vin. nov. 22nd, 2024

Ți-ai pierdut bagajul? Cum să ai la tine mereu cele mai importante lucruri

4 min read

A început sezonul estival și, în mod sigur, mulți sunt nerăbdători să plece în mult așteptata vacanță. Totuși, călătoriile nu înseamnă doar bucuria de a descoperi locuri noi, ci și provocările legate de împachetarea și depozitarea lucrurilor. Unul dintre cele mai mari coșmaruri ale oricărui călător este să-și piardă bagajele. Deși poți cumpăra întotdeauna un costum de baie nou, nimic nu va înlocui amintirile pe care le-ai înregistrat ca fotografii și clipuri video. Cum poate fi prevenită această situație neplăcută și ce poți face în cazul în care compania aeriană îți pierde bagajul?

Cel mai important lucru este să raportezi valiza lipsă la un birou dedicat bunurilor pierdute. Împreună cu personalul aeroportului, vei depune un raport privind neregularitățile bunurilor, care va sta la baza solicitării de despăgubiri, așa că nu uita să faci o copie. Apoi, trebuie să contactezi compania aeriană pentru a depune o reclamație, furnizând toate detaliile zborului, valoarea compensației, detaliile bancare, precum și o copie a etichetei bagajului și a numărului PIR. Compania aeriană este obligată să răspundă în termen de 30 de zile.

Având în vedere că acest proces ar putea fi prelungit, îți recomandăm să obții toate documentele necesare pentru a depune o reclamație, precum și orice atașamente suplimentare care s-ar putea dovedi utile, cum ar fi permisele de îmbarcare, biletele sau confirmarea rezervării. Pentru a le garanta siguranța, se recomandă să fie păstrate pe un dispozitiv de stocare suplimentar, cum ar fi unitatea externă Samsung T9.Datorită dimensiunii sale compacte (este doar cu puțin mai mare decât un card de credit), poți ține în buzunar, cu ușurință, până la 4 TB din cele mai importante date. Astfel, poți fi sigur că vei avea întotdeauna datele la tine, iar compatibilitatea unității facilitează accesarea rapidă a fișierelor de pe orice dispozitiv echipat cu un port USB-C.

Este posibil să previi pierderea bagajelor? O bună practică este să-ți etichetezi valiza atât la exterior, cât și la interior. Trece pe etichetă datele tale de contact și adresa, deoarece acest lucru va fi de ajutor persoanei care va găsi bagajul. De asemenea, unele persoane fac ca valizele lor să iasă mai mult în evidență punându-le stickere. Acest lucru le face mai ușor de distins pe banda de bagaje și reduce posibilitatea ca un alt pasager să le ia din greșeală.

Din păcate, pierderea bagajelor nu este singura problemă cu care te-ai putea confrunta, deoarece conținutul valizei ar putea fi deteriorat. În acest scenariu, ar trebui să mergi în aeroport tot la biroul dedicat bagajelor, pentru a depune reclamația corespunzătoare. Ține minte că ai la dispoziție 7 zile pentru a depune reclamația, deci cel mai bine este să acționezi rapid. Deși compensația va acoperi o parte din pierderi, aceasta nu îți va permite să recuperezi date valoroase, ca de exemplu, în cazul în care laptopul este stricat. În timpul călătoriei, echipamentul ar putea suferi din cauza impactului sau a căderilor, ceea ce este un motiv în plus pentru a lua în considerare crearea unei copii de rezervă pe un SSD extern.

Știm deja că este indicat să ai la tine o unitate de memorie externă, dar dacă intenționezi să îți petreci vacanța în mod activ, s-ar putea să te confrunți cu situații neașteptate. În acest caz, îți recomandăm să alegi un SSD care oferă măsuri de siguranță suplimentare, cum ar fi Samsung T7 Shield cu o capacitate de 1 până la 4 TB de spațiu. Clasificarea sa este IP65, având carcasa rezistentă la praf și la jeturi de apă, ceea ce va fi util, de exemplu, în cazul unei ploi torențiale subite. Astfel, călătorii care caută senzații tari nu vor trebui să își facă griji cu privire la pierderea celor mai importante fișiere.

Pierderea bagajului este o problemă care, din păcate, i se poate întâmpla oricăruia dintre noi, indiferent de compania aeriană cu care alegem să călătorim. Cunoașterea modului în care se reclamă această problemă și pregătirea corespunzătoare, având acces rapid și ușor la documentele tale cu ajutorul SSD-ului din buzunar, îți va permite să fii mereu gata în cazul unei astfel de situații nefericite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *