vin. apr. 26th, 2024

De ce tastaturile mecanice sunt cele mai bune pentru gaming

3 min read

Un gamer începător s-ar putea să nu se gândească foarte mult la tastatură. Sunt multe lucruri mai importante, cum ar fi procesorul computerului, placa video, mărimea și calitatea ecranului, etc. Totuși, analizând în detaliu experiența de gaming îți poți da seama că tastatura are un rol extrem de important.

Statisticile arată că un utilizator mediu apasă de cel puțin 16 milioane de ori pe tastele keyboard-ului. Un utilizator de gaming apasă tot de atâtea ori, însă de cele mai multe ori sunt folosite aceleași taste, așadar, este nevoie de o tastatură cât mai rezistentă.

 

Ce tipuri de tastatură există pe piață?

Dacă vorbim despre tastaturile destinate desktop-urilor, există două variante:

• Cele cu protecție din silicon. Sunt tastaturile convenționale, care funcționează foarte silențios și au un cost redus. Ar părea varianta ideală, dacă nu s-ar deteriora foarte repede. Deși sunt acceptabile pentru un utilizator standard, în cazul gamerilor pot fi o adevărată bătaie de cap.

• Cele mecanice. Sunt tastaturi ceva mai grosolane și zgomotoase în momentul în care sunt folosite, însă se uzeză greu, se repară facil și permit înlocuirea tastelor atunci când acestea se strică. Dat fiind faptul că sunt extrem de rezistente, tastaturile mecanice sunt mai costisitoare. De asemenea, fiind destinate gamingului, vin la pachet cu o mulțime de dotări care mai de care mai interesante.

 

 

De ce sunt tastaturile mecanice mai bune pentru gaming și ce trebuie luat în considerare la achiziția lor?

Am amintit deja de faptul că sunt mult mai robuste și că permit înlocuirea facilă a tastelor în momentul în care se strică. De asemenea, gamerii vor aprecia foarte mult faptul că oferă un feedback tactil foarte bun, nu trebuie să fie apăsate până la capăt pentru a acționa și vin la pachet cu o serie de dotări interesante destinate exclusiv jocurilor: iluminare, forme cât mai variate, mărimi diferite în funcție de tipul de joc pentru care sunt destinate, etc.

 

 

Ce trebuie să iei în considerare în momentul în care achiziționezi o astfel de tastatura

Sunt câteva dotări pe care trebuie să le urmărești:
• Palmrest. Este o zonă destinată relaxării, pe care utilizatorul își pune mâinile în momentul în care nu folosește tastatura. Poate fi realizată din membrană de cauciuc sau plastic.

• Numpad. Este o dotare utilă pentru unii și extrem de deranjantă pentru alții. Cei care nu fac altceva decât să se joace se pot orienta spre tastatură mecanică de tip TKL ( tenkeyless keyboard). Aceasta nu are numpad, oferind spațiu suficient de mare pe birou. Cei care își folosesc computerul și pentru productivitate pot căuta o tastatură cu numpad.

• Iluminare. Majoritatea tastaturilor mecanice sunt iluminate, unele fiind dotate inclusiv cu LED-uri RGB. Acestea permit iluminarea în orice tip de culoare, asigurând o ambianță cât mai plăcută.

• Formă. Unii utilizatori preferă tastaturile standard, conservatoare, în timp ce alții doresc variante mai nonconformiste. De regulă, forma este decisă de spațiul pe care îl ocupă produsul pe birou, structura tastelor fiind asemănătoare la majoritatea tastaturilor. Există mici diferențe între tastaturile destinate Statelor Unite și tastaturile destinate Europei, însă nu sunt notabile.

• Conectivitate. Este poate cel mai important punct. Tastaturile de gaming moderne au cel puțin două porturi USB, un port pentru căști și unul pentru microfon.

Dacă mergem puțin în istorie descoperim că tastaturile au evoluat continuu, asigurând o experiență din ce în ce mai bună utilizatorilor. Tocmai de aceea, achiziția unei tastaturi mecanice trebuie să țină cont și de anul în care aceasta a apărut pe piață, deoarece cu cât este mai nouă, cu atât este mai potrivită pentru jocurile moderne și mai bine gândită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *