mie. dec. 4th, 2024

Scrub: cum sa faceti acest lucru si toate beneficiile pentru piele

3 min read

De la scrub cu microgranule la manusi din fibre naturale, tot ce trebuie sa stiti despre scrub si exfoliante veti afla din acest articol.

Initial, poporul din Orientul Mijlociu a fost cel care, odata cu ritualul hamam, a introdus „conceptul” scrubului in rutina de frumusete. Inainte de a fi un tratament de infrumusetare, scrubul a fost de fapt un moment de purificare, impregnat de semnificatiile religioase pe care lumea araba le-a asociat cu locurile de bunastare cunoscute astazi cu numele generic de bai turcesti.

Ce inseamna scrub? Cuvantul “scrub” provine din engleza si se refera la modul in care exfolierea corporala a fost efectuata din cele mai vechi timpuri. Tehnica nu s-a schimbat: fie ca se face cu o crema pe baza de microgranule sau cu o manusa din tesatura mai mult sau mai putin aspra, masajul ramane la fel ca acum o mie de ani.

Din baile orientale, pline de mirosuri picante si sugestii senzoriale, scrubul a ajuns (aproape) nevatamat la noi. Intr-adevar, de-a lungul anilor a evoluat, urmand tendinta momentului.

Ultima este cea a durabilitatii, prin care noile scruburi sunt formulate din ce in ce mai mult cu ingrediente naturale, inclusiv microgranule. Din formularile de curatare a corpului au disparut practic microplasticele care pana acum cativa ani au constituit sferele tipice de masaj ale gelurilor si cremelor.

Microplasticele au fost inlocuite cu componente organice si naturale care sunt bune pentru piele: boabe de cafea, boabe de sare de mare, zahar brun, seminte de fructe zdrobite, pulberi vulcanice, doar pentru a numi cateva.

Scrub pentru corp: toate beneficiile

Scopul scrubului este de a obtine literalmente o usoara abraziune care indeparteaza celulele moarte din stratul superior al epidermei, operand o curatare mai profunda decat curatarea normala din baia cu bule.

Prin masaj, rotatia celulara este activata si circulatia este stimulata. Pielea este imediat mai neteda si capabila sa absoarba ingredientele active continute in creme, in special in exfoliante anticelulitice.

In plus, scrubul face tenul si bronzul mai omogen, chiar daca este greu de crezut, deoarece senzatia imediata este ca exfolierea mecanica „anuleaza” bronzul. In realitate, bronzarea nu este un proces care priveste doar stratul superficial al pielii, ci incepe de la straturile mai profunde: prin urmare, eliminarea celulelor moarte de la suprafata scoate bronzul frumos la iveala. In cele din urma, un body scrub reinnoieste epiderma ingrosata, combate uscaciunea si crapaturile.

Stiati ca masarea cu un scrub a pielii la dus ajuta la reactivarea circulatiei sangelui care aduce mai mult oxigen in celule? Mai mult, daca il aplicati pe picioare la sfarsitul zilei, senzatia de oboseala se diminueaza.

Miscarea corecta?

Este rotativa, de jos in sus si de la extremitatile corpului pana la inima: in acest fel circulatia este reactivata, dand o explozie de energie circulatiei venoase. Presiunile nu trebuie sa fie excesive, altfel exista riscul iritarii.

Cand sa aplicati scrubul sau exfoliantul?

Inainte de a face dus pe piele umeda: gelul de dus poate modifica proprietatile exfoliante ale microgranulelor, motiv pentru care este bine sa il folositi dupa aceea.

O data sau de doua ori pe saptamana este intervalul corect cu care se maseaza pielea cu un produs exfoliant. In prezenta parului incarnat, puteti creste frecventa si puteti altera utilizarea scruburilor cosmetice cu cea a manusilor din tesaturi naturale.

Exfolierea mecanica trebuie intotdeauna urmata de hidratare: pielea a suferit o mica epuizare a stratului hidrolipidic, care, prin urmare, trebuie refacut cu o doza mare de crema. Exceptie face cazul in care exfoliantul contine uleiuri nutritive care fac trecerea hidratantului optionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *