joi. apr. 25th, 2024

Piese de care avem nevoie pentru o presa de balotat

3 min read

 

 

Cum functioneaza o presa de balotat fan? Depinde de tipul de presa de balotat? Exista doua tipuri principale de prese de balotat pentru fan: cilindrice (rotunde) si dreptunghiulare (patrate).

Ambele forme de balot au propriile beneficii si utilizari. Balotii rotunzi, datorita formei lor, pot fi lasati pe camp deoarece sunt mai rezistenti la intemperii si pot fi infasurati si iarna daca sunt folositi pentru asternut. Magazinul piesemasiniagricole.ro  se ocupa de peste 10 ani cu comercializarea pieselor si accesoriilor pentru utilaje agricole in special prese de balotat sau balotiera.

Balotii patrati sunt mai usor si mai sigur de stivuit, fie pe o remorca pentru transport, fie in hambar. De asemenea, ajuta la umplerea intregului spatiu disponibil din hambar, astfel incat sa puteti obtine mai mult tonaj in hambar. Dupa cum ati fi vazut conducand prin mediul rural, balotii rotunzi par sa fie cei mai populari dintre cele doua tipuri.

Dupa cum sugereaza si numele, presa de fan cilindrica produce baloti rotunzi. Greutatea acestor baloti depinde de dimensiunea balotului si daca sunt ambalate ca baloti „hardcore” sau „softcore”. Dupa cum sugereaza cele doua tipuri, aceasta arata cat de „strans” sunt ambalate si, prin urmare, au un efect dramatic asupra greutatii baloturilor.

Presa de balotat baloti rotunzi culege fanul de pe pamant si il alimenteaza in camera de balotat. Fanul este apoi infasurat pe el insusi prin intermediul a sase pana la opt curele lungi de cauciuc, care au o latime de aproximativ 18 cm. Pe masura ce fanul suplimentar este ridicat si tras in sistemul de balotat, balotul devine sferic si umple camera de balotat. Fanul exercita presiune asupra curelelor, care este la randul lor monitorizata prin intermediul sistemului hidraulic. De indata ce se atinge o tensiune predeterminata, un semnal este transmis operatorului tractorului. Operatorul opreste tractorul, iar balotul este infasurat cu sfoara de balotat sau folie de protectie. Dupa impachetare, presiunea asupra curelelor este eliberata si toata partea din spate a presei este deschisa prin cilindri hidraulici.

Balotii patrati, asa cum tind sa fie denumiti, sunt de fapt dreptunghiulari. Ei pot fi facuti la mai multe lungimi diferite, dar de obicei este de 15 cm pentru baloti de paie, 14 cm pentru balotii de fan si aproximativ 8 cm pentru baloti de fan/siloz care sunt inveliti intr-o folie de protectie. Un tractor sau un incarcator sunt necesare pentru a le muta si stivui datorita greutatii si dimensiunii lor. Cu toate acestea, la fel ca baloti mai mici, acestia sunt in forma „biscuiti” sau „felii”, astfel incat atunci cand firele sunt taiate, o „felie” poate fi transportata cu usurinta pentru a hrani convenabil animalele.

Fanul intra in presa de balotat prin pickup, iar dintii grebleaza usor fanul de pe podea pentru a preveni intrarea pietrelor sau a resturilor in presa de balotat. Chiar in spatele pickup-ului se afla bara de compresie care tine fanul in pozitie, astfel incat melcul sa il poata muta in camera de balotat. Balotul este apoi comprimat si taiat pentru a forma dimensiunea si forma corecte.  Clientii care au nevoie de un Declansator presa de balotat pot gasi piesa pe site-ul piesemasiniagricole.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *