vin. mart. 29th, 2024

Practica, te ajuta sau o faci degeaba?

2 min read

In timpul facultatii, unele universitati obliga pe timp de vara studentii la un numar minim de ore de practica in cadrul unor companii private din domeniul pe care il studiaza studentii sau unei organizatii ONG ori ale unei institutii. Orele sunt validate de managerul care il supervizeaza pe student, iar la finalul perioadei, acestia pleaca cu o adeverinta din partea companiei sau organizatiei care atesta finalizarea orelor de practica si calificativul obtinut.

In campul muncii, mai ales pentru cei care sunt la inceput de drum, aceste programe de practica sunt bine vazute, si chiar dorite de angajatori. Acestea atesta ca studentul, viitorul angajat stie deja cum se desfasoara lucrurile in cadrul unei companii si integrarea acestuia va fi mult mai lina. Tinand cont de faptul ca unele programe sunt chiar de 8 ore pe zi, putem spune ca studentul este chiar bine pregatit pentru programul full time din campul muncii.

Proiectul “PRACTIC – PROGRAM DE STAGII DE PRACTICA PENTRU ELEVII DIN ITI DELTA DUNARII!”, are ca activitate organizarea si derularea programelor de invatare la locul de munca prin selectia si gestionarea grupului tinta si derularea programelor de stagii de practica. Activitatea se va desfasura prin furnizarea de servicii de consiliere si orientare profesionala, dar si dezvoltarea sistemului de invatare la locul de munca prin incheierea parteneriatelor/conventiilor intre furnizorii de educatie si formare profesionala initiala (unitati de invatamant) si partenerii de practica, cat si crearea unui sistem de informare coordonata prin activitati inovative de facilitare a practicii. Invatarea la locul de munca va fi sprijinita prin infiintarea si dezvoltarea firmelor de exercitiu (targuri) si organizarea concursurilor pe meserii.

In concluzie, un program de practica, chiar si el neplatit (desi majoritatea acum sunt platite), nu poate face decat bine practicantului, care dobandeste anumite indemanari care il va ajuta la viitoarele joburi. In acelasi timp, isi va dezvolta capacitatile de socizlizare cu diferite tipuri de personalitati si se va responsabilita, fiind nevoit sa respecte programul de practica si sa urmeze instructiunile managerului sau persoanei careia ii este in grija.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *