dimensiunea de 0,1 microni.
Aerul din interior nu este ventilat la fel de bine ca cel din exterior, așa că mulți poluanți din aer continuă să se dezvolte în interior. Purificatoarele de aer pot reîmprospăta aerul nociv din încăpere, reducând riscul apariției de infecții respiratorii. Inginerii Dyson au dezvoltat tehnologia unică Air Multiplier™ care generează puterea de circulație pentru a atrage în aparat chiar și poluanții îndepărtați, proiectând aerul purificat în întreaga încăpere. Infecțiile cu virusuri respiratoriI sunt răspândite prin intermediul agenților patogeni minusculi care plutesc în aer. Eliminarea acestor poluanți poate aduce beneficii imediate și pe termen lung pentru sănătate.
Când vine vorba de odihnă, majoritatea oamenilor se gândesc la lumina și zgomotul din încăpere și, de cele mai multe ori, calitatea aerului este trecută cu vederea. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, aerul proaspăt poate influența starea de confort și cât de bine reușesc să doarmă noaptea. Seara, nivelurile de poluanți din aer cresc, în special în zonele în care există mult trafic. Acest lucru se explică prin faptul că, pe măsură ce temperaturile scad, atmosfera reține poluanții aproape de nivelul solului, iar acest efect este și mai evident dacă spațiile din interiorul locuinței nu sunt bine aerisite. Purificatoarele Dyson utilizează cel mai avansat sistem de filtrare care combină un senzor de formaldehidă precis, în stare solidă, cu un filtru catalitic unic care distruge, în mod continuu, formaldehida, lăsând în încăpere un aer mai curat și mai igienizat. Totodată, pentru a îmbunătăți calitatea somnului, experții Dyson au proiectat un purificator cu 20% mai silențios și cu afișaj estompat, prin utilizarea Modul Nocturn.
Așadar, prin utilizarea unui purificator performant care asigură un aer curat în interiorul casei, poate fi redusă incidența infecțiilor post-pandemie, precum și a afecțiunilor cauzate de fluctuațiile de temperatură, des întâlnite primăvara, facilitând un somn odihnitor.