joi. apr. 18th, 2024

De ce oferim trandafiri rosii de Ziua Indragostitilor?

2 min read

Stii de ce oferim trandafiri rosii de Ziua Indragostitilor? Timp de secole, florile au simbolizat fertilitatea, dragostea, casatoria si dragostea. In epoca victoriana, a devenit populara folosirea florilor pentru a trimite mesaje secrete. Cunoscuta sub denumirea de floriografie, trimiterea unui buchet de flori a devenit o modalitate obisnuita pentru indragostiti si admiratori de a inmana mesaje secrete pe care eticheta victoriana le considera inacceptabila de impartasit in mod deschis. Semnificatia din spatele fiecarei flori a fost adesea extrasa din diverse mituri, fabule sau legende. La nevoie, simbolistica florilor a fost folosita si in functie de ocazie.

Trandafirii

Trandafirii rosii, precum cei din aceasta frumoasa Cutie Medie Alba cu Trandafiri Rosii de la okflora.ro, reprezinta de obicei dragostea si au fost un simbol puternic al pasiunii pentru multe culturi de-a lungul veacurilor. Trandafirul era sacru pentru un numar mare de zeite, inclusiv zeita Isis din Egipt, iar grecii si romanii antici au identificat trandafirul rosu cu zeitele iubirii, Afrodita si Venus.

Acum, oferirea unui buchet de flori este considerata un cadou clasic de Ziua Indragostitilor. Conform cercetatorilor se pare ca 90% dintre barbatii care daruiesc flori iubitelor de Ziua Indragostitilor o fac pur si simplu pentru a-si arata dragostea.  Trandafirii sunt pe primul loc in preferintele tuturor atunci cand vine vorba de a-si exprima dragostea.

Poti sa trimiti alte flori mai putin „clasice” si sa transmiti in continuare acelasi mesaj de dragoste si romantism iubitei tale?

Lalelele

Daca crezi ca trandafirii rosii sunt un cliseu, o lalea rosie inseamna „dragoste perfecta”, desi izvoraste dintr-o poveste de dragoste tragica. O legenda turceasca (lalelele au venit initial din Persia si Turcia) povesteste despre un print pe nume Farhad care era indragostit nebuneste de o femeie pe nume Shirin. Cand Farhad a aflat ca Shirin a fost ucisa, a fost atat de coplesit de durere incat s-a sinucis sarind peste marginea unei stanci. Se presupune ca o lalele stacojie a rasarit din fiecare picatura de sange, dand nastere lalelei rosii. Lalelele roz si galbene reprezinta sentimentele precum grija. Lalelele dureaza, de asemenea, mai mult intr-o vaza cu apa decat majoritatea celorlalte flori, asa ca daca doresti sa oferi un buchet care sa tina mai mult, atunci lalelele sunt cel mai bun pariu.

Orhidee

Un simbol al iubirii, intelepciunii, frumusetii, seductiei si rafinamentului, exista multe tipuri de orhidee in intreaga lume. Dar chiar si asa, acestea sunt inca destul un cadou deosebit. A oferi o orhidee este o modalitate de a arata ca apreciezi frumusetea rara si delicata a iubirii tale. Orhideele au nevoie de mai multa dragoste si grija pentru a supravietui, asa ca trebuie ingrijite cat mai bine.

Indiferent de floare aleasa, ai grjia ca aceasta sa fie un simbol al iubirii, mai ales cu ocazia Sfantului Valentin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *