joi. apr. 18th, 2024

Parcurile si locurile de joaca in spatiile publice

3 min read

Printre zeci de proiecte de fatade de blocuri, sali de sport si alte fel si fel de investitii tot mai des intalnite pe lista autoritatilor locale, se numara constructia unor locuri de agrement, printre care si aceste spatii de joaca destinate uzului larg.
Unii considera aparent inutile aceste locuri de joaca pentru copii sau parcurile de tematice pe care le intalnim in imediata vecinatate a zonelor aglomerate.
Personal mi se par niste constructii de-a dreptul utile. Locurile de joaca de exterior sunt o buna modalitate de relaxare pentru copiii de diferite varste, o modalitate prin care ei pot comunica mai mult cu mediul inconjurator, prin care isi pot face noi prieteni si prin care noi, adultii, ii putem desprinde de microbul tehnologizarii din ziua de astazi.

Putem spune ca trimitandu-i catre locurile de joaca, ii indrumam spre o crestere mai armonioasa. Desigur, materialele de constructii si ustensilele ce intra in alcatuirea unui astfel de parc trebuie sa ofere inainte de toate siguranta.
Aceeasi impresie o am si despre parcurile in general, cele mai mari sau mai mici, destinate pauzei de respiro si de relaxare mentala, indiferent ca vorbim despre copii sau adulti. O pauza in parcul din imediata vecinatate a casei sau situat la o distanta considerabila este totodata si un exercitiu pentru sanatate. Ne putem revedea cu cei dragi, putem admira natura, sa respiram aerul curat in timp ce ascultam muzica, facem diferite activitati sportive sau citim o carte.

Printre elementele de siguranta ce nu ar trebui sa lipseasca din alcatuirea unui astfel de loc, fie el un parc de joaca pentru copii, fie un spatiu de agrement si relaxare pentru adulti, se numara acest tip de panou gard bordurat verde. Acestea au o constructie realizata special pentru astfel de medii des circulate si cu uz larg, unde exista o expunere ridicata a materialelor de constructii la un mediu coroziv de impact. Mediul coroziv face referire la actiunea razelor solare, extrem de nocive atat pentru populatie, cat si cu precadere fata de materialele de constructie nepotrivite, dar si la ploi, ninsori, sau alte activitati derulate de oameni.

Orice astfel de amplasament este necesar sa aiba o delimitare exacta a spatiului. Nu am vazut niciodata parc fara garduri rezistente, care sa se indoaie sau sa fie prost lucrate. Si asta pentru ca se investeste atent si materialele de constructii au fost alese cu precizie.
Dupa cum aminteam si anterior, aceste materiale utilizate in vederea construirii unui astfel de gard se pot regasi acum si in mediul online, acolo unde apar frecvent dese promotii si pachete de materiale, astfel incat achizitia finala sa fie per ansamblu un bonus din punct de vedere financiar, dar si calitativ. Restul bugetului de investitie ce nu a atins pragul initial, poate fi reinvestit in noi proiecte de calitate.

Pe langa acea constructie de calitate ridicata si tratamentele chimice ce stau la baza rezistentei unui astfel de gard bordurat verde, trebuie sa mai stii ca acesta este special conceput dintr-un profil bordurat, ceea ce face ca imbinaturile de baza sa fie echilibrate intr-un sistem de rezistenta complex, destinat special pentru constructiile din mediul industrial, pentru locurile de joaca si parcurile de agrement, constructii civile, samd.

Un gard bine conturat poate duce la formarea unui parc sigur pentru toti cetatenii! Odata ce acesta a fost bine pus la punct se pot face investitii mai ample pe partea vizuala, precum integrarea armonioasa de pomi, banci, masini si aparate de joaca pentru cei mici.
In concluzie s-a observat ca alegerea materialelor de constructie, indiferent de natura proiectului, este un aspect extrem de important, ce se reflecta in calitatea si rezistenta finala a proiectelor de amploare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *