mar. apr. 23rd, 2024

Cum sa te reorientezi in cariera in domeniul psihologiei

2 min read


Pentru unii oameni, cariera este lucrul care ii defineste si ii face sa se simta cu adevarat prezenti si conectati in viata. In perioada pandemiei, multe persoane au pierdut ocazii bune de dezvoltare personala insa multi si-au gasit si alte interese. Multumita institutiilor precum Eurocor, multi au descoperit ca pot invata lucruri noi si se pot recalifica in alte domenii mai cautate decat cele in care activau precedent.

De exemplu, un curs psihologie poate aduce multe avantaje, mai ales celor care doresc sa lucreze cu alti oameni.

In psihologie studiezi factorii psihologici si de mediu care fac o persoana echilibrata, astfel incat sa poti folosi tehnicile si teoriile creierului uman in viata de zi cu zi pentru a fi mai bun in tot ceea ce faci.

In plus fata de cateva paradigme – umanismul, psihanaliza, behaviorismul, cognitivismul – ai mai multe domenii in care te poti dedica:

– Psihologia sociala;
– Psihologia sanatatii;
– Resurse umane;
– Psihologie clinica;
– Psihobiologie;
– Psihologie sportiva;
– Psihologia comunitatii.

Dezvoltarea pe plan personal sta la baza unui psihoterapeut echilibrat. Intr-un mediu in care esti expus zi de zi la povesti cutremuratoare, psihicul psihoterapeutului trebuie sa fie cat mai stabil. Aceasta stabilitate emotionala nu afecteaza nici pe departe capacitatea de a empatiza, ci te inzestreaza cu puterea de a fi obiectiv, de a vedea dincolo de probleme si de a te detasa pentru o intelegere mai profunda. Psihoterapeutul nu ofera sfaturi, nu se lasa purtat in drame, ci pune intrebarile potrivite, care declanseaza la randul lor raspunsuri sau alte intrebari cheie.

Faptul ca psihologia a fost pus in aplicare in atatea locuri de munca in lume inseamna ca ai multe motive pentru a o studia, daca te pasioneaza acest domeniu, desigur.

Exista o multime de motive pentru care o persoana ar trebui sa faca cursuri psihologie online, principalul fiind o slujba retribuita bine. Pentru a afla cat mai multe despre cursuri psihologie, site-ul eurocor ofera informatii complete!

Daca vrei sa faci o schimbare in cariera ta si actualul job nu iti mai aduce satisfactii, recomandarea este sa iei legatura cu Eurocor, care iti pune la dispozitie profesori specialisti dedicati domeniului care te pasioneaza, inclusive psihologia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *